zdravo,
slišal sem, da je za zagon motorjev treba vgraditi posebne zagonske akumulatorje, ki v kratkem času dajo max A od sebe. na bari imamo 3x bosch 145Ah( enega za zagon motorjev, 2 za ostale uporabnike-servis) in z tem enim za zagon nikako ne morem vžgati motorjev, tako da vedno dodajam tandem stikalo, da so vsi trije zvezani skupaj za vžig motorjev.
imel bi sedaj dodatni aku samo za zagon, te tri pa bi zvezal skupaj za servis.
Kje se te zagonske aku kupi in kateri je res dober in se priporoča za D4 motorje?
zagonski akumulator za D4 volvo penta
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Saj bo se kdo kaj napisal. Zagonski akomulatorji so po mojem vedenju klasični avtomobilski. Za servis pa se uporabljajo ciklični.
Dobri startni so Fulmen Xtreme, Varta Silver Dynamic
"varni" pa Exide AGM 900. Exide lahko uporabis tudi za servis, saj zdržijo precej vec praznenj in polnitev od navadnih... Odporen tudi na vibracije.
Dobri startni so Fulmen Xtreme, Varta Silver Dynamic
"varni" pa Exide AGM 900. Exide lahko uporabis tudi za servis, saj zdržijo precej vec praznenj in polnitev od navadnih... Odporen tudi na vibracije.
Si skoraj upam trditi da so tvoji akumulatorji običajni, kot pa kakšni drugega tipa. Imaš več kot dovolj Ah enega akumulatorja za dovolj toka, za zagon tvojega motorja, če jih moraš paralelno vezati za zagon motorja, sta samo dve opciji, da so akumulatorji prazni ali pa dotrajani, če si jih spraznil na nulo, so posledično tudi dotrajani, ne ostane ti drugega kot menjava, zagonskega.
Hkrati ob nabavi novih, preveri če alternator polni kot treba in naredi test da ti kje ne prebija napetost, da ni kaj v stiku, zmeri tok ob izklučenem motorju pri vklučenih glavnih stikalih. Ne veži skupaj starih akumulatorjev, tako boš uničil še tista dva ki sta mogoče uporabna. Tega, ki imaš za start zamenjaj. Ni pa kakšne posebne filozofije glede zagonskega, če mene vprašaš bi vzel Optimo za zagonskega.
Hkrati ob nabavi novih, preveri če alternator polni kot treba in naredi test da ti kje ne prebija napetost, da ni kaj v stiku, zmeri tok ob izklučenem motorju pri vklučenih glavnih stikalih. Ne veži skupaj starih akumulatorjev, tako boš uničil še tista dva ki sta mogoče uporabna. Tega, ki imaš za start zamenjaj. Ni pa kakšne posebne filozofije glede zagonskega, če mene vprašaš bi vzel Optimo za zagonskega.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 27 gostov