Po zaključeni "kopalni" sezoni sem opazil, da na enem delu pohodne površine na čolnu (fisherman) so tla bolj mehka (manjši kvadratek cca. 30x30cm).
Sem razmišljal, da bi ta del izrezal in postavil pohodna vratca iz pvc. Tako bi pridobil še eno "luknjo" za pogled v dno čolna.
Edino kar me muči, je če bodo ta vratca, ki jih sicer prodajajo kot pohodna zdržala in ne popustila po kratkem času.
Ima kdo izkušnje s tem?
Popravilo pohodnega dela čolna
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Pogled v dno čolna, če je pravilno narejeno , nima pomena, ker je med dnom in pohodnim dnom polnilo, katero pa je pri tebi verjetno od kakega udarca ali pogoste hoje na tem mestu zmečkano.
Moj predlog. Odreži omenjeni kos tal , odstrani uničeno polnilo, poglej če je vse lepo suho, napolni z pur peno ali podobnim materialom in z mato in poliestersko smolo prekriješ luknjo. Daj toliko debeline , kot je tudi ostalo dno. Lukjno poševno , navzven obrusi, da nove plasti ne bodo štrlele nad tlemi ( izdilbeš novo polnilo do debeline poly. tal, zadnjo plast pa daj kaka 2-3 cm širše od luknje, do bo vse lepo povezano. Lepo obrusi, pobarval z temeljno ( Light Primer recimo, je dober in močen) potem pa barvo po osnovi tal. Lahko pa pustiš samo temeljno je umazano bele barve.
LP
Moj predlog. Odreži omenjeni kos tal , odstrani uničeno polnilo, poglej če je vse lepo suho, napolni z pur peno ali podobnim materialom in z mato in poliestersko smolo prekriješ luknjo. Daj toliko debeline , kot je tudi ostalo dno. Lukjno poševno , navzven obrusi, da nove plasti ne bodo štrlele nad tlemi ( izdilbeš novo polnilo do debeline poly. tal, zadnjo plast pa daj kaka 2-3 cm širše od luknje, do bo vse lepo povezano. Lepo obrusi, pobarval z temeljno ( Light Primer recimo, je dober in močen) potem pa barvo po osnovi tal. Lahko pa pustiš samo temeljno je umazano bele barve.
LP
hvala za odgovor. Sicer sem že sam razmišljal, da bi na novo dal polnilo in nato poliestersko smolo...
Ampak na čolnu nimam nikjer vpogleda pod pohodnim dnom. Nisem 100% siguren, da je vse vodotesno in bi mogoče primerno imeti nekje eno odprtino za občasno kontrolo dna. Predvsem me zanima, če je rešitev s pohodnimi vratci možna oz. kakšne so negativne strani take rešitve.
Ampak na čolnu nimam nikjer vpogleda pod pohodnim dnom. Nisem 100% siguren, da je vse vodotesno in bi mogoče primerno imeti nekje eno odprtino za občasno kontrolo dna. Predvsem me zanima, če je rešitev s pohodnimi vratci možna oz. kakšne so negativne strani take rešitve.
Vratca morajo 100% tesniti, brez debate. Eni čolni imajo montažne konzole in če ne tesnijo spoji imaš vodo tam, kjer jo najmanj potrebuješ. Kolegu je preko tega zalilo dno, v katerem so bile inštalacije in je lepo ostal brez kompletne elektrike na dopustu in naprej same pizdarije.
Guma je guma, zaenkrat.
Ko boš odprl luknjo, boš videl , če je polnilo suho. Druga varianta, pa ti je Janadino odgovoril. 100% -na tesnost, kar pa je skoraj nemogoče naredit na enakem nivoju kot druga tla. Dvignjen okvir in potem vodotesna vrata bi bila rešitev, ampak ne za prste na nogah. Je kar fajn boleče. Jaz sem si kupil napravo za merjenje vlage v lesu. Mala stvarca za cca 20 €. Se dobijo malo večje ( Conrad), močnejše. Lahko bi si naredil recimo, v dno, na skritem mestu dve majhni luknjici, v njih porinil recimo bakreno žico na različne strani, žici povezal z kontaktorji na napravi, luknjice zalil z Siko ali podobnim, napravo shranil v kako vodotesno škatlico, jo tudi z par kapljicami Sike pritrdil na skritem mestu ( skritem mislim izven dosega nog, po možnosti dežja ali vode od špricanja pri plovbi ). Vsake toliko časa odpreš pokrov, vklopiš napravo ( je na baterije ) si zapomniš vsebnost pokazane vlage. Čez čas enako in če vsebnost raste, moraš poiskati mesto vdora vode. Če pa ostane konstantno, pa si za par € in uro dela, miren na dopustu, kar pa je največ vredno. Tisto mesto, pa bi vseeno saniral, pa napravico si lahko prej nabaviš in izmeriš , če je že kaj vlage v "sendviču".
Če je in to samo okrog poškodbe, odpri , pusti par tednov ( saj je sedaj čas celo zimo ) odprto, seveda na suhem prostoru in potem napolniš in zaflikaš.
LP
Če je in to samo okrog poškodbe, odpri , pusti par tednov ( saj je sedaj čas celo zimo ) odprto, seveda na suhem prostoru in potem napolniš in zaflikaš.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 10 gostov