Pozdravljeni
Včeraj sem zasledil v NauticMarket (Italija) tekoče lepilo za spoje na žicah ,zaščito stikalnih priključkov itd...pa me zanima če ima kdo kake izkušnje z tem ali uporablja kaj drugega že preiskušenega . Proizvajalec je Star brite .
Hvala za info
LP
Liquid Electrical Tape
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Liquid Electrical Tape
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
Teh dilem, kaj je na barki in v morskem okolju najbolje pri instalacijskih kablih ni in ni konec. Nekateri pravijo, da je dober spoj samo stisnjen, spet drugi so za vijačena, tretji za lotane... Lotanje naj bi bilo slabo (spoj različnih materialov), vendar se meni še najbolj dopade. Če je zadeva samo stisnjena ima res najboljšo prevosnost, vendar pa tak spoj ZELO korodira in potem stik ni več najboljši...
Predlog za spoj dveh žic:
1. na eno žico navlečeš košček termo-skrčljive bužirke
2. spoj zlotaš
3. spoj pomočiš v tekočo izolacijo (tako kot jo omenjaš ali podobno)
4. počakaš da se malo osuši
5. preko spoja potegneš temo bužirko
6. pogreješ s plamenom, da se bužirka skrči in objame spoj
Pri taki varianti spojev, je lahko vsa instalacija več let POD vodo in zagotovo ne bo prišlo do nikakršnega prebijanja ali slabih stikov...
LP
Predlog za spoj dveh žic:
1. na eno žico navlečeš košček termo-skrčljive bužirke
2. spoj zlotaš
3. spoj pomočiš v tekočo izolacijo (tako kot jo omenjaš ali podobno)
4. počakaš da se malo osuši
5. preko spoja potegneš temo bužirko
6. pogreješ s plamenom, da se bužirka skrči in objame spoj
Pri taki varianti spojev, je lahko vsa instalacija več let POD vodo in zagotovo ne bo prišlo do nikakršnega prebijanja ali slabih stikov...
LP
Tvojo tehniko sem v večini do sedaj tudi uprabljal ...vedno sem lotal in čez navleku termokrlčljivo izolacijo in to ponavadi tisto ki ima noter še lepilo (telekomovci to imajo vedno pri roki...) , zdej sem pa to vidu in sem eno tubo vzel pa bom probal kako se obnese .
Hvala za info
LP
Hvala za info
LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
Sam sem vse spoje, tako tiste spajkane kot tudi stisnjene namazal z brezkislinskim silikonom (npr. tale: http://www.tkk.si/default.asp?id=828 , pa je že nekaj let mir.
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov