A, kdo pozna to olje?
http://www.motul.com/si/sl/products/155?f[range]=41
Bi bil dober za motor EVINRUDE 2T 115 DI letnik 2003-2005. Po lastnostih je podoben olju Evinrude XD50.
lp mm
Olje Motul OUTBOARD SYNTH 2T
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Olje Motul OUTBOARD SYNTH 2T
mdavid napisal/-a:A, kdo pozna to olje?
Bi bil dober za motor EVINRUDE 2T 115 DI letnik 2003-2005. Po lastnostih je podoben olju Evinrude XD50.
lp mm
če si tolko prijazen in mi poveš karakteristike olja XD50, pa ne samo TCW3 še kaj drugega, da lahko primerjaš lastnosti enega in drugega
tale je tudi TCW3 pa ne vem če je ok za Evinrude.
Sam sem se tudi poigraval z mislijo o drugem olju za Ficht Rama pa sem po dolgem pogovoru z Acom Tomićem(eden boljših serviserjev za Evinrude Johnson) odsvetoval, ker so problemi pri direktnem vbrizgu baje paca dize. Zato bom jaz ostal na XD50, ker cena tudi ni pretirana, pa proizvajalec ga predvideva za Evinrude
Re: Olje Motul OUTBOARD SYNTH 2T
MareC napisal/-a:mdavid napisal/-a:A, kdo pozna to olje?
lp mm
če si tolko prijazen in mi poveš karakteristike olja XD50, pa ne samo TCW3 še kaj drugega, da lahko primerjaš lastnosti enega in drugega
tale je tudi TCW3 pa ne vem če je ok za Evinrude.
Sam sem se tudi poigraval z mislijo o drugem olju za Ficht Rama pa sem po dolgem pogovoru z Acom Tomićem(eden boljših serviserjev za Evinrude Johnson) odsvetoval, ker so problemi pri direktnem vbrizgu baje paca dize. Zato bom jaz ostal na XD50, ker cena tudi ni pretirana, pa proizvajalec ga predvideva za Evinrude[/quote
našel sem samo to:
XD50
Evinrude XD50 oil is a premium synthetic blend oil that has dependable formulations for water-cooled 2-cycle outboards and 2-cycle engines that specify TC-W3 certified oils. XD 50 is iIdeal for your E-TEC engine!
Evinrude XD 50 outboard motor oil is a premium synthetic blend formulation for Evinrude E-TEC engine owners and other water-cooled outboard engines using 2 cycle oil. This premium marine oil meets the highest demands of direct injection outboards for reliability and less maintenance. This two stroke oil minimizes carbon and deposit build-up and protects against wear with superior lubricity . Evinrude oil meets all manufacturer's recommendations for two cycle oil ... available in gallons and 55 gallon bulk oil drums.
MOTUL Outboard Synth 2T_GB
Designed for high performance 2 stroke engines and direct injection 2 stroke engines. For 2 stroke engines lubricated by premix or by injector : EVINRUDE, JOHNSON, MARINER, MERCURY, SEAGULL, SELVA, SUZUKI, TOHATSU, YAMAHA... For 2 stroke engine of Jet : KAWASAKI JET SKI, YAMAHA.... Particularly recommended for racing and for unleaded gasoline
PERFORMANCES
APPROVALS : NMMA TC-W3 RL93399K STANDARDS : TC-W , TC-WII / API TD - TSC 4 Biodegradability : CEC L-33-A-93.
Very high performant oil without solvent : the 100% ester synthetic based, used in Motul racing oils, ensures a very important reduction of frictions. Engine’s life and performances are increased. Exceeds the NMMA TC-W3 latest standard level (National Marine Manufacturing Association - ex BIA) which regroups main outboard and jet ski manufacturers. Protects environment : the ester base is from vegetal origine and allows the product to pass the CEC L¬33-A-93 biodegradability standard. Formulated to go throw all injector systems. Mixes instantaneously with gasoline and remains stable. A complete additivation system to avoid spark plug fouling, carbon deposit
lp
To olje presega kvaliteto XDja za vsaj 50% in temu primerna je tudi cena.
Primerljivo olje XDju od Motula je Outboard 2T, ki pa je cenejse. Ca. 40€/5L v maloprodaji.
Poanta mojega posta pa ni ali vzeti Motul namesto XD.
Tudi od Motula sta še še vsaj 2 boljša proizvajalca olj.
Ali bi jaz dal Motula namesto XD? Ne!
Ali bi izbral katero drugo olje namesto XD za nov motor? Verjetno ne!
Ali bi izbral drugo olje namesto XD za rabljen motor? Da!
Katerega? Verjetno Silkolene!
Primerljivo olje XDju od Motula je Outboard 2T, ki pa je cenejse. Ca. 40€/5L v maloprodaji.
mamaMicka napisal/-a:To olje presega kvaliteto XDja za vsaj 50% in temu primerna je tudi cena.
glede na ceno Motula, Silkolena in na mojo letno porabo olja, ki se giblje okoli 8-9 galon bom ostal na XD50
hvala za razmišljanje MM
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov