Servis Tohatsu

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
borh
Viceadmiral
Kraj: PO

Servis Tohatsu

OdgovorNapisal/-a borh » Če Jun 16, 2011 20:02

Zanima me kje servisirate tohatsu motorje,imam tohatsu ki je še pod garancijo pa ne bi peljal ravno vsakemu pocarju.hvala za vaše predloge lp :wink:
pozitivec
Višji štabni vodnik
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a pozitivec » Pe Jun 17, 2011 07:37

Jaz ga servisiram pri Volku v Domžalah in sem kar zadovoljen.
Skupaj znamo in zmoremo!
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » Pe Jun 17, 2011 09:44

Moj prejšnji Tohatsu 18 2T je bil na jesen vedno pri Volku v Domžalah. Glede opravljenega dela ne morem imeti kakršne koli pripombe. Težje je bilo z dogovarjanjem o terminih. Sem prišel kar nekajkrat zastonj.

Sedanjega Tohatsu 115TLDI sem vozil nal več servisov. Na srečo že spet samo jeseni za redni servis in konzervacijo. Čisto prvič je bil pri Volku, kamor je malo štorasto po ozkih uliciah pripeljati prikolico. Nalednji je bil v Nautic servis v marini Koper. Dostop je dober, servis korekten, na žalost pa se tam čolna ne splača pustiti več dni, ker marina vsak dan zaračuna. Ob sobotah ne delajo, med tednom pa tudi nimam časa cel dan voziti prikolice naokrog.

Enkrat so ga servisirali v pooblaščenem servisu v Nerezinah. Zelo prijazni, malo čudno se mi je le zdelo, da so mene spraševali, kaj je treba napraviti za konzervacijo ;-)

Lani sem se dogovoril z uradnim serviserjem na Reki. Najprej je bil pripravljen priti kar do čolna na slovensko stran, potem pa je ugotovil, da Hrvaška še ni v EU in da bi potreboval delovno dovoljenje, pa še cel kombi orodja vozi s sabo... ;-) Nazadnje je eno soboto dopoldan prevzel prikolico na svoji strani meje in jo čez nekaj ur pripeljal nazaj. Korektno, cena podobna koprski in fant si je vzel nekaj časa, da mi je pokazal kaj je naredil, skopiral par strani iz Service manuala, ker sem ga prosil....

Je pa res, da je za Tohatsu servisov manj, kot za druge znamke. Lani je nehal še Rav v Izoli. Menda je v Sloveniji še eden na Štajerskem.

Pogrešam kakšnega, ki bi se pripeljal s svojo opremo do čolna, namesto da se grem vsako jesen razkazovanje čolna na prikolici po cestah čez pol Slovenije.
sebtop
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a sebtop » Pe Jun 17, 2011 11:31

Da, servis Budja v Malečniku. Imam 2T 15 KM in sem bil s servisom zadovoljen. Kakšne imate drugi izkušnje z Tohatsu motorji, predvsem z klasičnimi 2T.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Jun 17, 2011 14:20

Sam sem imel 30KM 4t, "servisiral" Volk iz Domžal(od montaže, do 0 servisov), rezultati, 15h preskočen jermen, 30h zariban vertikalni ležaj na gredi, vrednost servisnih ur - neprecenliva. :? Zato sem tudi peljal k generalnemu zastopniku(seawave), ker dajo oni "žegen za vse. En servis imaš tudi v Kopru, glavni zastopnik pa je Seawave vLescah, oni so tudi odgovorni za vsa dela v garanciji.

Drugače pa je Tohatsu vredu izvenkrmni motor.
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Pe Jun 17, 2011 14:58

sebtop napisal/-a:Da, servis Budja v Malečniku. Imam 2T 15 KM in sem bil s servisom zadovoljen. Kakšne imate drugi izkušnje z Tohatsu motorji, predvsem z klasičnimi 2T.

2T 18-ka letnik 2000 - z eno besedo "delouc"
do sedaj samo enkrat na servisu (Rožej) - redna menjava impelerja
doma pa redna menjava olja v peti in svečk
Uporabniški avatar
borh
Viceadmiral
Kraj: PO

OdgovorNapisal/-a borh » Pe Jun 17, 2011 15:13

Bi peljal k Rožeju samo kolikor vem ni pooblaščen :twisted:
Uporabniški avatar
Zmago1
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Zmago1 » Pe Jun 17, 2011 18:23

kocka napisal/-a:Sam sem imel 30KM 4t, "servisiral" Volk iz Domžal(od montaže, do 0 servisov), rezultati, 15h preskočen jermen, 30h zariban vertikalni ležaj na gredi, vrednost servisnih ur - neprecenliva. :? Zato sem tudi peljal k generalnemu zastopniku(seawave), ker dajo oni "žegen za vse. En servis imaš tudi v Kopru, glavni zastopnik pa je Seawave vLescah, oni so tudi odgovorni za vsa dela v garanciji.
Drugače pa je Tohatsu vredu izvenkrmni motor.

Ma ne vem kaj tok eni hvalijo tega vovka, jaz ne vidim ene dobre strani pri njem, zato tudi v prie mru novega ne bom kupil Tohatsuja ker v lj in okolici ni poobl. servisa....
P.S. A ti je ležaj čist zaribal ali je samo glasen ratal da si ga menjal?
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Jun 17, 2011 20:18

zaribal da je raztrgalo kletko ležaja, pa nobene vode v peti? :shock:
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » So Jun 18, 2011 09:31

kocka napisal/-a:zaribal da je raztrgalo kletko ležaja, pa nobene vode v peti? :shock:
Ležaj pa zaribal zaradi prerjavenja ni bila kriva toleranca.
Rezultat nova noga v garanciji!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti