Kitanje
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Kitanje
Nameravam prebarvati podvodni del na jadrnici. Pobrusiti do gelcoata, pokitati morebitne praske, nato pa pobarvati s primerjem in antifaulingom. Zanima me kateri kit je najbolj primeren in kje ga dobiti.
Grega
Grega
bolje bos na barki, kot obut v vodi
Avto kit z vlakni se imenuje Sibren in je uporaben če preko njega nanesete še kešno plast tekočega epoksija drugače pa se dobijo v trgovinah s temi materiali za manjše korekcije dvokomponentni epoksidni kiti ki so v embalaži podobni zobnim pastam in so namenjeni ravno v te namene. Morje je morje in, ko te napade osmoza je hudič.
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
Glih se spravlam barko dvignt pa mal porihtat na kobilici ki je železna se mi je antifouling napihnu - mehurji zdej bi jz to z fibrco pa železno krtačo vse dol spravu namazu z epoksi temeljno barvo za kovine za katero mi uvoznik trdi da je dobra tudi za plastiko
če je to res bi pobarvu še podvodni del pol pa mnde more it primer in šele nato antifouling .....prvič to delam pa nisem glih najbolj zihr
uglavnem pomočprosim 
Par stvari mi ni jasno.Ali nameravaš barvati samo kobilico, ki je železna , ali celo podvodje, ali mogoče cel trup.Na železni kobilici itak ne moreš imeti osmoze.
Sicer pa imajo različni proizvajalci različne postopke.
Najprej se odloči za proizvajalca in sledi njegovim navodilom glede nanašanja zaščitnih komponent.Drži se medpremaznih intervalov, saj se sicer lahko zgodi, da se ti bo kljub trudu in stroškom zopet začelo luščiti.
Kar trdijo prodajalci ni nujno res, zato si je dobro prebrati kaj piše na embalaži.
Sicer pa imajo različni proizvajalci različne postopke.
Najprej se odloči za proizvajalca in sledi njegovim navodilom glede nanašanja zaščitnih komponent.Drži se medpremaznih intervalov, saj se sicer lahko zgodi, da se ti bo kljub trudu in stroškom zopet začelo luščiti.
Kar trdijo prodajalci ni nujno res, zato si je dobro prebrati kaj piše na embalaži.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov