Quick - chain counter

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
gabr
Kontraadmiral

Quick - chain counter

OdgovorNapisal/-a gabr » Ne Sep 25, 2011 18:15

Včasih se mi na display-u QUICK 1202 izpiše FUSE OPEN in dvig sidra preko njega ne gre. Ko zadevo parkrat resetiram zopet deluje.

Imel kak morjeplovec isti problem?

LP
Uporabniški avatar
gabr
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a gabr » Ne Okt 02, 2011 17:29

NT ali mogoče poznaš zadevo

LP
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Okt 02, 2011 20:06

Kdaj se ti pa to dogaja? Mene je enkrat zafrkaval, ko sem pri spiranju verige zmočil kontakte... ko so se posušili je vse spet delovalo normalno.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Okt 03, 2011 07:40

Števec verige Quick na žici ma vgrajeno termo varovalko, na izhodu pa neke “super“ fet tranzistorje, katerim procesor preverja napajanje. Glede na opis sem prepričan, da je napaka na izhodu. Lahko imaš slab kontakt še bolj verjetno pa preobremenjen izhod. Vzrokov je lahko več. Najpogosteje pa nastrada tisti fet, ki pa je dejansko čip v katerem je logika, ki procesorju sporoča stanje izhoda (napajanje-stanje varovalke, tok, temperatura, preklop, preobremenitev, napetostna zaščita...) Načrta nimam vendar lahko pogledam.
Enemu od morjeplovskih kolegov iz Domžal sem že popravil tak števec in bila je podobna težava. Sedaj deluje bp ga je misli pa že vreči v kanto, ker tega niti v Quicku ne popravljajo.
LP NT
Uporabniški avatar
gabr
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a gabr » Po Okt 03, 2011 11:17

Hvala NT.

Ja dogaja se mi različno. Ko najbolj rabiš zadevo zagotovo ne dela. Našel sem user manual. Torej ukaz chain metra je da pošlje napetost na kontaktor motorja in je majhen tok. Se pravi da fet počepne že pri toku za vklop kontaktorja motorja.??

Bom preveril še kontakte in pomeril tok med elektroniko in kontaktorjem...

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov