Kam dat popravit autopilot Raymarine ST2000+
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Kam dat popravit autopilot Raymarine ST2000+
Imam težave z avtopilotom Raymarine ST2000+. Nakaj časa dela, potem pa mu nenadoma dobesedno zbije in ne posluša več komand in vozi po svoje. Ima mogoče kdo podobne izkušnje z avtopilotom? Kje je kakšen servis ali strokovnjak, ki bi znal odpraviti napako?
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Samo v pojasnilo
Smo uradni prodajalec in serviser Autohelma, Rayteona in kasneje Raymarina že od 1997. V letih 1997 do 2004 distributer in kasneje prodajalec in še vedno uradni serviser. Hrvaško podjetje, ki je uspelo dobiti zastopstvo za Slovenijo, čeprav gre za absurd brez primere v gospodarstvu, da ima neevropska država za evropskega proizvajalca zastopstvo v evropski državi !!??? B-S iz Portoroža je bil ustanovljen kot pesek v oči Raymarinu, da so upravičili njihovo napačno odločitev. Zaradi tega se nič ne sekiram, ker sedaj po novem itak ni več generalnih distributerjev, ker je Raymarine postavil lastno distributersko veleprodajno mrežo.
Za vgrajene naprave in oglede na plovilu lahko kontaktirate Joškota. Z njim dobro sodelujeva. Poškodovane dele mi po potrebi pošlje v servis.
TanGun imaš ZS
LP NT
Smo uradni prodajalec in serviser Autohelma, Rayteona in kasneje Raymarina že od 1997. V letih 1997 do 2004 distributer in kasneje prodajalec in še vedno uradni serviser. Hrvaško podjetje, ki je uspelo dobiti zastopstvo za Slovenijo, čeprav gre za absurd brez primere v gospodarstvu, da ima neevropska država za evropskega proizvajalca zastopstvo v evropski državi !!??? B-S iz Portoroža je bil ustanovljen kot pesek v oči Raymarinu, da so upravičili njihovo napačno odločitev. Zaradi tega se nič ne sekiram, ker sedaj po novem itak ni več generalnih distributerjev, ker je Raymarine postavil lastno distributersko veleprodajno mrežo.
Za vgrajene naprave in oglede na plovilu lahko kontaktirate Joškota. Z njim dobro sodelujeva. Poškodovane dele mi po potrebi pošlje v servis.
TanGun imaš ZS
LP NT
Pri meni je bil problem, da sem imel kombinacijo dvojega:
- pretanke žice
- iztrošene akumulatorje
Naredil sem podaljšek kabla, z žicami premajhnega preseka. Avtopilot je bil prižgan, vendar sploh ni deloval. Ko sem odpravil napako s kabli in pričel z uporabo, pa je en čas delal, nato pa začel skakati v stand-by. Tudi preden je skočil v stand-by pa je vozil cik-cak in bil uporaben samo prvih 5 minut. Vse to se je nehalo šele z menjavo akumulatorjev, tako da sklepam, da je bila kriva prenizka voltaža (nisem pa takrat še imel natančnega digitalnega voltmetra).
Tudi jaz priporočam NT.
- pretanke žice
- iztrošene akumulatorje
Naredil sem podaljšek kabla, z žicami premajhnega preseka. Avtopilot je bil prižgan, vendar sploh ni deloval. Ko sem odpravil napako s kabli in pričel z uporabo, pa je en čas delal, nato pa začel skakati v stand-by. Tudi preden je skočil v stand-by pa je vozil cik-cak in bil uporaben samo prvih 5 minut. Vse to se je nehalo šele z menjavo akumulatorjev, tako da sklepam, da je bila kriva prenizka voltaža (nisem pa takrat še imel natančnega digitalnega voltmetra).
Tudi jaz priporočam NT.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Eden od vzrokov za metanje na St.By je vsekakor lahko napaka na napajanju. V kolikor pa je pričelo iznenada nagajat pa je vzrokov lahko več. Oslabijo elektrolitski kondenzatorji, filter na regulatorju odpove, napaka na izhodni stopnji... Občasno lahko pride do prevelike porabe, zato tokovna zaščita izklaplja. Kadar AP deluje ok le nenadoma spremeni smer ali pa v določeno sploh ne dela je napaka največkrat na kompasnem delu.
Na srečo se vse to da odpraviti.
LP NT
Hvala za priporočila.
Na srečo se vse to da odpraviti.
LP NT
Hvala za priporočila.
bouton napisal/-a:Avtopilot mora imeti dovolj debele (dovolj preseka) žice za napajanje, glede na dolžino napeljave od akumulatorja. Morda je to vzrok. Na to temo je bilo že pisano na morjeplovcu....!
Tudi ta možen vzrok sem izločil. Svoj avtopilot sem nesel na prijateljevo barko, ki ima enakega, pa moj tudi tam ni deloval. Zdaj sem res brez dvoma o slabi napeljavi in se bom povezal z NT. Hvala še enkrat za pomoč!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 31 gostov