Nosilec sidra

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

tomaz_slo
Admiral

Nosilec sidra

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Če Apr 19, 2012 20:13

Sezona se bliža, stvari je treba 'popedenat'. Izgubil sem PVC disk na zavori nosilca sidra. Na sliki je označen z rdečim krogom. Ima kdo idejo kje bi se ga dalo dobiti brez da kupujem celoten nosilec?

Slika
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » Če Apr 19, 2012 20:27

Točno to, kar iščeš boš verjetno težko dobil, zato pa lahko narediš drugače... Jaz imam zelo podobno situacijo, pa je na vijaku s spodnje strani vrtljivo vpet nekakšen narobe obrnjen "U" profilček iz inoxa, ki ploščati del sidra preprosto zajaha in pritisne navzdol. To pa ti verjetno lahko kdo naredi, ali pa se sprehodi skozi kakšno navtično trgovino in boš dobil še kako idejo. Mislim, da ni panike, boš lahko zrihtal...
lep večer!
Green to green or red to red, safely go ahead!
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Če Apr 19, 2012 20:56

Vidim, da si nabavil dober čoln(tak kot moj :lol: ). Pazi, da boš dobro zrihtal, mogoče je u profil celo boljši od original plastike.
Meni je kljub tisti plastiki med glisiranjem po močnejšem maestralu sirdo padlo in srečo sem imel, da ga ni ujel propeler. Od takrat ga pospravljam v bunker.
mirno morje
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Apr 20, 2012 07:35

Plastični obroček ti lahko naredi vsak, ki ima stružnico.
Guma je guma, zaenkrat.
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Pe Apr 20, 2012 10:43

janadino napisal/-a:Plastični obroček ti lahko naredi vsak, ki ima stružnico.

Sem razmišljal v to smer ja. Kupim lahko 2 cm juvidur cevi (tip ki ga bo v trgovini žagal me bo sicer postrani gledal), notri pa 1 cm navoja in problem bo rešen..
Uporabniški avatar
jandrej
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a jandrej » Pe Apr 20, 2012 10:57

Točno tako. Kupi juvidur, vendar malo več (daljši konec), ker je potrebno tudi vpetje na stružnico. Razen če boš dobil že ustrezen primer in bo potrebna obdelava samo luknje.
Uporabniški avatar
Bimmer
Viceadmiral
Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a Bimmer » Pe Apr 20, 2012 11:22

Pozdravljeni,
da si malce sposodim temo. Na sliki je prikazan nosilec sidra, ki ga imam na barki. Obkrožen je zatič, ki naj bi služil kot varovalo, vendar zatič ne gre skozi verigo. Kako naj rešim težavo, da bo sidro dobro zavarovano.

Hvala za pomoč,
Aljaž

Slika
Plovilo: ALA MOANA II
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

Nosilec sidra

OdgovorNapisal/-a marcus » Pe Apr 20, 2012 13:19

Če ne moreš zamenjati nosilec, bo verjetno bolje zamenjati verigo z večjim notranjim fi
no rain, no rainbow
Borut
Viceadmiral
Kraj: ob Muri

Re: Nosilec sidra

OdgovorNapisal/-a Borut » Pe Apr 20, 2012 13:41

tomaz_slo napisal/-a:Sezona se bliža, stvari je treba 'popedenat'. Izgubil sem PVC disk na zavori nosilca sidra. Na sliki je označen z rdečim krogom. Ima kdo idejo kje bi se ga dalo dobiti brez da kupujem celoten nosilec?

Slika

si mogoče tudi kaj razmišljal o zaščiti premca,da sidro ne udari ob trup?
sam sem gledal eno rostfrei ploščo z luknjicami cca 1-1.5mm debelo namenjeno prav za to,vendar jo je zelo težko ukrivit!
je kdo že kako drugače to urejal?

Lp.
tomaz_slo
Admiral

Re: Nosilec sidra

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » So Apr 21, 2012 19:26

Borut napisal/-a:
tomaz_slo napisal/-a:Sezona se bliža, stvari je treba 'popedenat'. Izgubil sem PVC disk na zavori nosilca sidra. Na sliki je označen z rdečim krogom. Ima kdo idejo kje bi se ga dalo dobiti brez da kupujem celoten nosilec?

Slika

si mogoče tudi kaj razmišljal o zaščiti premca,da sidro ne udari ob trup?
sam sem gledal eno rostfrei ploščo z luknjicami cca 1-1.5mm debelo namenjeno prav za to,vendar jo je zelo težko ukrivit!
je kdo že kako drugače to urejal?

Lp.

Fotka in čoln sta od Stojko-ta... Ja, imam tudi problem s sidrom, ker se dotika trupa. Nabavil sem premčni bokobran, pa ne pomaga. Če pa 'lopato' od sidra Bruce zakrivim, tako da bo bližje pravemu kotu, potem pa sidro ne bo več opravljalo svoje funkcije. Imam pa še eno idejo in sicer da na ročaj sidra navarim nek omejevalec, ki bo (ko bo pritisnil ob kolesce) preprečil, da se sidro pomakne še bolj nazaj.... :?:
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral
Kraj: Piran-Ljubljana

OdgovorNapisal/-a a-lex » Ne Apr 22, 2012 15:54

Meni je zadevo iz pravega inoxa (ne rjavi) naredil mojster v ladjedelnici Izola, zdaj je to Jahtni center. Cena z montažo na barko je bila cca 150 E in je res ok.
Lahko pa se odločiš in kupiš za sistem naredi sam v kakšni tuji navtični trgovini.
Borut
Viceadmiral
Kraj: ob Muri

OdgovorNapisal/-a Borut » Ne Apr 22, 2012 17:10

to sem našel jaz:

http://www.avto.net/mornar2003/view/ad.asp?ID=83677

a se da to tudi samo prilepiti ali moram vijačit?

Lp.
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Po Apr 23, 2012 21:24

Jaz sem 5mm debel in 1 cm širok inoks trak privil na vrat sidra in ga tista plastična podložka na nosilcu zadrži, da ne more špica sidra udarit v premec. To sem privil na takšno sidro, kot je na tvoji sliki pred vijak v rdečem krogu
mirno morje
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » To Apr 24, 2012 02:06

a-lex napisal/-a:Meni je zadevo iz pravega inoxa (ne rjavi) naredil mojster v ladjedelnici Izola, zdaj je to Jahtni center. Cena z montažo na barko je bila cca 150 E in je res ok.
Lahko pa se odločiš in kupiš za sistem naredi sam v kakšni tuji navtični trgovini.

Tudi meni se zdi najbolj pametno narediti nosilec kot se spodobi, ne pa lepiti nekaj na čoln, nosilec mora biti vsaj 5cm bolj naprej, na tej barki je popolnoma zgrešeno narejeno.
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » To Apr 24, 2012 08:24

Roman 1 napisal/-a:Jaz sem 5mm debel in 1 cm širok inoks trak privil na vrat sidra in ga tista plastična podložka na nosilcu zadrži, da ne more špica sidra udarit v premec. To sem privil na takšno sidro, kot je na tvoji sliki pred vijak v rdečem krogu

Roman 1, s čim si privil trak? Sicer nevarnost padca sidra lahko rešiš na način, da si v bunkerju fiksiraš kakšen karabin, ki ga natakneš na verigo kot varovalko, da ti sidro ne more pasti dol...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov