Problem Yamaha 50
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Problem Yamaha 50
Pozdravljeni
Mam problem z Yam.50 l.86. snel sem peto z motorja menjal impeler vrnil na motor vmes ročice za naprej ali nazaj nič premikal sestavim vklopim motor naprej gre ko pa hočem dat v rikverc pa ne gre.Ko premikam komando nazaj se prvih 20% ne dogaja nič potem pa začne prestava regljat in zvišuje se gas. Zanima me kaj se je lahko zgotdilo pri tej zadevi. Prej delovalo vse brezhibno.
Impeler menjavali na yam.servisu v Zadru.
Zajle ok,zgornji del motorja pregledano vse deluje.
Mam problem z Yam.50 l.86. snel sem peto z motorja menjal impeler vrnil na motor vmes ročice za naprej ali nazaj nič premikal sestavim vklopim motor naprej gre ko pa hočem dat v rikverc pa ne gre.Ko premikam komando nazaj se prvih 20% ne dogaja nič potem pa začne prestava regljat in zvišuje se gas. Zanima me kaj se je lahko zgotdilo pri tej zadevi. Prej delovalo vse brezhibno.
Impeler menjavali na yam.servisu v Zadru.
Zajle ok,zgornji del motorja pregledano vse deluje.
yamaha
Pa ne mi reč da mi ne more nihče pomagat vsaj servis mi priporočajte prosim(okolica štajerske)
Lp
Danc
Lp
Danc
Hoj. mogoče ti lahko pomagajo pri AS Boats-u
http://www.as-boats.si/
Pokliči jih ter se zmeni za servis, očitno so ti pri menjavi impelerja nekaj narobe skupaj sestavili.....
http://www.as-boats.si/
Pokliči jih ter se zmeni za servis, očitno so ti pri menjavi impelerja nekaj narobe skupaj sestavili.....
Fiat Justitia ... Some day....
Menjalnik ni v redu naštiman, ko si snel peto si drog menjalnika še odvil s tisto dolgo matico. Spodnji drog naštimaj da bo malo nižje pa bo ok.
Enako je bilo pri meni ko sem menjaval impeler in nisem v redu tiste podolgovate matice zašraufal ki oba droga menjalnika drži skupaj.
Če pa nebo to pa nevem kaj bi lahko bilo, ker drugo praktično nimaj kaj bit.
Enako je bilo pri meni ko sem menjaval impeler in nisem v redu tiste podolgovate matice zašraufal ki oba droga menjalnika drži skupaj.
Če pa nebo to pa nevem kaj bi lahko bilo, ker drugo praktično nimaj kaj bit.
Nekam sem založil kabel od fotoaparata, pa sem kar iz neta eno sliko pobral.
Na sliki vidiš drog menjalnika, kjer pride gor podolgovata matica, ki drži tega in zgornjega skup. z matico naštimaj drog da bo nižje. Potem bo šlo v vzvratno prestavo.

Na sliki vidiš drog menjalnika, kjer pride gor podolgovata matica, ki drži tega in zgornjega skup. z matico naštimaj drog da bo nižje. Potem bo šlo v vzvratno prestavo.

Nazadnje spremenil mravla74, dne To Maj 03, 2011 12:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Matica ima levi in desni navoj (ko vrtiš se od enega dela prestavnega droga odvija in na drugega navija) najboljše je če je na sredini. Škoda da nisi pogledal kako je bila prej. sedaj nisem siguren ampak prešaltaj v rikverc in če gre drog takrat dol potem ga še malo odvij da gre še bolj , ali pa obratno.
Ja tako kot je rekel Kocka, s tisto matico nastavljaš višino tega droga. Po mojih iukušnjah je tako, da čim nižje je spodnji drog tem bolje gre v vzvratno prestavo, ampak če je prenizko ne bo šlo v prednjo prestavo, tako da boš moral malce eksperimentirat da boš ujel tisto pravo pozicijo.
Našel pa sem sliko ko sem impeler menjaval tukaj se lepo vidi ta spodnji drog.

Našel pa sem sliko ko sem impeler menjaval tukaj se lepo vidi ta spodnji drog.

- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 11 gostov