Pozdravljeni vsi skupaj.
To je moje prvo javljanje iz dopusta z novo barčico. Danes sva se šla s punco kopat v en zalivček okoli Murterja in po štirih urah na sidru sem hotel vžgat motor in ko sem obrnil ključ ni se ni zgodilo nič?Pred tem je motor normalno vžigal in vse je bilo OK. Seveda sem takoj preveril če se je mogoče staknil kakšen kabel od akumulatorja, vendar je bilo vse OK. Potem sem dvignil pokrov motorja in pregledal varovalko na žici iz ključavnice. Je bla še cela. Ampak motor še vedno ni dal nič od sebe. Števci in vse normalno gori. Na koncu sem pač po elektrotehniško naredil in z enim kablom direktno povezal + iz aku-ja in + štarterja tolikodasem vžgal. Ali je mogoče da je šel zagonski rele? Ali bi lahko bilo kaj narobe s ključavnico? Čeprav si ne morem predstavljat kaj bi tu lahko šlo narobe. Po mojem mnenju je rele glavni krivec. Nimam pa inštrumenta pri sebi da bi lahko preveril. Prosim vas za kakeršno koli pomoč ker res ne bi rad cel dopust na kabel vžigal motorja.
Lep pozdrav vsem iz vorčega Murtera.
Leon
Nujno potrebujem pomoč
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Prva stvar, ki mi pade na pamet, ročka za pogon naprej nazaj ni na sredini, stikalo varnostne ključavnice, varovalke( O.K. si pregledal) poizkusi na ključavnici če dobiš + oz- ( kontrolko si naredi z eno rezervno žarnico), če je vse od naštetga O.K. potem je verjetno res rele.
Ure dnevi leta tečejo....
- panter
- Poročnik bojne ladje
- Kraj: Škofja Loka
- Kontakt:
Uspelo mi je začasno rešit problem. Crknilo je stikalo v ročki. Sedaj sem ga kratko spojil da je vedno sklenjeno. Svoji punci pa sem naročil naj vedno pogleda v kakšnem položaju je ročka ko vžigava. Za čez dopust bo zdržalo potem pa po novo stikalo pa bo. Saj lahko da so samo slabi kontaki.
Hvala za pomoč.
Hvala za pomoč.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov