Včeraj je bil tako lep dan, da sem se odločil naš prvi čoln, ki smo ga kupili pozimi, malo očistiti, spraviti kaj vode ven kar se je morebiti nabralo čez zimo ter postoriti še kako malenkost. Čakalo me je neprijetno presenečenje. V prostoru za sidro ni bilo nič vode, popolnoma suho. V prostoru takoj za njim (na sliki)
pa je bilo nekaj vode (približno toliko kot na sliki), ko sem to vodo odstranil, sem opazil da skozi razpoko v kotu prostora vdira voda noter.
Predvidevam da iz dvojnega dna. Ker do te vode nisem mogel drugače sem kar nekaj ur točil vodo ven iz tega prostora (kar približno 5-6 ali še več 5l kantic). Sedaj pa vprašanje! Od kod ta voda? Iz prostora za sidro je voda speljana skozi neko luknjico ven in sicer bi morala, če se seveda ne motim, izteči tam, kjer je tale odprtina na sliki.
Sedaj sicer voda ne prihaja več ven ampak je še notri, saj, ko zaniham čoln se jo še sliši. Z nasveti na dan prosim! Tisto razpoko v vogalu verjetno ni problem zaflikati, ampak, ne bi rad s seboj stalno vozil kar nekaj kg "balasta".
Lep dan še naprej!
Sašo