Pozdravljeni morjeplovci,
Sem trenutno na dopustu in včeraj se mi je zgodilo, da se je na čolnu Quicksilver 470 z motorjem Mercury 75 začel prižigati krajši zvočni opozorilni signali.
Zvočni opozorilni signali se mi prižigajo, ko dam malo več gasa da zglisiram, predvidevam pa da je signal povezan z motorjem (signal se sliši pri volanu oz. pri komandni plošči).
Ker pri sebi nimam navodil od čolna in motorja, me zanima, če kdo ve kaj bi bil vzrok za to težavo.
LP Matjaž
Prižiganje opozorilnega zvočnega signala pri Mercury 75
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Prižiganje opozorilnega zvočnega signala pri Mercury 75
Quicksilver 470 Sport
Najbrž si to že preveril...ampak vseeno
Če maš dvotaktnega ti lahko za trenutek nivo olja pade pod mejo zaradi tega ker se motor nagne pri izglisiranju, in se pojavi opozorilni signal za premalo olja v posodi. To je, če je nivo oja že proti minimumu.
Druge ideje pa nimam
Upam da boš čomprej rešil...
Če maš dvotaktnega ti lahko za trenutek nivo olja pade pod mejo zaradi tega ker se motor nagne pri izglisiranju, in se pojavi opozorilni signal za premalo olja v posodi. To je, če je nivo oja že proti minimumu.
Druge ideje pa nimam
Upam da boš čomprej rešil...
LP Blaž
Pozdravljeni,
Hvala vsem za odgovore. Evo, pravkar prišel iz čolna na net z namenonm, da se vam zahvalim za odgovore, ker je zadeva uspešno rešena.
Pregledal sem posodo za olje kjer je bilo še cca 1/3 olja, dolil olje in sedaj ni nobenih problemov, sem se vozil sedajle cca pol ure in BP.
Očitno je senzor za olje dokaj visoko pozicioniran..., tako da je bilo to verjetno to.
Hvala še enkrat in lep pozdrav iz Kustičev na Pagu, kjer počasi zaključujemo z dopustom.
LP
Hvala vsem za odgovore. Evo, pravkar prišel iz čolna na net z namenonm, da se vam zahvalim za odgovore, ker je zadeva uspešno rešena.
Pregledal sem posodo za olje kjer je bilo še cca 1/3 olja, dolil olje in sedaj ni nobenih problemov, sem se vozil sedajle cca pol ure in BP.
Očitno je senzor za olje dokaj visoko pozicioniran..., tako da je bilo to verjetno to.
Hvala še enkrat in lep pozdrav iz Kustičev na Pagu, kjer počasi zaključujemo z dopustom.
LP
Quicksilver 470 Sport
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti