Elektrika za volvo penta zunanji
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Elektrika za volvo penta zunanji
Lep pozdrav,ali pozna kdo kje bi lahko kupil cin špule(celo elektriko)za vžig od Volvo penta 3 cilindri zunanji.Ali pa kdo pozna koga ki previtlal cin špule.Hvala. Lp. Peli1
Uhhh sam sem imel točno ta motor na mojem prvem lastniškem čolnu... In moram povedat da je bil prava nočna mora... Glavni problem je bil v tem, da DELOV NI VEČ ker je motor res starina (mislim da je iz leta 1960-1970) + izdelanih je bilo zelo malo...
Skratka, če želiš dobiti dele se je treba ZELO potruditi po CELI Evropi (beri: Ebay), in vprašanje če se splača... Jaz sem imel 2 motorja da sem kar premontiraval kar je pri enem crknilo...
BTW, kolko ti je žrl ko je deloval?
LP
SS
Skratka, če želiš dobiti dele se je treba ZELO potruditi po CELI Evropi (beri: Ebay), in vprašanje če se splača... Jaz sem imel 2 motorja da sem kar premontiraval kar je pri enem crknilo...
BTW, kolko ti je žrl ko je deloval?
LP
SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
volvo
poglej poraba ni bila prehuda saj ga imamo na 402 gt.gre pa kar po zraku.Daj napiši kaj je najbolj zajebavalo,ker zaenkrat nas zaje... samo elektrika. L.p. peli 1
NA GT 402????? Uhhhhh... da se ne boš potopil
Kolko se spomnim je motor ŽIVALSKO težek, glava je od KOENIG-a (gus), pa tudi blok je gusnat... Jaz sem ga imel na GT-070 pa je tudi letel po zraku...
Hmmmm težka bo kar se tiče elektronike... Motor je tako star, da je izven vseh standardov vžiga... Skupaj sta združena vžigalna tuljava in krmilna elektronika, in sicer za vsak cilinder posebej... Sicer pa poizkusiti ni greh
Kaj je bilo problematično? Hmmm... vem da sta uplinjača rada preplavljala, pa zatesniti jih je tudi bil problem (tesnila lahko sanjaš, so pa tako tanka da ti nobeden ne more narediti, vsaj meni ni), pa vklop je bil narejen na istem principu kot ALPHA ONE G2, torej "dog clutch" - meni sta se štifta na pogonski strani odkrušila in zato je metalo iz brzine... Drugega se pa ne spomnim več
A elektronski čok še dela? To je bilo za tiste čase verjetno AMERIKA
LP
SS
Hmmmm težka bo kar se tiče elektronike... Motor je tako star, da je izven vseh standardov vžiga... Skupaj sta združena vžigalna tuljava in krmilna elektronika, in sicer za vsak cilinder posebej... Sicer pa poizkusiti ni greh
Kaj je bilo problematično? Hmmm... vem da sta uplinjača rada preplavljala, pa zatesniti jih je tudi bil problem (tesnila lahko sanjaš, so pa tako tanka da ti nobeden ne more narediti, vsaj meni ni), pa vklop je bil narejen na istem principu kot ALPHA ONE G2, torej "dog clutch" - meni sta se štifta na pogonski strani odkrušila in zato je metalo iz brzine... Drugega se pa ne spomnim več
A elektronski čok še dela? To je bilo za tiste čase verjetno AMERIKA
LP
SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov