Montaža Glomex antene na jambor
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Montaža Glomex antene na jambor
Preko vikenda sem montiral Glomex anteno na vrh jambora. Nosilec in anteno mi je še nekako uspelo pritrditi, problem pa se je začel, ko sem želel napeljati kabel po jamboru. Kljub temu, da je originalno v jamboru napeljana vrvica na katero sem navezal kabel in ga povil z izolir trakom le tega nikakor nisem dobil skozi. Zatakne se po kakšnih 30 cm in ne gre naprej. Menim, da bi moralo biti še dovolj prostora, saj so na zgornjem delu samo trije kabli (jamborna luč, postaja in Wind instrument), na polovici pa se priključita še kabel za motorno luč in kabel luči za osvetlitev palube. Ali ima kdo kakšno idejo in ali je imel že kdo podobne težave pa jih je rešil.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
V jamborju je cev, ki se konča kakšnih 20-30 cm pod vrhom. Verjetno se ti je zataknilo na robu cevi. Zato morata biti s tistim spodaj, ki vleče, usklajena in večkrat ponoviti - spusti-potegni. Če ne gre takoj skozi, med prsti kabel zavrtiš, da najde drugo pot. Pomembno je tudi mazanje-kot pri večini stvari

NT, če bo CAR že mast v V.........A shopu kupoval, je najbolje , da vzame še elektro japonske vibro kroglice, pa jih po jamboru spusti, da mu luknjo dol skozi širijo, (malo šale), pa brez zamere car, želim ti, da kabel uspešno potehneš skozi jambor svoje lepe jadrnice.
Sem mislil, da zijajo v čoln, so jim pa le ( .)( . ) bokobrani na čolnu všeč.
Za vse kable, vodnike in žice, ki jih moram vleči po ceveh, uporabim čisto navadno kremo za roke. Če ne škoduje rokam, ne more niti kablom.
Zadnjič, ko sem pri MicTicu vlekel žice, je on zraven na debelo mazal. Ampak največ mu je ostalo na rokah. Kasneje sem jo moral skriti.
Ja to so pa kirurgi medicinski
Zadnjič, ko sem pri MicTicu vlekel žice, je on zraven na debelo mazal. Ampak največ mu je ostalo na rokah. Kasneje sem jo moral skriti.
Ja to so pa kirurgi medicinski
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov