Mrzel vžig-problem

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

Mrzel vžig-problem

OdgovorNapisal/-a blze » Po Avg 22, 2011 10:01

Pozdravljeni.

Svojo mašino 2t 70konjev sem imel na generalki pri g. Rožeju.

Tam smo vžgali mašino na čok in je vžgala na drugo verglanje.

No doma pa jo ne morem nikakor spravit v pogon dokler ene 4x ne zaverglam. Če dajem čok ali brez čoka je isto vžiganje zjutraj. Potem ko vžge pa kasneje čez dan u prvo zavergla. Tudi če stoji 5ur ugasnjen potem vžge u prvo.

Samo zjutrej morm ene 4x verglat da potegne.

Čok deluje prav, ker se lopute zaprejo-sem pogledal na vplinjaču. Imam pa ročen čok.

Kako pravilno vžgati zjutraj motor pri 2t mašini? Jaz najprej napumpam bencin dokler ni pumpa trda potem pa, dam čok in verglam.Ko mal pokašla spustim čok in potem upali na prvo.

Kaka ideja če je možno hitreje vžgat zjutrej motor? Ker iz Il. Bistirce do Trzina se mi ne da peljat. Mogoče se da kej naštimat še?

No vsaka informacija je dobrodošla :wink:

Hvala
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Po Avg 22, 2011 12:04

Meni se je podobno zgodilo po servisiranju pri Rožeju, hladen je težje vžigal. Rešil sem problem, da sem nastavil na vplinjaču mešanico na malo več obratov v štandgasu, izgleda da na servisu nastavlja pri toplem motorju na minimum obratov, pri hladnem pa je bil potem problem.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Avg 22, 2011 12:23

Podoben "problem" sem imel pri 2T Tohatsu 50KM sem mu vedno pomagal z ročnim gasom potem bp, ko je bil segret, je pa res da je po obratomeru segret v prostem teku vrtel nekje okrog 500vrt/min, kar se mi zdi premalo.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Avg 22, 2011 12:32

Podoben motor, 60KM sem vedno vžigal brez čoka in to brez problema. Bencin sem z pumpico napumpal kar fajn, potem je takoj vžgal, če sem ga premalo potem pa ni vžgal takoj. Probaj še bolj napumpati, koliko se da. Sicer mi ni jasno da bi mi čez noč tako padel nivo bencina ali kaj, vendar brez pumpanja ni šlo.
Guma je guma, zaenkrat.
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Po Avg 22, 2011 13:15

Ja meni tečejo obrati ko je mrzel in vroč med 700 in 800-ko sem priklopljen na slušalke. V vodi mi teče med 600-700. Ko se segreje je pa konstanto na 700.

Ja jaz se tudi nazadnje probal brez čoka in mi je šlo isto v četrte. Zmeri upali okrog četrtega verglanja.

Preden je šel na servis sem zmeri upalil v drugo. Napumpal, potegnil čok in nato sem dal ročno gas do konca. Vedno upalil na drugo verglanje. Sedaj če pa to nardim se mi zdi da ga zalije in ga zelo težko užgem. Pri meni je nastavljal minimum na hladno-sem bil zraven ko smo prvič užgali in je potem nastavljal minimum.

Kaj se da kej nardit al pač verglam 4x in to je to :?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov