Poraba motorja Mercruiser 3.0
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Poraba motorja Mercruiser 3.0
Sem lastnik motorja Mercruiser 3.0, letnik 1997. Letošnje leto sem naredil na njem velik servis. Med drugim sem menjal tudi uplinjač, mehanik mi je na njem nastavil zrak in pa predvžig. Ker imam vgrajen merilec trenutne porabe, se je poraba zaenkrat znižala v prostem teku na 1,4l/uro, vendar zelo niha, občasno se dvigne na 3l/uro. Čok sem preveril in je loputa popolnoma odprta, kaj bi še lahko v prostem teku vplivalo na porabo. Je pa res, da ga hladim z zelo hladno vodo in verjetno rabi kar nekaj časa, da pride motor na delovno temperaturo.
Re: Poraba motorja Mercruiser 3.0
jocobas napisal/-a:Sem lastnik motorja Mercruiser 3.0, letnik 1997. Letošnje leto sem naredil na njem velik servis. Med drugim sem menjal tudi uplinjač, mehanik mi je na njem nastavil zrak in pa predvžig. Ker imam vgrajen merilec trenutne porabe, se je poraba zaenkrat znižala v prostem teku na 1,4l/uro, vendar zelo niha, občasno se dvigne na 3l/uro. Čok sem preveril in je loputa popolnoma odprta, kaj bi še lahko v prostem teku vplivalo na porabo. Je pa res, da ga hladim z zelo hladno vodo in verjetno rabi kar nekaj časa, da pride motor na delovno temperaturo.
Pri tako majhni porabi ti merilec porabe ne deluje dobro!!! Poraba je kar konstantna, samo merilec ti kiksa... Sigurno dobro deluje šele pri 10 l/h in več...
Jojjjj!!!!
Nehaj s porabo, res to nikamor ne pelje! Vsi vemo, da vsak pluje drugače, imamo različne priveze, različno časa plujemo na minimumu, vsak vozi avto drugače po cesti... Zato je pač poraba različna. Težko rečeš, da je kaj narobe, če bo kuril 3 litre več kot kolegu, če ne plujeta vsak dan skupaj z enako številčno posadko...
Uporabi iskanje in vpiši poraba goriva... Na forumu je toliko tega, da boš lahko pol leta prebiral.
Nehaj s porabo, res to nikamor ne pelje! Vsi vemo, da vsak pluje drugače, imamo različne priveze, različno časa plujemo na minimumu, vsak vozi avto drugače po cesti... Zato je pač poraba različna. Težko rečeš, da je kaj narobe, če bo kuril 3 litre več kot kolegu, če ne plujeta vsak dan skupaj z enako številčno posadko...
Uporabi iskanje in vpiši poraba goriva... Na forumu je toliko tega, da boš lahko pol leta prebiral.
15l/uro v normalnih pogojih turistične vožnje, oziroma 20l/uro v težjih pogojih. Imam kar nekaj izkušenj in ur plovbe in vem, da je to realno.Na forum pa sem se obrnil,ker sem upal na kakšno pametno idejo in nasvet, očitno pa gre tu zato, da se eni in ta isti ljudje pametnjačijo.Hvala tistemu, ki mi je namignil, da je lahko problem v merilniku, več takih z dobrimi idejami na forum.
- Savo1953
- Admiral
- Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)
jocobas napisal/-a:15l/uro v normalnih pogojih turistične vožnje, oziroma 20l/uro v težjih pogojih. Imam kar nekaj izkušenj in ur plovbe in vem, da je to realno.Na forum pa sem se obrnil,ker sem upal na kakšno pametno idejo in nasvet, očitno pa gre tu zato, da se eni in ta isti ljudje pametnjačijo.Hvala tistemu, ki mi je namignil, da je lahko problem v merilniku, več takih z dobrimi idejami na forum.
Dobro si nas nadrl
Admin ti je lepo, dobronamerno napisal, da uporabi funkcijo išči in vpiši "poraba goriva" in dobil boš že nekajkrat obdelane teme in tabele povprečne porabe za vse tipe motorjev in dolžine plovil...
Res je teško vsakemu, ki se nam na forumu na novo priključi ponovno pisati vse, kar je že napisano....
Če pa boš z svojimi izkušnjami uspel bistveno zmanjšati porabo od "normalne" pa bomo veseli, če boš te izkušnje posredoval tudi nam
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov