Izvenkrmni motorji iz Italije
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Izvenkrmni motorji iz Italije
Pozdravljeni. Oziram se za nakup rabljenega motorja iz Italije.
Iščem 4-takten motor moči 60KM. Pa so se pojavili pomisleki in različne razlage.
V Italiji je veliko motorjev, ki imajo škatlo in napis 40, prodajajo pa se za 60 KM motorje.
Konkretno sem gledal Yamaho, ki ima pri nas 750ccm za 40KM motor, v Italiji pa 996ccm 40KM , pri nas, pa ima motor z tako kubikažo 60KM.
Ali mogoče kdo z gotovostjo ve , da je to le zaradi Italijanske zakonodaje in so motorji za njihovo tržišče dušeni in imajo zato manjšo moč.
Zanima me tudi kakšna je povezava med Yamaho in Selvo pri novejših 4-taktnih motorjih omenjene moči.
Iščem 4-takten motor moči 60KM. Pa so se pojavili pomisleki in različne razlage.
V Italiji je veliko motorjev, ki imajo škatlo in napis 40, prodajajo pa se za 60 KM motorje.
Konkretno sem gledal Yamaho, ki ima pri nas 750ccm za 40KM motor, v Italiji pa 996ccm 40KM , pri nas, pa ima motor z tako kubikažo 60KM.
Ali mogoče kdo z gotovostjo ve , da je to le zaradi Italijanske zakonodaje in so motorji za njihovo tržišče dušeni in imajo zato manjšo moč.
Zanima me tudi kakšna je povezava med Yamaho in Selvo pri novejših 4-taktnih motorjih omenjene moči.
talijani do 40 hp ne rabijo izpita zato imajo motorje 40/60.
je zagotovo 60-ka
sam imam, no jutri gre od hiše makaroni verzijo 25/60.
je sigurno 60 ker ttomi73 ima identičen motor a na bjem piše 60.
tako da nč bat.900+ ccm je siguren 60 hp. sem videl tudi 40/75 že.
sam da ma libretto pa je ok, pa še manj zavarovanja boš plačal,
pa ko te vprašajo na zavar. kolk gre max reč 20kn.
saj ni vprašal kok gre če si sam na ful gas
je zagotovo 60-ka
sam imam, no jutri gre od hiše makaroni verzijo 25/60.
je sigurno 60 ker ttomi73 ima identičen motor a na bjem piše 60.
tako da nč bat.900+ ccm je siguren 60 hp. sem videl tudi 40/75 že.
sam da ma libretto pa je ok, pa še manj zavarovanja boš plačal,
pa ko te vprašajo na zavar. kolk gre max reč 20kn.
saj ni vprašal kok gre če si sam na ful gas
Hval Cibro
A kaj veš o navezi Yamaha - Selva.
Ko sem pred leti na Yamahi v Krškem spraševal glavnega mehanika o 2-taktnih selvah je dejal samo bejž pred njimi.
Prodajalec na Vrhniki mi pa govori, da je to Yamaha za Italijanski trg.
Ali ima kdo kaj izkušen s tem prodajalcem:
AHV d.o.o.
SINJA GORICA 6
VRHNIKA, Sloveni
A kaj veš o navezi Yamaha - Selva.
Ko sem pred leti na Yamahi v Krškem spraševal glavnega mehanika o 2-taktnih selvah je dejal samo bejž pred njimi.
Prodajalec na Vrhniki mi pa govori, da je to Yamaha za Italijanski trg.
Ali ima kdo kaj izkušen s tem prodajalcem:
AHV d.o.o.
SINJA GORICA 6
VRHNIKA, Sloveni
cibro napisal/-a:Jaz sem od Primoža kupil že 2 motorja in 1 čoln in nikoli ni bilo problemov,
tudi kar se garancije tiče ne če kaj ne bi delalo.
Je pa malo počasen s papirji,
Sicer pa imam še boljše izkušnje z negovim bivšim kooperantom srečkotom.
firme pa ne smem napisat če kdo rabi lahk na zs
LP, g
A je to mogoče
Špedferš Srečko tel:041/632-311
Fiat Justitia ... Some day....
Povsem sveža informacija o AHV iz VRHNIKE, kjer me še kar šopajo z informacijami, da je selva ista stvar kot Yamaha, kljub temu, da sem mu povedal kje sem preveril informacije.
Keč je pa v tem, da ga jaz sprašujem po Yamahi, ki jo ima na čolnu, on mi hoče pa prodat Selvo, ki ni na čolnu. Pravi da bo tud ta Selva postala Yamaha.
Sva pršla celo tako daleč, da me je enostavno odslovil.
Temu človeku se pa gre za biznis.
Keč je pa v tem, da ga jaz sprašujem po Yamahi, ki jo ima na čolnu, on mi hoče pa prodat Selvo, ki ni na čolnu. Pravi da bo tud ta Selva postala Yamaha.
Sva pršla celo tako daleč, da me je enostavno odslovil.
Temu človeku se pa gre za biznis.
Ja Pale je imel s svojo se mi zdi da 70 hp tudi same probleme. To je čisto odvisno malo od sreče malo od predhodnega vzdrževanja.
Eni tudi tohatsuja na marajo enim dela b.p.
Jaz sem imel in selvo, in tohatsuja, in marinerja 2x in johnsona 2x pa še z nobenih nisem imel večjih težav da jih sam s pomočjo morjeplovca ne bi odpravil.
No pozabil sem še n tomosakija 18, tega sem še še največ našraufal
in navlekel da je vžgal
Eni tudi tohatsuja na marajo enim dela b.p.
Jaz sem imel in selvo, in tohatsuja, in marinerja 2x in johnsona 2x pa še z nobenih nisem imel večjih težav da jih sam s pomočjo morjeplovca ne bi odpravil.
No pozabil sem še n tomosakija 18, tega sem še še največ našraufal
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov