No že dva tedna imam doma Elan 435F (prejšni 402 je šel za med-verjetno prepoceni) in hodim okoli njega kot mačka okoli vrele kaše, vse ograje , bitve rinke , itd sem že pošravfal stran in spoliral sedaj pa se bom lotil še čolna samega, ki pa v osnovi izgleda zdrav brez udarnin. Za spodnji del mi je vse jasno (pobrusit, temeljna, antivegetativna). Edino v dno mi je prejšni lastnik

našprical pur pena in moram tega sedaj dobit ven. Pri zadnjem koritu sem prišel do njega, ker je bila že odprtina. V čolnu cca 1l vode-2l vode in pur pen spodaj moker. Dno na sredi čolna mi deluje vzbočeno na ven(tudi pur pen) in moram sedaj odpreti tudi tega. In sedaj vprašanje : ali izrežem ravni pohodni del, odstranim vso sranje še malo ojačam , potem pa položim 5mm vezano in nanjo nekaj plasti poliestra ali kaj mi svetujete. Krmna stena mi deluje še zdrava, ker vijaki niso bili pod vodno linijo. Zaključni rob okoli čolna je precej debel (10mm) in zdrav pa nebi šel ravno odpirat celega čolna če ni potrebno, ker mislim da rob ne bo več tako nosilen.
Ali ima kdo kaj več izkušenj s tem tipom čolna.
Koliko plasti poliestra pa je potrebnih za dobro nosilnost dna?
Ali bi bilo bolje lažje odpreti (dat narazen) cel čoln in potem še krmno menjat.
Ne vem kako poteka nosilna konstrukcija, ali je dovolj zafleksat rob in bo šel narazen?
Ko ojačujete z plastmi poliestra in smole, koliko pa je potrebno starega pobrusit, da nova plast dobro prime.
Po poliestru imam namen premazat z temeljno in potem mogoče še top coat in nato čez tapison, bo to ok?
En kup vprašanj pa verjetno še sledi.
Saj vem, tudi sam sebe sprašujem, če mi je tega treba, pa tako lep je bil prejšni čoln.