Montaža konzole na čoln z plastičnim dnom
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Montaža konzole na čoln z plastičnim dnom
Zanima me,če ima kdo iskušnje kako montirati konzolo ,oziroma kako jo privijačiti na plastično dno ,pa da poden potem nebi spuščal.Da bi bilo zatesneno.
Zamislil sem si pa tako,vzel bom rostfrej cev fi 30 in jo dal zakriviti.Potem pa bi to s 4 vijaki pritrdil na dno.Mora pa biti snemljiva zaradi prevoza.
Prosim za vaša mnenja,iskušnje..
lp
Zamislil sem si pa tako,vzel bom rostfrej cev fi 30 in jo dal zakriviti.Potem pa bi to s 4 vijaki pritrdil na dno.Mora pa biti snemljiva zaradi prevoza.
Prosim za vaša mnenja,iskušnje..
lp
Jaz sem pravkar montiral sedež na plastično dno, uporabil pa sem najmanjše vložke za monta strope. To so vložki, ki se na notranji strani odprejo in se stisnejo kot v nekakšno matico, ko zateguješ vijak. Priporočam da jih fino namažeš s silikonom "so kovinski" ali pa jih pobarvaš. Pridejo ravno z dnom in držijo kot šus. Med poden in konzolo daš še preventivno gumjasto tesnilo in si zmagal ... Kadar boš hotel boš lahko odvijačil vijak iz vložka vložek pa ostaja v podnu.
Lp, Pozejdon
Lp, Pozejdon
Jest sem samo napisu kako smo mi rešili in sem tudi napisal da je fiksna (mogoče mu pa kaj pomaga). Drugače bi bila varianta, da narediš nek nižji podstavek, ki ga fiksno privijačiš v dno, na ta podstavek pa nato z panti ali kako drugače privijačiš še zgornji del konzole. Na ta način ne bo problemov z tesnostjo.
LP Blaž
Kot sem že prvič napisal, Ti vložki za monta strope RES zgledajo kot pop net le, da imajo v sredini navoj za vijak s katerim prvič stisneš ta vložek, ki se spodaj odpre v nekakšno rožo in se ne zmečka ob enem pa stisne to zadevščino, da je fiksna v podnu (lahko tudi v steni), nato pa ga lahko spet odvijačiš in privijačiš in to počneš v nedogled (seveda samo vijak, vložek je fiksen). Torej Konzola je snemljiva in tudi lepo za videti četudi konzola ni montirana. Res pa je, da moraš v takem primeru imeti čepke na teh vložkih, saj je odprtina vijaka cca. 3mm, lahko tudi več, jaz sem uporabil najmanjše ...
Ob priliki poslikam in dam na forum izgled vložka ...
Lp, Pozejdon
Ob priliki poslikam in dam na forum izgled vložka ...
Lp, Pozejdon
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov