pripetija z tomos 18

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
jonyyy
Viceadmiral
Kraj: primorska

pripetija z tomos 18

OdgovorNapisal/-a jonyyy » Po Apr 11, 2011 15:50

no da napišem kaj se mi je lansko leto zgodilo z tomos 18. na začetku sezone smo motor nesli na barko in ko sem ga odložil na pomol in skočil na barko nisem opazil da se je vrv zapletla ob propeler tomosa , ampak ko se opazil da se je to zgodilo je bil tomos že v morju :D vse skupaj je bil začetek sezone tako da je morje imelo pičlih 15 - 16 stopinj morje pa okrog 4 metre globine . ker z sabo nisem imel opreme da bi se v takih razmerah potopil tako globoko sem lahko samo čakal prijatelja da vse prinese. motor je padel v vodo okrog 9. zjutraj izvlekli pa smo ga okrog 16.00 . ko smo motor privlekli na površje sem se bal da je z motorjem konec, vse skupaj sem razstavil . uplinjač dol , olje sem nalil skozi luknjo uplinjača in v cilindre in vrtel . ter pustil sem ga na soncu nekaj ur da se je vse skupaj posušilo . motor ko sem ga sestavil nazaj je užgal v dveh potegih , in še danes motor delujemo odlično . imam enojne bosch bobine v katere ni prišla voda. domačini niso mogli verjet kako je po 7 urah pod vodo motor užgal iz druge .
Maestral9

OdgovorNapisal/-a Maestral9 » Po Apr 11, 2011 18:55

Ja res je TOMOS najboljši. Legenda.
Uporabniški avatar
jonyyy
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a jonyyy » Po Apr 11, 2011 19:12

uploadal sem sliko na imageshack in tukaj ti dajem link http://img832.imageshack.us/i/dsc01656s.jpg/ oba propelerja sta mer 225 x 275 mojemu čolnu nista nikoli prišla v poštev ker je pretežak in so motorji se mučili in delali na prenizkih obratih . prodam ti rdečega ker je tisti siv malo od školjkic :S pozabil sem motor dvignit iz vode :S
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Apr 12, 2011 07:15

Če bi meni padel motor v vodo bi tudi pri 5 stopnjah skočil v vodo. :lol: :lol: :lol:
Zanima me samo, če si tudi žice, ki so speljane na motorju zamenjal, oz. če niso nič korodirale :?:
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
jonyyy
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a jonyyy » To Apr 12, 2011 07:48

pri 5 stopinjah bi pa le počakal na neoprensko obleko :D problem ni bil temperatura ampak nisem imel niti maske z sabo . voda v pristanišču je pa motna malo umazana pa že z masko malo vidiš kaj šele brez . nič nisem menjaval ampak ko sem ga uzel iz vode sem preden se je posušil vse žice dobro prešpircal z kontakt sprejem in nato namazal z marine mastjo . pa ni bilo problemov. še danes so na motorju iste žice :D
Fantocci
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Fantocci » Pe Apr 22, 2011 11:22

si ga najprej kaj izpiral s sladko vodo?
Uporabniški avatar
jonyyy
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a jonyyy » Pe Apr 22, 2011 20:53

ne nisem ga izpiral , ker na privezu nimam sladke vode.. le wd 40 sem uporabil
lev11
Višji štabni praporščak
Kraj: Postojna

*_*

OdgovorNapisal/-a lev11 » Sr Sep 19, 2012 13:11

Pred 4 leti je bilo neurje in čolne prevračalo
Tudi mojega je - tako da je bil T18 v vodi od 19 h pa vse do jutra - saj se v vodo ni dalo
Nič nisem šraufal - pustil sem ga na soncu 3 h - napumpal bencin in motor je upalil

Do danes še nisem nič menjal - no po sezoni sem ga prečistil

ali je res tako dobro robustno narejen ali pa imam srečo z njim :lol:
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Sep 19, 2012 15:19

pripetija S Tomosom. ne z...

:roll:
Uporabniški avatar
jonyyy
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a jonyyy » Sr Sep 19, 2012 16:17

al napisal/-a:pripetija S Tomosom. ne z...

:roll:

vem da sem naredil napako, ampak mislim da so me čisto vsi razumeli kaj sem želel povedati. če si pa v tej temi da iščeš slovnične napake pa no comment.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov