Barvanje podvodnega dela čolna
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Barvanje podvodnega dela čolna
Po "doktoratu" iz Hemplovega priročnika za uporabo njihovih barv in ... vas sprašujem katera barva je primerna za barvanje podvodnega dela čolna, namreč ne mislim dajat gor antifoulinga (2-3tedne/leto + večkratno vlačenje s prikolice in nanjo). Hemplov Poly... po katalogu ni primeren za podvodne dele ampak samo za nadvodne. In š kakšno barvo naj potem barvam čoln, da bo vse ok. (pred barvo mislim dat 2-3 sloje hemplovega Light primerja)?
Kocka ne pretiravaj. Pobarvaj z hard racingom. Jaz imam ravno tako čoln samo tri tedne v vodi pa ga gor pa dol vlačim isti antifauling že dve leti. Pa zgleda še kar lepo ohranjen. Če želiš ti poslikam kako zgleda po dveh letih uporabe.
Kaj pa če bi pustil samo nezbrušen primer?
Kako pa kaj konzola?
LP Klemen
Kaj pa če bi pustil samo nezbrušen primer?
Kako pa kaj konzola?
LP Klemen
HardRacing antifouling, če je čoln malo v vodi, se popolnoma strinjam.
Nevem od kod logika dajati primer, pa potem ne antifoulinga, če je čoln v vodi malo, ne rabiš kakšnega primerja, trd antifouling je pa ravno za takšne primere kot je tvoj. Če je bil na čolnu prej trd antifouling, samo daj prek novega, če ti barva ne odgovarja.
Nevem od kod logika dajati primer, pa potem ne antifoulinga, če je čoln v vodi malo, ne rabiš kakšnega primerja, trd antifouling je pa ravno za takšne primere kot je tvoj. Če je bil na čolnu prej trd antifouling, samo daj prek novega, če ti barva ne odgovarja.
Prej je bil gor po moje samopolirni antifouling, ker če bi bil hardracing (sem že imel na prejšnih čolnih) bi vedel in ne bi se spiral kot kot vodene barvice. Torej moram vseeno zbrusit in dat gor primer in potem hard racing. Imajo pa samo modrega in belega, jaz bi pa sivega
. Mislim pa tudi ostale nadvodne dele čolna barvat oz osvežit pa sem mislil da bi vse kar samo barval in nič antifoulinga dajal.
Klemzi konzola je že zdavnaj gotova in prav vesel sem da sem jo sam naredil, sedaj čaka samo končno barvanje (takrat kot čoln) in montažo. Bom prilimal slike, ko bom imel vse gotovo sedaj se nimam volje zafrkavat še s tem.
Klemzi konzola je že zdavnaj gotova in prav vesel sem da sem jo sam naredil, sedaj čaka samo končno barvanje (takrat kot čoln) in montažo. Bom prilimal slike, ko bom imel vse gotovo sedaj se nimam volje zafrkavat še s tem.
Hard racing je tako kot plastika, pa še neko minimalno zaščito imaš, če si ga mel tako veš zakaj gre, nič ne odpada z njega itd...
Poglej pri drugih, proizvajalcih, Veneziani, International, ali še kaj drugega, ne obstaja samo Hempel, trdim, da je Hempel še najslabši od vsega naštetega, drugo je pa, ko ljudje mislijo da če se proizvaja v Umagu, da je kaj cenejši, npr. Veneziani Hard antifouling je 8kun cenejši od Hempla, 0.75 pločevinka.
Pri Venezianiu, je dovolj če daš Adherglas 1 roko in trdi tip antifoulinga, ne rabiš antiosmotskega prajmerja v tvojem primeru.
Meni se zdi obratno, da nihče nebi smel imeti čolna brez AF, le da izbere primernega za svoje potrebe.
Poglej pri drugih, proizvajalcih, Veneziani, International, ali še kaj drugega, ne obstaja samo Hempel, trdim, da je Hempel še najslabši od vsega naštetega, drugo je pa, ko ljudje mislijo da če se proizvaja v Umagu, da je kaj cenejši, npr. Veneziani Hard antifouling je 8kun cenejši od Hempla, 0.75 pločevinka.
Pri Venezianiu, je dovolj če daš Adherglas 1 roko in trdi tip antifoulinga, ne rabiš antiosmotskega prajmerja v tvojem primeru.
Meni se zdi obratno, da nihče nebi smel imeti čolna brez AF, le da izbere primernega za svoje potrebe.
Gaso napisal/-a:HardRacing antifouling, če je čoln malo v vodi, se popolnoma strinjam.
Kaj to pomeni malo v vodi?
A če je v vodi skupaj 3 mesece potem je Hard racing OK?
Hvala
lukzy hard racing je trdi tip antivegetativne barve, ki je bolj trpežna na spiranje oz. obrabo je pa primerna za gliserje in ostala hitra plovila, samopolirni pa je za izpodrivne čolne in jadrnice (bolj počasna) in ga praktično že z wap-om dol spereš. Če imaš čoln 3 mesece v vodi je nujno antifouling. Jaz ga imam 3tedne zato ga ne bi dajal.
sam sem pred desetimi leti kupil čoln, ki je imel na dnu rdeč antifouling, kak tip je bil, nimam pojma. Ker je bila zadeva grda, sem želel zadevo odstranit. Antifauling se je držal kot hudič in bi bilo treba brusit za znoret, zato sem takrat z šmirglom zadevo malce zgladil in čez pobarval z navadno belo barvo za kovino (egain emajl ali nekaj podobnega). Barva je še vedno gor, sicer parcialno kje porumeni, pa če jo spoliraš, je spet lepa bela in gladka. Edino na posameznih mestih se je malce odluščila, tam kjer je pač spodnji antifauling odstopil.
čoln v vodi po cca 10 -14 dni na leto ali manj.
letos sledi ponovno barvanje dna, brez kakih hudih kompliciranj.
spoštujem tiste, ki se trudite naredit vse oh in sploh, tudi sam sem tak, toda tu je barva za 10 eur opravila svoje enako dobro kot vse kompiciranje.
čoln v vodi po cca 10 -14 dni na leto ali manj.
letos sledi ponovno barvanje dna, brez kakih hudih kompliciranj.
spoštujem tiste, ki se trudite naredit vse oh in sploh, tudi sam sem tak, toda tu je barva za 10 eur opravila svoje enako dobro kot vse kompiciranje.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 28 gostov