2T olje
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
2T olje
Katero olje uporabljate za dvotaktne motorje?
Piki napisal/-a:Quicksilver, Motul, Shell, Castrol, vse je o.k, važno, da je TC-W 3, če gre za vodno hlajeni motor.
Točno tako informacijoo sem tudi jaz dobil.
Pri TC-W3 vedno dam 2% mešanico
Slučajno pa, da ga ne bi imel pri roki pa bi lahko uporabil navadno olje za 2-taktne motorje, vendar 4% mešanico.
mama micka. a mi lahko prosim napišeš zs, kako bi se ti zadeve lotil. ker sem že razmišljal o navitju motorja ampak. t18, nima glave torej nižanje glave ne pride v poštev.
zs prosim
hvala , jan
piki nikoli ne dam več kot 3 procente. se mi je zgodilo prejšnjo sezono, ko so bili novi obročki in sem se bal da bi kaj stisnilo. dal sem mu celo poletje 4 % mešanico, in ti povem da ko sem odšravfal nogo, je bila pumpa na 1 cm debelo zamazana z mastjo in oljem, tako da fantje nima smisla da pretiravate z oljem, itak ga motor ne pokuri vsega in polovico ga vrže v morje
zs prosim
hvala , jan
piki nikoli ne dam več kot 3 procente. se mi je zgodilo prejšnjo sezono, ko so bili novi obročki in sem se bal da bi kaj stisnilo. dal sem mu celo poletje 4 % mešanico, in ti povem da ko sem odšravfal nogo, je bila pumpa na 1 cm debelo zamazana z mastjo in oljem, tako da fantje nima smisla da pretiravate z oljem, itak ga motor ne pokuri vsega in polovico ga vrže v morje
Rookie napisal/-a:A določeni proizvajalci motorjev preferirajo določene proizvajalce olj, oz drugače vprašano, ali kdo ve če ima Suzuki kakšnega ''svojega'' proizvajalca olj za 2T motorje?
Suzuki ima svoje olje. Sicer 100% ne vem kdo je proizvajalec, mislim pa, da je Motul. Gre za produkt Suzuki Marine 2T Outboard Oil, ki ga sam uporabljam v Johnson-ovem motorju. Liter je 9,50 EUR.
Kdor hoče - najde način, kdor noče - najde izgovor!
jonyyy napisal/-a:mama micka. a mi lahko prosim napišeš zs, kako bi se ti zadeve lotil. ker sem že razmišljal o navitju motorja ampak. t18, nima glave torej nižanje glave ne pride v poštev.
zs prosim![]()
hvala , jan
glede ulavfavanja motorja.
NIKAKOR ne dajati več olja, ker zadeva izgubi pomen, v kolikor je bolj mastno se obroček veliko počasneje in slavše ulavfa, ker je prevec olja. Ulavfati bat in obroček pomeni, da se obroček in bat obrabita po cilindru, ce je premastno se ne in se vse skupaj deformira malo po svoje.
To je približno tako, kot bi poliral z oljem namesto z granulat pasto
VSe kar je potrebno pri ulavfavanju je, da nekaj ur ne pretiravate z obrati in da ne idlate motorja na konstantnih obratih. Ne znam opisati... sepravi ko pospesite, potem odvzamete le plin obrati pa ostanejo relativno visoki, takrat se cilinder zelo suši. Ali pa gas do daske, potem pa samo en cm odvzet plin, obrati pa se vedno na max. Če pa pohodite gas, da pospesi pa motorju nic ne skodi, samo ne ga drzat predolgo na enakih obratih.
Recimo minimoto ulavfavamo le kakih 15-20 minut. Tomos ima dovolj 1-2 uri pomojem
mamaMicka napisal/-a:jonyyy napisal/-a:mama micka. a mi lahko prosim napišeš zs, kako bi se ti zadeve lotil. ker sem že razmišljal o navitju motorja ampak. t18, nima glave torej nižanje glave ne pride v poštev.
zs prosim![]()
hvala , jan
glede ulavfavanja motorja.
NIKAKOR ne dajati več olja, ker zadeva izgubi pomen, v kolikor je bolj mastno se obroček veliko počasneje in slavše ulavfa, ker je prevec olja. Ulavfati bat in obroček pomeni, da se obroček in bat obrabita po cilindru, ce je premastno se ne in se vse skupaj deformira malo po svoje.
To je približno tako, kot bi poliral z oljem namesto z granulat pasto
VSe kar je potrebno pri ulavfavanju je, da nekaj ur ne pretiravate z obrati in da ne idlate motorja na konstantnih obratih. Ne znam opisati... sepravi ko pospesite, potem odvzamete le plin obrati pa ostanejo relativno visoki, takrat se cilinder zelo suši. Ali pa gas do daske, potem pa samo en cm odvzet plin, obrati pa se vedno na max. Če pa pohodite gas, da pospesi pa motorju nic ne skodi, samo ne ga drzat predolgo na enakih obratih.
Recimo minimoto ulavfavamo le kakih 15-20 minut. Tomos ima dovolj 1-2 uri pomojem
Joj, potem sem ga pa polomil. ko sem menjeval obročke, sem mu dal 5 % olja , da je kadilo po celi soseski
Proizvajalcev olj je na tem svetu zelo malo, ostali so samo etiketarji, tako da tople vode z 2T oljem ne boste odkrili, bistvo je le: ali sintetiko ali mineralca. Pa ne mešajte 2T zračno hlajene cestne motorje in 2T vodno hlajene izvenkrmnike, razlika v temperaturi motorja je precejšna, tako da sintetika v izvenkrmniku, ki dosega 75-80C nima kaj iskat. Mogoče v zračno hlajenem Tomos-u 4!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov