tudi za nas je bil ta (podaljšan) vikend precej deloven, ampak vse bolj se mi dozdeva, da fizični napor ne utrudi tako zelo (ali pa tako hitro), kakor psihični in še napredek se ob fizičnem delu precej lepše vidi. Razen pri brušenju (verjetno tudi zato, ker imaš prevec umazana očala, da bi sploh kaj videl!!!). Prav užival sem v delu in mislim, da ekipa tudi. Barka je zdaj že v vodi, ker pa sem slišal nekaj nasprotujočih si mnenj (in sklepam, da jih bom slišal tudi od vas), prosim za mnenja
Barka je bila dve leti v vodi brez dviga in precej poraščena in kakor smo ugotovili, je imela nanešenih kar nekaj plasti AFja - prejšnji lastnik jo je zelo malo uporabljal. Od zdaj dalje jo bomo dvigali vsako leto. Na trupu spodaj so bile majhne luknjice (verjetno od "morskih zveri", ki se prisesajo gor?), velika večina takšnih, ki niso poškodovale plastike, nekaj pa takšnih, kjer se je poškodba videla. Po predlogu smo poškodbe, kjer je plastika poškodovana, okoli zbrusili, ščistili ven AF in pokitali z epoksi kitom (maks debeline 1 mm) + na teh plasteh še primer gor pred AFjem. Bilo je pa tistih malih luknjic (torej kjer plastika ni poškodovana), kar precej in le-teh nismo kitali na novo - čeprav se pogovarjamo, da bi čez nekaj let bilo dobro narediti takšno "generalko", sta pa dve roki AFja lepo pokrili veliko večino teh luknjic ...
Zdaj pa k vprašanjem:
- ali so vaše barke ob nanosu AFja popolnoma gladke? Kaj naredite z luknjicami, ki niso poškodbe plastike? Te luknjice smo mi preprosto prebarvali z AFjem (2 roki).
- ali je smiselno barko v prihodnje v celoti pobrusiti in pokitati, da ne bo niti teh luknjic več in nato vse nežno pobrusiti do popolnoma gladke podlage in primer čez vse ter nato AF?
- ali je glede oprijema AFja potencialno zelo problematična situacija, če je na določenih (pobrušenih) delih z "ranjenim" AFjem bil (ob mejah, kjer se je kitalo) nanešen najprej primer tudi na del starega AFja in nato še AF gor?
- čeprav sem šel precejkrat okoli celotnega trupa, pa je mogoče še kje kakšna "luknjica", ki bi zaslužila kit, pa je nismo kitali. Ali lahko to predstavlja kakršnokoli veliko tveganje za osmozo?
- neko zaščito račjega kljuna bi rabil na sprednjem delu. Ima kdo kakšno idejo, kaj dati spredaj gor? Širina je okoli 20 cm ...
Mogoče sem malo pokompliciral zadeve in če kaj ne bo jasno, bom še nadalje razložil
Hvala in lep pozdrav,
Matej
P.S.: V marini Portorož pa (baje) ne poslušajte prodajalca s kiti in barvami, ki svetuje, da se na kobilico najprej da primer in se nato kita ter nato še primer in potem AF