tomos 18-10 uplinjač
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
tomos 18-10 uplinjač
jutri dobim uplinjač za tomos 10 katerega planiram montirati na eno od svojih tomosov 18. pa me zanima če kdo ve če je kakšna razlika v uplinjaču. vem da je razlika v dizi. to bom dal z sedanjega uplinjača na tomos 10 uplinjač. mislim da drugih razlik med tomos 10 . 18 ni bilo. bila je diza in tomos 10 ima 2 vsesna kanala tomos 18 3 vsesne kanale. nekateri govorijo da so bile razlike v batih ampak to ni res. oboji imajo bate 55mm
če kdo ve še za kakšno razliko v uplinjačih naj napiše.
če kdo ve še za kakšno razliko v uplinjačih naj napiše.
V vplinjaču ni prav nobene razlike, komot namontiraj na T-18. T 18 ima precej večja sesalna kanala in povratno izpiranje čez 3 kanale, T-10 čez 2. Razlika je samo v bloku in nikjer drugje. Bata sta oba 55 mm, glavna gred je enaka.
Poglej te slikce, tu imaš vse, kar je treba vedeti o T-10, 18:
http://www.tomos-riders.com/index.php/topic,8295.0.html
Poglej te slikce, tu imaš vse, kar je treba vedeti o T-10, 18:
http://www.tomos-riders.com/index.php/topic,8295.0.html
impeler
živijo.
vem da nio to prava tema pa vseen bom vprašal.. menjal sem impeler na tomos 18 ampak pretok vode je zelo slab v bistvu ga pod prostim tekom sloh ni. kaj bi lahko bilo narobe?
hvala za odgovore
vem da nio to prava tema pa vseen bom vprašal.. menjal sem impeler na tomos 18 ampak pretok vode je zelo slab v bistvu ga pod prostim tekom sloh ni. kaj bi lahko bilo narobe?
hvala za odgovore
umazani kanali . in termostat ne odpre.. ali pa si pri sestavljanju pumpe obrnil tisto ploščico kovinsko katera pride nad impelerjom narobe. ali pa nisi cevko po kateri voda teče vtaknil prav. ampak če voda potem pride to ni problem . verjetno so kanali. pregledaš jih da odpreš tisti pokrov na katerem je elektrika.
-
Morski_volk
- Kapitan
- Kraj: obala
No imel sem isti problem....prvič ko sem menjaval impeler na tomos 18 sem neki zajebu.....in to je bilo tisto kar je @jonyyy omenil....tisti pleh nad impelerjem sem narobe obrnil in je metalo samo pod obrati vodo...in še to zelo malo....tako da če nisi siguren če si tisti pleh pri impelerju pravilno obrnil potem razdri in poglej!
Z barko si dvakrat srečen....ko jo kupiš ter ko jo prodaš
no, enkrat sem imel tudi jaz enak problem z vodo za hlajenje. sem pa zajebal, ko sem sestavljal, sem cevko za vodo, kjer je vtaknjena v spodnji del motorja ( ne na pumpi) vtaknil tako, da se mi je zvila gumica, ki je med cevko in blokom motorja. to je potem oviralo pretok vode.
do te napake pa je prišlo, ko se mi je pri snemanju pete snela cevka iz motorja in ne iz pumpe. Jaz budalo pa nisem nato samo cevke najprej vtaknil v motor in nato nataknil peto. ( pač prva menjava impelerja)
torej, če si slučajno počel na tak način, je tudi to lahko možna napaka.
do te napake pa je prišlo, ko se mi je pri snemanju pete snela cevka iz motorja in ne iz pumpe. Jaz budalo pa nisem nato samo cevke najprej vtaknil v motor in nato nataknil peto. ( pač prva menjava impelerja)
torej, če si slučajno počel na tak način, je tudi to lahko možna napaka.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov