Kontrola dela na črno na Hrvaškem

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

mVolk
Kapitan
Kraj: Ljubljana - Bunarina

Kontrola dela na črno na Hrvaškem

OdgovorNapisal/-a mVolk » Po Apr 04, 2011 00:39

Živijo!
Sem se pred kratkim vrnil z barvanja podvodnega dela barke v marini (Veruda) na Hrvaškem. Rad bi opozoril vse, ki najemajo pomoč pri takšnih in drugih delih, da so se bratje očitno odločili uvesti strogo kontrolo dela na črno in veselo kontrolirajo vsakogar, ki ima barko na suhem in dela. Po marini se je prav vsak dan z biciklom vozil en starejši stric, ki se je legitimiral z izkaznico Narodnih Novina in preverjal, ali je delavec lastnik barke ali je najeta delovna sila (in če je najet, ali je prijavljen v marini in kaj vem kje še vse). Očitno obstajajo nekakšna pravila, zgleda da je lahko delavec kak bližnji sorodnik lastnika (če sem prav zastopil 1. koleno), stric kot lastnik pa ni v redu.
Če kdo ve kaj več, naj prosim napiše, da bomo vedeli česa se je treba paziti in kaj si lahko privoščimo!
Lp, Miha!
primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » Po Apr 04, 2011 06:21

Ta sistem dela . če se prav spomnim je v Verudi že kar nekaj časa , Lansko leto , ko sem delal nekemu Angležu , sem moral dati podatke Hrvaškega podjetja, D.Št. Itd....
Kot Slovenec , ni bilo mogoče niti pod razno...
Mislim , pa da sem plačal 100,00€ od posla, sem letos enaki sistem doživel v marini Frapa v Rogoznici.., tako da to očitno postaja praksa , za dodatno pobiranje denarja....
Ni kaj se bo treba navadit na lastništvo , da lastnik postaja take in drugačne pogoje . Kaj čmo takle mamo...
Fiat Justitia ... Some day....
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » Po Apr 04, 2011 09:44

Na Hrvaškem bo počasi še dostop do tega foruma obdavčen :D
matejofski
Viceadmiral

Re: Kontrola dela na črno na Hrvaškem

OdgovorNapisal/-a matejofski » Po Apr 04, 2011 09:46

mVolk napisal/-a:Očitno obstajajo nekakšna pravila, zgleda da je lahko delavec kak bližnji sorodnik lastnika (če sem prav zastopil 1. koleno), stric kot lastnik pa ni v redu.

A potemtakem tudi stric ne more meni pomagati na moji barki? Če se kdo bolj spozna na hrvaško zakonodajo, bi bilo zelo fajn dobiti natančno definicijo teh nesmislov ...
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » Po Apr 04, 2011 09:50

Pa kaj se čudite!Tudi hrvatje,ki kaj delajo v SLO rabijo imeti urejene papirje.
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » To Apr 05, 2011 21:47

Kolikor sem seznanjen, vzame marina na dan in na osebo 400,00 Kun. Lahko pa delaš preko podjetja, ki ima sklenjeno pogodbo z marino. Le ta pa vzame 40% od opravljenega posla.
Brez skrbi, imajo dober občutek, koliko je vredno neko delo.
Pri večjih delih se zelo splača pripeljati barko v Slovenijo.
:D
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
mVolk
Kapitan
Kraj: Ljubljana - Bunarina

OdgovorNapisal/-a mVolk » Sr Apr 06, 2011 00:35

Če jo še lahko pripelješ.
Kaj pa če, milo rečeno, nisem zadovoljen z delom lokalnega servisa? Potem poleg dnevnic in potnih stroškov plačam še lokalcem 40%?
Kako pa je s pomočjo 'prijateljev'? Da kot lastnik skačeš okoli in se delaš da delaš?

Kdo je na strani

Po forumu brska: braner in 16 gostov