Poškodovan antifouling
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Poškodovan antifouling
Zadnjič sem med plovbo pri cca 25 vozlih povozil hlod, ki mi je na spodnjem delu trupa poškodoval antifouling (cca 3 x 3cm). Plastike izgleda ni poškodovalo, me pa zanima, ali ji bo škodilo, če bo ostala v vodi nezaščitena do naslednjega leta, ko bom obnavljal antifouling?
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Gelcoat je (med drugim) narejen za to, da varuje plastiko pod sabo. Če ta ni prebit, ne bi smelo biti nič narobe, če počakaš do naslednjega dviga iz vode.
Če pa sploh ni načet, potem boš imel pa mogoče le malo alg več, ki jih obrišeš, kot je napisal Marchi.
Če pa sploh ni načet, potem boš imel pa mogoče le malo alg več, ki jih obrišeš, kot je napisal Marchi.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
O osmozi ne bi, ker je komercialna pogruntavščina. V vsej svoji morjeplovski karieri (>30 let) sem videl dve barki z resnejšo obliko osmoze, kjer je bila potrebna sanacija z brušenjem do "golega" in novim nanosom gelcoata. Ti dve barki sta bili letnik starejši od 1985.
brane, kje si pa povozil hlod, pred Rovinjem? Tam okrog 21.7. so opozarjali nanj preko VHF
Securite, securite, securite, All ships, all ships, all ships..... Kapetanija Pula sporoča, da se na lokaciji, N 45 03, E 13 35, nahaja cca. 10m hlod, nevarno za navigacijo!
Precej nadležna zadeva.
brane, kje si pa povozil hlod, pred Rovinjem? Tam okrog 21.7. so opozarjali nanj preko VHF
Securite, securite, securite, All ships, all ships, all ships..... Kapetanija Pula sporoča, da se na lokaciji, N 45 03, E 13 35, nahaja cca. 10m hlod, nevarno za navigacijo!
Precej nadležna zadeva.
-
matejofski
- Viceadmiral
Tudi sam iščem neko rešitev, saj se je na štirih mestih, kjer je bila barka podstavljena, ko smo jo imeli zunaj in je bilo pred spustom nazaj v vodo zaradi množice čakajočih časa zgoj nekaj minut za pokrpanje tistih štirih "flekov", medtem ko je visela na dvigalu, AF seveda že spral dol. Sploh na eni strani ga manjka kar okoli 10 cm x 10 cm. Kako ostali rešite AF na takih mestih? Marina Portorož ni imela nobenega ogrodja za barko, ki bi imelo na vsaki strani 3 "noge", da bi lahko eno izmenično odmaknil in se bi tam lepo posušilo vse, kakor se mora.
LP, Matej
LP, Matej
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 40 gostov