idealno razmerje bencin : olje za tomos 3.5
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
idealno razmerje bencin : olje za tomos 3.5
pozdravljeni
zanima me kakšno je idealno razmerje bencin : olje za motor Tomos 3.5 dolga peta
hvala za informacije
zanima me kakšno je idealno razmerje bencin : olje za motor Tomos 3.5 dolga peta
hvala za informacije
ooo, neeee, jaz sem pa mislil, da je formula:
1 l --> 2 %
10 l --> 20 %
100 l --> 200 %
potem pa na obeh straneh formule odšteješ enko in dobiš:
0 l --> 1 %
9 l --> 19 %
99 l --> 199%
iz česar sledi, da je najugodnejša varianta za olje pri desetih litrih. ker če natočiš nič litrov goriva, ti še vedno kuri olje, če točiš 100 litrov, moraš dati pa noter dvakrat več olja kot bencina. tako da če zaokrožimo, je pravo razmerje približno 20 %.
seveda to velja za dolgo peto. pri kratki pa ne vem, kako gre matematika. lahko da je treba odštevat nule na vsaki strani.
pa prosim, ne upoštevat tega, ker je malo višje korekten in natančne odgovor.
1 l --> 2 %
10 l --> 20 %
100 l --> 200 %
potem pa na obeh straneh formule odšteješ enko in dobiš:
0 l --> 1 %
9 l --> 19 %
99 l --> 199%
iz česar sledi, da je najugodnejša varianta za olje pri desetih litrih. ker če natočiš nič litrov goriva, ti še vedno kuri olje, če točiš 100 litrov, moraš dati pa noter dvakrat več olja kot bencina. tako da če zaokrožimo, je pravo razmerje približno 20 %.
seveda to velja za dolgo peto. pri kratki pa ne vem, kako gre matematika. lahko da je treba odštevat nule na vsaki strani.
pa prosim, ne upoštevat tega, ker je malo višje korekten in natančne odgovor.
-
Morski_volk
- Kapitan
- Kraj: obala
Naredli ste celo znanost iz te teme, natrosli polno neuporabnih postov, fantu pa niste povedali osnovnih zadev, to je, da mora uporabljat olje za zračno hlajene motorje.
Na hrvaškem se ga dobi na vsaki bencinski in je od Ine (seveda je še tudi nešteto drugih proizvajalcev).
Za tomosa pa je praktično od 2 do 4 % olja vse OK.
LP
Na hrvaškem se ga dobi na vsaki bencinski in je od Ine (seveda je še tudi nešteto drugih proizvajalcev).
Za tomosa pa je praktično od 2 do 4 % olja vse OK.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov