Mercury 50
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Mercury 50
Kolegi forumaši imam mičken problem. Pri motorju mercury 50 letnik 1988, mi nad 4000 obrati začne piskati, da se motor pregreva. Sedaj pa rešitev problema, impeler je nov, na oko se mi zdi rahlo zvito ohišje vodne črpalke in na kolektorju mi solzi voda, sta to vzroka za pregrevanje? Mi je pa lani šla napeljava zaradi oksidiranosti in upam di ni poškodovalo temperature switch-a, če le ta da signal za pregrevanje. Vnaprej hvala za odgovore.
LP
Urban
LP
Urban
MARLIN 18 - 115hp
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Izkušnja iz minimota, sicer "zaprt" sistem ampak tudi nima termostata, temperatura vode je vedno med 90 in 100 stopinjami pač količina voda in velikost hladilnika sta nekako taksna.
Predvidevam, da je tu podobno, predvideva se, da ima voda v povprecju recimo 20 stopinj in tako je narejen, da ne hladi prevec
Predvidevam, da je tu podobno, predvideva se, da ima voda v povprecju recimo 20 stopinj in tako je narejen, da ne hladi prevec
Urban napisal/-a:Upam da je samo to vzrok, drugače termostata ta motor nima. Kanale lahko prečistim s citronsko kislino al z čem že?
LP
Jaz sem jih s solno kislino. Ampak prej preveri če imaš kakšno oblogo v kanalih.
Če greš v kosovnici pod cylinder block pod št. 38 imaš temperature sender, kar je nakaj v zvezi z uranavanjem temperature na bloku. Verjetno ni termostat, ker bi potem pisalo thermostat je pa verjetni nekaj v zvezi s tem. Preveri na motorju. Mogoče ti bo kdo kaj več pomagal ki ima Mercurya.
Drugače pa mora imeti termostat ali nekaj v zvezi s tem, ker je le odprt sistem hlajenja in kot je že Jonny omenil pomeni dolgoročno veliko škodo za motor, ker dela pod delovno temperaturo, različni materiali se različno raztezajo, kar posledično pomeni bistveno večjo obrabo materialov.
LP Klemen
Danes sem vzel dol kolektor, dihtunga rahlo prepihana, o kakšnih oblogah na vodnih kanalih ni sluha. Tako da bo vzrok le rahlo ukrivljeno ohišje vodne črpalke in namesto, da bi vodo šibalo po cevi v motor je nekaj ostane kr v peti, in posledično premajhen pretok vode. Sedaj čakam na nove dele in tesnila. Potem pa na Ranco sprobat.
LP
LP
MARLIN 18 - 115hp
Ali se je začel pregrevati po menjavi impelerja ali se je pregreval že prej...
Namreč kaj se je zgodilo sosedu iz kampa. Po menjavi impelerja mu je uspelo obrniti ploščico nad impelerjem narobe, tako, da je bila tam kjer sesa tamala luknja, katera sluzi za to, da je impeler vedno moker ali nekaj takega...
Namreč kaj se je zgodilo sosedu iz kampa. Po menjavi impelerja mu je uspelo obrniti ploščico nad impelerjem narobe, tako, da je bila tam kjer sesa tamala luknja, katera sluzi za to, da je impeler vedno moker ali nekaj takega...
Ploščice v mojem primeru niti ne moreš obrniti narobe, mogoče sem sam malo pretiraval z zategovanjem vijakov in se je plastično ohišje vodne črpalke rahlo ukrivilo, vendar tega nisem opazil. Posledično kjer je cev v motor mora biti rahla odprtina kjer vodo meče ven namesto bi vsa šla v motor. V najboljšem primeru je le to vzrok za moje težave.
LP
LP
MARLIN 18 - 115hp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov