1. 3 leta se mi pojavlja voda v kaluži-SLADKA
2. Ko sem že čisto obubal (pretesnil okna, stebričke, rob jadrnice in še in še, se mi je posvetilo, kaj pa če je kondez?
3. Dejansko sem ugotovil, da se voda v kaluži nabira od kondenza HLADILNIKA, toda hudiča kako in to en ali dva ajmerja na dan.
Potem se stvar ustavi (predvidevam, da se začne prelivati po prekatih)
4. Kondenz tudi ni zmeraj. Naprimer v zimskih mesecih Nič. Ko sem letos jadral tudi skoraj nič. Pojavljati se začne, ko je barka na privezu in nastanjena več dni. Uporaba tople vode...
Elimeniral sem možnost, da pušča hladilna posoda, ker sem jo dobro nanovo zatesnil mesto, kjer vstopajo v prostor hladilne cevi.
Ravno tako sem pregledal vse spoje dovodnih cevi za vodo. vse Ok vse suho.
5. Ugotovil sem, da mimo hladilne cevi ki vodi iz kompresorja do hladilnih reber v hladilniku vodi tudi cev za toplo vodo. Dovodna cev z hladnim plinom je bila na otip popolnoma mokra in ko sem stisnil izolacijo, je kar steklo od nje. PREDVIDEVAM, DA SE TU TVORI LED, KI SE STALNO TOPI IN USTVARJA JEZERO V KALUŽI........
6. To cev, sem izoliral z izolacijo za radiatorje 1cm debeline. Ko sem bil nato letos na dopustu, je bilo vode res za vzorec oz NIČ!. Upal sem, da sem tvar rešil, toda, ko sem prišel nazaj in sem barko posodil prijatelju, ki je preživel teden dni na njej na privezu, je bilo "preko noči" spet vode za cel lamber.
Kaj naj naredim, poleg tega, da zamenjam barko in se ločim
P.s pa še kalužna črpalka mi je crknila. Sedaj sem šelej ugotovil, da ima bavarija vezano kalužno črpalko samo preko stikala na komandni plošči in jo samo ročno, takrat ko je vklopljeno glavno stikalo vklopiš. GRRR. Brez plovnega stikala, ki bi bil vezan direktno na baterije.
Sedaj moram še to urediti. Ma spet bom izumljal toplo vodo!
kako imajo to rešeno zadevo resne barke.....
Tle upam, da mi bo pomagal Joško!