Poliranje stekloplastike in zaščita lesa

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
cibro
Admiral

Poliranje stekloplastike in zaščita lesa

OdgovorNapisal/-a cibro » To Jan 25, 2011 13:25

Pozdravljeni, no na gumi imam nekaj plastike, konzola... pač razno kar je na gumi s poli dnom, na tla sem pa dal les, povsod kjer se hodi in ni blazin.
No sedaj me zanima s čim je najbolje spolirati plastiko ker je želko malo zbledel in najpomembneje, zanima me s čim zaščititi les.
Gre za les iroko s fugami sike, naredil mi je kolega po šablonah plate"ala teak look" za pohodne površine in zadaj poličke ob motorju.Take kot so surove nepobarvane izgledajo meni ok a to verjetno ne smem pustiti tako, s čim naj to zaščitim predno fiksiram v tla?
In še nekaj , s čim naj zadevo fiksiram v tla, na prejšnjem sem za fiksiranje kozole dal une železne knauf vložke, ki se stisnejo v zvezdo samo po eni sezoni to zarjavi za pop.. in zgleda katastrofa, sicer se ne vidi a vem da je tam in me moti. Kako pritrdite nekaj v tla?, ne morem pa priti z roko spodaj v dvojno dno da bi dal inox vijak in matico.
Hvala
LP, G
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » To Jan 25, 2011 13:38

prbi kakšno sliko da vidmo kako zgleda,vpoden naredi luknje z zamikom.pol pa podložke ovalne z matico da jih dobiš spodaj.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Jan 25, 2011 13:59

Oj ne štekam :oops: Daj mi to pojasni prosim.misliš da naredim podolgovato luknjo, ne bi rad da mi preveč teče voda v dvojno dno. Če si mislil tako, plošče ne morem premikati npr da bi jo dal notri pa zamaknil nazaj ker je knap od vogala do vogala iz vseh strani.
Ja bom pripopal samo da dobim vse, ker ni šlo v avto, mi vozi od moje fotr iz knina.
dobil sem podnico pred konzolo podnico za sedežem oz pred motorjem, stranski polički ob sedežu in polički ob motorju.
Čakam še okvir z vrati od konzole in največjo podnico ki teče ob konzoli in levi tubi.
Moram malo popravit ker je papak naredil sicer okvir odmaknjen od roba plošče s fugami ni pa naredil unih fug"diagonalnih vogalčkov" od roba plošče do okvirja , pa sem rekel da bom sedaj s fleksarico urezal utor in vanj dal siko ter pobrusil, upam da bo šlo
batigol134
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a batigol134 » To Jan 25, 2011 22:34

Če boš les premazoval z raznimi laki ti bo: ali naredilo čez čes trd film preko lesa (grdo zgleda pa precej zapleteno za očistit), ali pa lahko reagiralo na siko (možno da siko stopi). Jaz bi pustil tako kot je v kolikor je les primerne gostote.

Za fiksiranje pa: če že potem obvezno uporabi inox vijake, drugače pa daj to raje na lepilo od sike (površino zmatiraš, premažeš s prajmerjem napacaš siko in to je to.

Veliko uspeha
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » To Jan 25, 2011 22:44

Potem pa prpopaj kake slike od teh poličk in dna da vidm kaj si namudrio :)

Še posebi te poličke me zanimajo kako zgledajo :wink:
Rookie
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljanski kotliček

OdgovorNapisal/-a Rookie » Sr Jan 26, 2011 07:23

Iroko je sam po sebi tako mastem les da ga po mojem sploh ne rabiš lakirati. Kolegici sem ga položil v lokalu za šankom pred 6-7 leti pa zadeva brez lakiranja izgleda kot prvi dan. Samo premaži ga z kakšnim oljem za trde sorte lesa. Na tla je pritrjen direkt na keramiko z poliuretanskim montažnim lepilom in kot pravim, drži že... :D
Če ne gre, vzamem večje kladivo.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Jan 26, 2011 08:53

Ja saj tale mizar mi pravi da naj ga z lanenim oljem ene 3 roke, potem pa naj vas vprašam, no meni tudi ni do lakiranja ko to potem popoka je katastrofa.
bom samo z lanenim in bo valda ok.
Ja za privijačenje bi že dal inox vijake samo za kontra v palubo ne vem kaj naj. Une zvezde za v knauf so super samo klinac ki niso inox.
Blze poličke sem dal za ob sedežu levo in desno, ubistvu(no ti veš ker imava enak čoln) sem dal kot za podaljšenje sedeža ko lezeš mimo sedeža da ne stopiš na tubo ampak na to poličko med tubo in sedežem, ker lani mi je ene 3x noga s tube zdrsnila z gležnjem v rob sedeža in potem :evil: :evil: .
Glede najine zadeve sem pa že dobil bejzbol kij tako da bova tisto šla v kratkem zrihtati, ta teden je še huda gneča na jobu potem se bo malo sprostilo,....
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Sr Jan 26, 2011 09:41

aaa zdj kapiram kaj si naredu s temi poličkami :D

Pametno si naredu te poličke da ne bojo noge trpele :wink:

Ja drugi teden greva pa res če boš na času :twisted:
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Jan 26, 2011 09:50

Seveda, ker tip me ne smirgla ne na klice ne na sms, pa tolk ma lepe gumice :twisted: :twisted:
Aljo
Višji štabni vodnik

zaščita lesa

OdgovorNapisal/-a Aljo » Ne Jan 30, 2011 12:49

Za zaščito lesa se obrni na podjetje Samson iz Kamnika , jaz sem za zaščito lesenih vesel pri kanuju uporabil njihovo rustikal olje in je stvar ok. Priporočam pa da se obrneš na njihovega tehnologa in ti bo razložil najboljši način in kombinacijo izdelkov za zaščito tvojega lesa. Lakiral pa res ne bi, ker zgleda lepo samo ko je čisto novo, potem se začnejo križi in težave, pa še občutka sela pod lakom ni več, je isto kot plastika. Še link do Samsonove spletne strani:
http://www.samson-kamnik.si/si/index.htm
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Jan 30, 2011 13:02

Hvala aljo bom jih kontaktiral
lp g
Rookie
Kontraadmiral

Re: zaščita lesa

OdgovorNapisal/-a Rookie » Ne Jan 30, 2011 20:12

Aljo napisal/-a:Za zaščito lesa se obrni na podjetje Samson iz Kamnika , jaz sem za zaščito lesenih vesel pri kanuju uporabil njihovo rustikal olje in je stvar ok. Priporočam pa da se obrneš na njihovega tehnologa in ti bo razložil najboljši način in kombinacijo izdelkov za zaščito tvojega lesa. Lakiral pa res ne bi, ker zgleda lepo samo ko je čisto novo, potem se začnejo križi in težave, pa še občutka sela pod lakom ni več, je isto kot plastika. Še link do Samsonove spletne strani:
http://www.samson-kamnik.si/si/index.htm

Ja, ja dobra firma. Pri njih sem dobil konverter rje. Noro dobra zadeva!
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » Po Jan 31, 2011 22:13

Kaj je to konverter rje?
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Jan 31, 2011 22:33

luftar napisal/-a:Kaj je to konverter rje?

Zelo podobno, kot recimo Ferosan, le da je ferosan kislina, konverterji pa so kar praviloma bazični.
Efekt pa je neprimerno bolši, kot pri ferosanu. Načeloma deluje ravno nasprotno od oksidacije, zato se reče konverter. Zadevo se potem enostavno lahko umije z vodo.
So pa konverterji grešno dragi. Plus pa je v tem, da ga porabiš relativno malo napram Ferosanu, tako, da ne gre pretiravati pri nakupu.
Aja, pa po uporabi naj bi bila površina že kar pripravljena za barvanje(naj ne bi bilo potrebno vec nic cistiti)
Najboljsi konverter je za moje pojme od WURTH-a. Liter stane okoli 90€.
Rookie
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Rookie » To Feb 01, 2011 06:44

Wurth je draguljar. Samsonov konverter je točno pol cenejši, pa garantiram da ni pol slabši :evil:

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov