Odstranjevanje silikona
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Odstranjevanje silikona
Predhodni lastnik čolna(GT 402) je namazal z silikonom vijake-nosilce sedežev preden je ogrodje sedežev privijačil nazaj. Sedaj ne morem odstranit sedežev, ker drži silikon med navojem vijaka in luknjo v ogrodju. Ali ima kdo informacijo s čim bi odstranil silikon oz. kaj ga topi. Bojim se namreč, če bi vlekel s silo dol, da bi kaj poškodoval poliester oz. čoln. Če bi poskusil z nitro ali sintetičnim razredčilom ali kaj vpliva na poliester oz. njegovo trdnost.
Aha še to, kaj je boljše za tapicirat in bolj trpežno usnje al skaj?
Hvala za informacijo
Aha še to, kaj je boljše za tapicirat in bolj trpežno usnje al skaj?
Hvala za informacijo
Matice sem jaz že odvil, ogrodje sedeža je na čoln pritrjeno z dvemi vijaki, ki gledata ven iz dna čolna, v ogrodju je luknja in potem le tega nasadiš na vijake in pritegneš z matico.Pri meni pa je še prej namazal s silikonom in potem nasadil gor, silikon je zlezel ob vijaku in luknji in vse prijel in sedaj ne gre ogrodje dol. Tisto toleranco med vijakom in luknjo je zapolnil silikon in tako vijak spolh nima nič "lufta"ob tem pa je še prijel za ogrodje. Vleč pa ne upam, da ne bi kaj počil.
-
morski volk
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: ljubljana
Odstranjevanje silikona
Ena varianta je, da poskusiš z leseno kajlo. Kajlo nežno zabiješ pod ogrodje sedeža tako da ga našponaš. Seveda ne zabiješ takoj do konca ampak počasi tako da postopoma popuščalo npr. vsako uro malo zabiješ in tako naprej do konca. Če je med ogrodjem in tlemi prostor za nož pa poskusi z nožem.
HVALA SeaWolf !Operacija s "kajlami" uspela , sicer po težki borbi, tako da hvala za idejo! Sedaj pa naprej na tepih in potem tapiciranje sedežev. Še info če koga zanima podjetje Mercis v Radomljah prodaja različne materiale za tapiciranje. Skaj je od 14-23EUR/m2. Za tiste ki jim je 100-150 EUR/sedež za tapiciranje sedežev preveč in se sami z užitkom lotijo zadeve. Jaz se bom kar sam spopadel, ker me to veseli. Bom pa objavil rezultate- Slike, ko bo končano. 
-
Rafter
- Kapitan fregate
- Kraj: Southern district of Maribor
- Kontakt:
motorni napisal/-a:Skaj na metre in razno usnje dobiš v trgovini lotas, Slomškova ulica 13 v ljubljani, Če boš kakšno blazino zašil sam, kupi tam še poliesterski sukanec st 40/3, s tem se še da z navadnim šivalnim strojem.
V Mariboru pa na vogalu Cafove in Partizanske. Imena trgovine se pa v tem trenutku res ne morem spomnit. Jebiga, včasih sem kot zlata ribica.
Sedaj sem šele videl, da ni bil silikon ampak sta tako močno aluminij in železo skupaj oksidirala. Po moje železova rja zelo lepo nagrize aluminij, tudi če je eloksiran, sedaj sem tam kjer je oksidiralo prebrusil in prebarval z alu cink sprejem. Upam da bo mir! Akdo ve ali je možno da je taka reakcija zaradi kisline v silikonu? 
Seveda je možno, da zaradi tega. Ravno zato pa se recimo sanitarnih silikonov nikoli ne uporablja blizu kovinskih delov. Za ta namen se uporabi akril silikon, ki pa je žal slabo obstojen na UV. Druga varianta je kakšen MS polimer in pa še nekaj podobnih osnov, ki jih najdeš pri recimo Siki ali Kentu...
LP
LP
Sanitarni silikon pri strjevanju razvija mravljinčjo kislino, ki zelo najeda baker. Zato ga nikoli ne uporabljaj za kakšne električne stvari. Brezkislinski silikon pa je dober tudi za kakšno poškodovano žico, celo priključke akumulatorja sem namazal z njim, pa je že dve leti mir.
Lepila in zalivke na osnovi MS polimera pa so razvili zaradi težav, ki jih povzroča kakršenkoli silikon v zvezi z barvanjem oz. oprijemljivostjo barve.
Lepila in zalivke na osnovi MS polimera pa so razvili zaradi težav, ki jih povzroča kakršenkoli silikon v zvezi z barvanjem oz. oprijemljivostjo barve.
motorni
Za tapecirat si poglej stran : http://www.usnje.si/proizvodi.php
so najcenejši kar sem jih jaz odkril , seveda če si s štajerkega konca. Meter ima cca 9€ (140 širine).
Trgovina v MB na vogalu Cafove in Partizanske pa se imenuje Metalprim. Imajo lep in kvaliteten skaj za tapeciranje notranjosti plovila, ponudijo ti tudi ustrezna lepila , tekoči meter /140cm pa stane 11,40€.Imajo pa tudi vse debeline gob(schaumpena) za oblazinjenje sedežev in ležišč , trgovec Davorin pa se ukvarja tudi z navtiko in pripomočki za prevoz plovil itd. Skratka zanimive stvari.
Če sem komu pomagal z nasvetom , sem zelo vesel.
mirno morje
so najcenejši kar sem jih jaz odkril , seveda če si s štajerkega konca. Meter ima cca 9€ (140 širine).
Trgovina v MB na vogalu Cafove in Partizanske pa se imenuje Metalprim. Imajo lep in kvaliteten skaj za tapeciranje notranjosti plovila, ponudijo ti tudi ustrezna lepila , tekoči meter /140cm pa stane 11,40€.Imajo pa tudi vse debeline gob(schaumpena) za oblazinjenje sedežev in ležišč , trgovec Davorin pa se ukvarja tudi z navtiko in pripomočki za prevoz plovil itd. Skratka zanimive stvari.
Če sem komu pomagal z nasvetom , sem zelo vesel.
mirno morje
cougar
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov