Navoj vijaka za olje(Tomos 4.5)
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Pozdravljeni.
Imam problem pri mojem T4.5. Pri spodnjem vijaku za olje v peti je navoj požrt. Zdaj pa me zanima kako bi zadevo lahko rešil. V mislih sem imel rezanje novega navova, vendar je potrebno narediti nov rob kamor sede glava vijaka ter tesnilo. Če ima kdo kako idejo prosim naj pomaga.
Hvala
Imam problem pri mojem T4.5. Pri spodnjem vijaku za olje v peti je navoj požrt. Zdaj pa me zanima kako bi zadevo lahko rešil. V mislih sem imel rezanje novega navova, vendar je potrebno narediti nov rob kamor sede glava vijaka ter tesnilo. Če ima kdo kako idejo prosim naj pomaga.
Hvala
Najhitrejša in najboljša rešitev je posvet s strokovnjakom za varjenje, zadeva mora biti izvedena trajno, zaradi redne menjave olja v peti.
Škoda razpravljati in uganjevati. Akcija do poletja !!!
LP
Škoda razpravljati in uganjevati. Akcija do poletja !!!
LP
no rain, no rainbow
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Sej zato me tut mal zanima če ni kakšne simpl rešitve, ker bom mel ta motor na gumici najverjetneje še kakšni dve leti, tako, da ne mislim vlagat nek hud denar v njega. Sem pa peto(kot tudi celoten motor) razdrl pozomi do zadnjega kosa, ker sem vse obnovil ter namočil v kurilnem olju, da se je vse skupaj dalo razdret, tako da je zdaj motor kot nov. Razen tega vijaka na peti seveda

- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Majnk napisal/-a:Sej zato me tut mal zanima če ni kakšne simpl rešitve, ker bom mel ta motor na gumici najverjetneje še kakšni dve leti, tako, da ne mislim vlagat nek hud denar v njega. Sem pa peto(kot tudi celoten motor) razdrl pozomi do zadnjega kosa, ker sem vse obnovil ter namočil v kurilnem olju, da se je vse skupaj dalo razdret, tako da je zdaj motor kot nov. Razen tega vijaka na peti seveda![]()
sicer ni najbolj elegantno pa vendar, z loctitom zalepi spodnji vijak in enostavno vlivaj in izlivaj na zgornjem. Motor ni tako težek da ga ne bi obrnil na glavo.
Ok pri obračanju na glavo je en mali problemček; hitro lahko steče voda v cilinder, kar je pogreb, sploh če motor po menjavi olja stoji.
Potem je boljše si naredit eno pumpico (injekcijo) s tanko upogljivo cevko ki skozi gornjo luknjo seže do dna noge in zadevo posisat ven. Če cevka ne doseže dna, se pa bojim, da bo treba nov navoj in utor urezat in dat večji šrauf. Če bi bil motor moj bi to tudi naredil.
Potem je boljše si naredit eno pumpico (injekcijo) s tanko upogljivo cevko ki skozi gornjo luknjo seže do dna noge in zadevo posisat ven. Če cevka ne doseže dna, se pa bojim, da bo treba nov navoj in utor urezat in dat večji šrauf. Če bi bil motor moj bi to tudi naredil.
Purly: Ja to varjanto sem tudi jaz mel v mislih. Sam me pa zanima če so te Loctite lepila in podobni dovolj močna da šrauf nebi ven padu.
Cibro: Ja po uporabi pa ga itak na hitro na suho zalaufaš pa steče voda sama ven, in imaš mir. Potem pa ga na glavo obrneš in izlišeš zaro olje ven, pa novo not in gasa.
Cibro: Ja po uporabi pa ga itak na hitro na suho zalaufaš pa steče voda sama ven, in imaš mir. Potem pa ga na glavo obrneš in izlišeš zaro olje ven, pa novo not in gasa.
drži brez skrbi. Le pravega izberi. http://www.loctite.si/cps/rde/xchg/henk ... mepage.htm
Pa pred lepljenjem moraš razmastit.
Pa pred lepljenjem moraš razmastit.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta