KABEL (PLETENICA) ZA ELAN GT 435 S

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
TRABAKULA
Štabni praporščak

KABEL (PLETENICA) ZA ELAN GT 435 S

OdgovorNapisal/-a TRABAKULA » Sr Apr 11, 2012 13:01

1.) Ali kdo ve če se da na gt 435 zamenjati samo volanski kabel, ali cel komplet (preden razdiram...).

2.) Če je možno pod 1. - kje dobiti kabel najugodneje ?
- ali kako ga je možno podmazati ?

3.) Kje lhko najugodneje kupim nov volanski mehanizem ?

HVALA!
ZELO ! :D[/b]
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Apr 12, 2012 08:40

Odvisno kakšnega polža imaš, če je to še od rojstva čolna notri ne moreš samo zajle menjati,ker je zelo verjetno uni podolgovati mehanizem.
sicer pa lotos marin cca 150 ojr polž in zajla, kjer je možno menjati vsakega posebej.
LP
Uporabniški avatar
TRABAKULA
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a TRABAKULA » Če Apr 12, 2012 08:56

Hvala Cibro, morm še najprej sploh vse skupi razkopat, kar mi ne diši preveč...snemanje volana...
Ko vidim situacijo, se priporočam (če bo možno kej improvizirat) :idea:
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Apr 12, 2012 09:08

Za snemanje volana, če ne bo šel s par udarci se ne muči preveč, vzami grelec-let lampo, in pogrej pri matici, samo pazi da čolna ne zakuriš
Pri meni sem ve možno pobal potem pa mi je član morjeplovec s to lampo zrihtal.
lp
Uporabniški avatar
TRABAKULA
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a TRABAKULA » Če Apr 12, 2012 09:26

Hvala, sem že prpravljen ,sam še gorilnik morm dobit, zajlo pa moram nekak usposobit, ker mi je 150 ojr prehuda. Mam še kup drugih stvari za zrihtat : akumulator,svečke,in olje za yamaho 50, tehnični za prkolco, zavarovanje, vpis v register...Ste dobrodošli še s kakimi pametni namigi v stroškovnem smislu!
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Apr 12, 2012 10:25

Ja povej kaj je narobe z vol mehanizmom.
Vem pa da Kocka prodaja polža in zajlo, vprašaj ga kolko če met.
Ne vem pa če ti bo njegova dosti dolga to preveri.
Zavarovanje in ostalo pa najbolje da se na Val-a obrneš naredi na dojčland uber alles tablico pa imaš mir za zmir.
Če je zarustala baje da pomaga če flikneš vse skupaj v rezervoar od kurilca za mesec dni.
Si odklopil od motorja in probal, ker pri meni npr je bil pri motorju problem da ni bilo namazano. Sem mazal en mesec da je proradilo.
LP
Uporabniški avatar
TRABAKULA
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a TRABAKULA » Če Apr 12, 2012 14:19

Ja evo sm probu s profi abcigerjem (od mehanikov) pa ne špila, mam dost za dans...Nimaš kje urezat, ker je volan je obložen z usnjem, vse zalepleno spredi in zadi, če preveč maješ plastika poka...Jutr probam s prenerjem, če bo šlo!? Zajle in polža še torej nism vidu tko, da ne vem v kakem stanju je vse skup. Zadi je stoposto OK - motor je super vzdrževan...Problem pa je v tem, da gre volan full trdo, tko da lahk v 14 dneh dopusta pravi bodybuilder rataš :oops:
Je pa na GT 435 - še vse original-tovarniško, mislim da je 86 letnik.
Z vpisom čolna pa je tkole : zavarovanje cca 60, pregled in vpis pa še dodatnih 60 + bencin Velenje - Koper - Velenje, al pa da ku..bam v Mariboru 40 ojr plačam - za "vstopnino" na plac za preglede!?!...tralala. Sem pa že do zdej zmetau več kot 300 ojr za vgradnjo priklopa in popravilo prkolce ! Do čamca še nism prlezu...
Me pa zanima tale deutsch varianta KAJ in KOLK = ?
LP
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Apr 12, 2012 17:03

Članu Valu zs pa ti bo vse objasnil.
Z abcigerjem se ne matraj jaz vse kar sem z njim nardil sem zjebal volan
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral
Kraj: Brežice

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Pe Apr 13, 2012 17:02

ewo ti pomoč če si boš uspel kaj pomagat z mojega posta o volanskem mehanizmu ki me je ravno tako jezil in ko sem obračal volan je vse škrtalo kot bi imel pesek v zajli... zajla če je enkrat zarustana nimaš kaj popravljat saj nitke v njej kar pokajo kot špageti... jaz sem kupil novo v Zagrabu. poglej oznake na zajli če so kakšne in po tem boš tudi lahko zvedel kateri mehanizem maš.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... m&start=15
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Pe Apr 13, 2012 17:47

http://www.wasi.hr/Pdf/12.pdf tole bi ti znalo pomagat ;)
Uporabniški avatar
TRABAKULA
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a TRABAKULA » So Apr 14, 2012 07:52

Hvala vsem za vašo pomoč ! Tole pa bi znalo še kermu drugmu koristit. Sem kupu mini plinski gorilnik za segrevanje volana - ni šlo...Pol sem pa odšraufal še tistih šest imbusov in snel volan, pa je šel dol tudi tisti črni plastični obroč, ki za..bava da ne prideš z abcigerjem blizu. Pol je blo pa snemanje volana milina...sposodu sm si en težek masivni trikraki abciger pr enem avtokleparju, ga naštimal in menda nism niti enkrat okol zavil pa je škrcnlo in volan je bil dol. Najprej sploh porajtau nism...- sm mislu, da mi je abciger dol padu,he,he,.
Zdej je pa TKOLE : snel sem pravokotni ULTRAFLEKS "POLŽ" (made in Italy) z dvema zobnikoma in verigo !!!, na ktero je kr zajla gor prheftana. Zgleda da je cel komplet kr identičen tistmu na začetku PDF prospekta od WASI - TM 48 MEHANIZAM VOLANA. Zajla je čist trda-verjetno ni pomoči. Na njej je številka M48 Ft 12, ki mi je jasna. Torej menda rabim zajlo UF 33439 S - ima kdo še kakšno koristno informacijo, kje bi se jo dal čimcenej nabavit ?
Sicer pa najdeš na googlu pod "HOW TO FIX THE BOAT STEERING CABLE"
kup interesantih, a v praksi bol zaj..anih postopkov za rešitev korodiranih zajl.Preverte...
Uporabniški avatar
TRABAKULA
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a TRABAKULA » So Apr 14, 2012 08:54

:oops: Ups, pardon - popravek ! Pri ŠTEVILKI na KABLU sem se zmotil. Pravilna je M42 Ft 12 . To bo pa najbrž kr hudič dobit...
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » So Apr 14, 2012 10:46

Tega mehanizma se ne da baje posebej zajla posebej mehanizem štimat, ali
kupi od Kocke ali vrzi v sod kurilca in upaj da popusti.
LP, G

ko pogreješ je treba vseeno udarit da pade dol, sam ne bo skoču.
če bi z apcigerjem na suho bo se kar je..bal :twisted:
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » So Apr 14, 2012 14:34

...hja če ti ni Zagreb predaleč boš tam najhitreje dobil najdi na pdf strani tvojo zajlo in mehanizem si zabeleži šifro izdelka pokliči dol in ti bojo vse lepo razložili! delajo vsak dan do 5ih in so zelo prijazni pa še cenej je kot pri nas s tem da dobiš še davk nazaj. jst sm na 230€ dobil nekih 35 € nazaj.
men je bilo tu najbližje saj sem čisto ob meji pa še ugodni so!
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » So Apr 14, 2012 14:56

...jst bi ti priporočal nov mehanizem in zajlo pa maš mir... ker tega boš res teško dobil...
cenejši mehanizem za motorje do 55hp je šifra uf 37925 m
zajla za ta mehanizem pa 12" UF 35862 M
pokliči Wasi na tel: +385 1 3455-945 in se pozanimaj za ceno samo zgornje šifre mu poveš.
lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti