Hvala.
Čiščenje na prikolici
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Čiščenje na prikolici
Čoln moram po dnu očistiti, pa me zanima ali vi čoln čistite na prikolici ali kako drugače. Dno seveda težko dosežem, nimam pa nekih možnosti da bi ga dvignil s kakimi škripci.
Hvala.
Hvala.
Spet odvisno kaka prikolica in kakšen čoln
jaz imam 2 osno prikolico z stranskimi letvami ( valjčke imam samo po sredini ). Tako da sem stransko letev spustil ter čoln nagnil za 40 stopinj ( oziroma toliko dokler sila ne začne vleči v drugo stran ) ter zaradi varnosti ga bočno podrl z kolcem.
Potem sem vse skupaj zmontiral nazaj. Vzel 2 avtodvigalki ga dvignil in podložil, tako da sem imel rob dna prost.
Če imaš tako barko kot na sliki ( nickname ) potem pa lahko tudi samo prikolico skupaj s čolnom dviguješ in podkladaš ( ne z kako iverko ) do take višine da lahko spležaš pod njo
nikakor pa ne dviguj če si sam !!!! Upoštevaj glavo
jaz imam 2 osno prikolico z stranskimi letvami ( valjčke imam samo po sredini ). Tako da sem stransko letev spustil ter čoln nagnil za 40 stopinj ( oziroma toliko dokler sila ne začne vleči v drugo stran ) ter zaradi varnosti ga bočno podrl z kolcem.
Potem sem vse skupaj zmontiral nazaj. Vzel 2 avtodvigalki ga dvignil in podložil, tako da sem imel rob dna prost.
Če imaš tako barko kot na sliki ( nickname ) potem pa lahko tudi samo prikolico skupaj s čolnom dviguješ in podkladaš ( ne z kako iverko ) do take višine da lahko spležaš pod njo
nikakor pa ne dviguj če si sam !!!! Upoštevaj glavo
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
no, bolj resno - sicer je bila moja 3.5 m plastika dosti lažja, vendar bi tudi pri tvoji 435-tki delal enako - za čiščenje sem uporabljal krtačo na palici in premaknil čoln na prikolici kolikor je bilo potrebno, da sem očistil celo "podvozje"
ko sem ga pa mazal z antifoulingom, sem si pa postavil 4 stebre in ga dvignil na gurtnah
če ima pa kdo kakšno možnost topler kozolca, je pa sploh pisofkejk
ko sem ga pa mazal z antifoulingom, sem si pa postavil 4 stebre in ga dvignil na gurtnah
če ima pa kdo kakšno možnost topler kozolca, je pa sploh pisofkejk
Jaz imam motor gor pa ga nebi ravno dol dajal.
Sem razmišljal, da bi prikolico podložil in dvignil najprej z leve strani - nato očistil. Isti postopek pa ponovil še na desni.
Dvomim pa, da bi lahko ročno dvignili in prestavil mojega GT402 z motorjem+stainless tank+sedeži....bo eno pivo premalo....hehehe
Sem razmišljal, da bi prikolico podložil in dvignil najprej z leve strani - nato očistil. Isti postopek pa ponovil še na desni.
Dvomim pa, da bi lahko ročno dvignili in prestavil mojega GT402 z motorjem+stainless tank+sedeži....bo eno pivo premalo....hehehe
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov