zvocna izolacija

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

bimbus
Kapitan
Kraj: OBALA

zvocna izolacija

OdgovorNapisal/-a bimbus » Po Dec 10, 2007 19:03

zanima me kako ste kaj resli problem hrupa mottorja tisti ki ste sami predelovali barko in imaste seveda vgradni moror?

kaksen material priporocate za izolacijo da ni predrag, ker kot sem se pozanimal so spuzvaste piramidice kar precej drage.mogoce kdo ve kje bi se jih dalo dobit za kaksno normalno ceno?kaksna bi bila alternativa temu?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Dec 10, 2007 22:48

Piramidasta spužva je najcenejši in tudi najslabši zvočno izolacijski material. Dobri so težki materiali, ki vsebujejo tud svinec. Le tak material zaduši dizelsko nabijanje. Če pa gre za bencinca, potem bo tudi pena OK, mogoče še malo boljše kakšna posebna izolacija na bazi steklene volne. V Podgradu pri Ilirski Bistrici je firma, ki proizvaja izolacijske materiale različnih vrst...

LP
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Dec 11, 2007 21:44

Alternativa piramidam so bili kartonski platoji za jajca(30kom), ampak ne vem če je to primerno za čoln. So pa z njimi izolirali razne glasbene sobe, da se ven ni slišal zvok. Potrebuješ nekaj kar ima veliko površino in duši vibracije. Lahko bi bila tudi kaka rebrasta pena. Bistvena je velika površina. Tak 1m2 piramidaste pene ima realno, če bi jo raztegnil 3-4m2 površine +luknjice v peni.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Dec 11, 2007 22:51

Ja ta "jajca" je folk res dajal v glasbene sobe ampak na barko pa to ne sodi. Kaj če se kaj vname? Vsekakor k motorju ne sodi niti navadna pena, tudi tista s piramidami mora biti negorljiva!!! Najboljše bo ali težka na bazi svinca, duroplastov, gume in termoplastov ali pa specialna steklena volna oblečena v Alu folijo. Oboje je negorljivo, steklena volna je lahka, vendar slabše duši (gliserji), tisti prvi skupek pa težji (bolj za jadrnice in počasna plovila, kjer masa ni pomembna)...

LP
bora2
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a bora2 » Sr Dec 12, 2007 15:24

uporabil sem dvocentimeterski armaflex, s katerim sem obložil notranji prostor motorja, meni se zdijo rezultati v redu.

lp
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Pe Dec 14, 2007 20:03

vodovodarji majo neko črno peno debelo približno 2cm je pa zvočna in toplotna izolacija.zdele ne vem kje se dobi,če bom zvedu bo pa napisu.
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

Re: zvocna izolacija

OdgovorNapisal/-a rabuni » Pe Dec 14, 2007 20:36

[quote="bimbus"]zanima me kako ste kaj resli problem hrupa mottorja tisti ki ste sami predelovali barko in imaste seveda vgradni moror?
Bimbus, ravno danes mi je kolega pripeljal zvočno izolacijo za mojo barko, ki jo urejam. To je kvalitetna zvočna izolacija z alu folijo debeline 4 cm in z težkimi materiali. zelo kvalitetna kar je, če misliš barko imeti edino smoterno. Kupi se v PLAMA-PUR PODGRAD, pri Ilirski Bistrici. Tel: 05-714-92-20. za 3 m2 sem dal 107 EUR. Bodi pa previden, da, če imaš diesla kabine motorja ne boš neprodušno zaprl, ker se ti poleti motor lahko začne pregrevati (tako barko sem enkrat jaz kupil) zračni filtri namreč morajo imeti svež zrak (govorim seveda o motorjih kot so torpedo ali volvo penta. lp
"Dalmatino povišču pritrujena"
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Dec 14, 2007 22:23

To je prava izolacija, kot pravi Rabuni. Sicer pa ne smeš nobenega motorja preveč zadušit, vsak rabi za delovanje zrak. Bencinci pa še posebej morajo dihat, če kaj slučajno zasmrdi...

LP
bimbus
Kapitan
Kraj: OBALA

OdgovorNapisal/-a bimbus » So Dec 15, 2007 12:06

rabuni, ja hvala sem si tudi ze sam pogledal njihovo spletno stran in sem videl to izolacijo, zasledil sem tudi da ze sami omenjajo da je primerna za izoliranje bark.so pa cenejsi kot pa pri lotusmarin, tam jo imajo tudi ampak se mi zdi da po 40€ po kvadratnem metru

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov