Popravilo dna gumenjaka

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

mariner
Naddesetnik

Popravilo dna gumenjaka

OdgovorNapisal/-a mariner » Pe Feb 17, 2012 13:23

Pozdravljeni!

Imam gumenjak z trdim poliesterskim dnom in sem se zaradi
bolse izkoriscenosti prostora odlocil za novo razporeditev konzole
in sedeža.

Zanima me kako naj zalijem ali zakitam luknje, ki so ostale v dnu
od samoreznih vijakov, kateri so drzali konzolo in sedež.

Hvala za odgovor...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Feb 17, 2012 15:59

Verjetno ti bo še kdo odgovoril, do takrat pa je v prispevku 'uporabne povezave' v bazi znanja pri dnu kupček povezav o popravilih.

Prva od teh povezav je o drobnih popravilih, tudi iztrganem vijaku, tukaj

V opisanem primeru je šlo za mesto, ki ni bilo stalno v vodi in za to mesto je bil opisani postopek po videzu po eni sezoni plovbe videti OK.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Pe Feb 17, 2012 17:19

Poliesterska smola, kateri dodaš bombažne kosmiče ali pa brusni prah od parketa. Zmešaj da bo zelo gosto (kot kit) in zapolni luknje. Ko bo končano, na vrhu naneseš še gelcoat in si fertik.
V8 + Jet drive
Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

OdgovorNapisal/-a glens » Pe Feb 17, 2012 19:44

Mike napisal/-a:Poliesterska smola, kateri dodaš bombažne kosmiče ali pa brusni prah od parketa. Zmešaj da bo zelo gosto (kot kit) in zapolni luknje. Ko bo končano, na vrhu naneseš še gelcoat in si fertik.

Ne ga srat z brusnim prahom od lesa, ker vsebuje vodo in se poliester nikoli n bo strdil!

Drugače pa bombažna vlakna ja, in temu se lahko doda še mikrobalon, ki je gostilo za poliester. Za takšna popravila pa je še najbolje, da narežeš kratka steklena vlakna in jih vmešaš v smolo, ter po potrebni dodaš bombaž in mikrobalon.
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Pe Feb 17, 2012 20:08

glens napisal/-a:
Mike napisal/-a:Poliesterska smola, kateri dodaš bombažne kosmiče ali pa brusni prah od parketa. Zmešaj da bo zelo gosto (kot kit) in zapolni luknje. Ko bo končano, na vrhu naneseš še gelcoat in si fertik.

Ne ga srat z brusnim prahom od lesa, ker vsebuje vodo in se poliester nikoli n bo strdil!

Drugače pa bombažna vlakna ja, in temu se lahko doda še mikrobalon, ki je gostilo za poliester. Za takšna popravila pa je še najbolje, da narežeš kratka steklena vlakna in jih vmešaš v smolo, ter po potrebni dodaš bombaž in mikrobalon.

10 let že kitam in polnim s prahom od brušenja parketa pa me niti enkrat ni nič zajebalo .kar se pa vlage tiče jo poliester prav tako vleče na sebe.
mariner
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a mariner » Pe Feb 17, 2012 22:26

Hvala za vse nasvete bom zakital z bombaznim vlakni.

Imam se eno vprašanje...

Kaksen je najbolsi nacin za pitrditev konzole na dno gumenjaka?

Hvala
Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

OdgovorNapisal/-a glens » Pe Feb 17, 2012 22:55

10 let že kitam in polnim s prahom od brušenja parketa pa me niti enkrat ni nič zajebalo .kar se pa vlage tiče jo poliester prav tako vleče na sebe.

Je blo mišljeno kot opozorilo, ker prah od lesa ni najbolj primeren za takšne reči oz. je primeren, če je res dobro posušen (kar pa od parketa recimo da je), če pa komu slučajno pride na misel, da uporabi prah od surovega lesa, se pa poliester ne bo strdil. Pa ne govorim kar tako, ampak iz iskušenj, ker sem enkrat to probal, ko nisem imel nič drugega, da bi zgostil poliester, sem vzel prah od pol surovega lesa in je bil rezultat nestrjena masa.
Za gostitev se uporabljajo prav namenske zadeve mikrobalon, bombažna vlakna,...
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » So Feb 18, 2012 07:05

Tudi sam želim zaflikati nekaj lukenj od vijakov. Ali lahko uporabim kit z vlakni (tisti zelen za kitanje avtomobilov) ali pa epoksi kit ?
BlueSky
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » So Feb 18, 2012 07:59

bluesky napisal/-a:Tudi sam želim zaflikati nekaj lukenj od vijakov. Ali lahko uporabim kit z vlakni (tisti zelen za kitanje avtomobilov) ali pa epoksi kit ?

lahko uporabiš.
drugače pa tudi bombažna vlakna vpijejo veliko vlage,sicer se da vseeno delat.
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » So Feb 18, 2012 20:36

za zakitat luknje uporabiš epoxy kit in je... ali pa zaliješ z smolo ali pa z epoxy lepilom.. (ga dobiš v tubicah dvokomponentno).. pobrusiš premažeš z primerjem in pofarbaš.. brezveze komplicirat..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov