Nosilec sidra
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Nosilec sidra
Sezona se bliža, stvari je treba 'popedenat'. Izgubil sem PVC disk na zavori nosilca sidra. Na sliki je označen z rdečim krogom. Ima kdo idejo kje bi se ga dalo dobiti brez da kupujem celoten nosilec?

Točno to, kar iščeš boš verjetno težko dobil, zato pa lahko narediš drugače... Jaz imam zelo podobno situacijo, pa je na vijaku s spodnje strani vrtljivo vpet nekakšen narobe obrnjen "U" profilček iz inoxa, ki ploščati del sidra preprosto zajaha in pritisne navzdol. To pa ti verjetno lahko kdo naredi, ali pa se sprehodi skozi kakšno navtično trgovino in boš dobil še kako idejo. Mislim, da ni panike, boš lahko zrihtal...
lep večer!
lep večer!
Green to green or red to red, safely go ahead!
Nosilec sidra
Če ne moreš zamenjati nosilec, bo verjetno bolje zamenjati verigo z večjim notranjim fi
no rain, no rainbow
Re: Nosilec sidra
tomaz_slo napisal/-a:Sezona se bliža, stvari je treba 'popedenat'. Izgubil sem PVC disk na zavori nosilca sidra. Na sliki je označen z rdečim krogom. Ima kdo idejo kje bi se ga dalo dobiti brez da kupujem celoten nosilec?
si mogoče tudi kaj razmišljal o zaščiti premca,da sidro ne udari ob trup?
sam sem gledal eno rostfrei ploščo z luknjicami cca 1-1.5mm debelo namenjeno prav za to,vendar jo je zelo težko ukrivit!
je kdo že kako drugače to urejal?
Lp.
Re: Nosilec sidra
Borut napisal/-a:tomaz_slo napisal/-a:Sezona se bliža, stvari je treba 'popedenat'. Izgubil sem PVC disk na zavori nosilca sidra. Na sliki je označen z rdečim krogom. Ima kdo idejo kje bi se ga dalo dobiti brez da kupujem celoten nosilec?
si mogoče tudi kaj razmišljal o zaščiti premca,da sidro ne udari ob trup?
sam sem gledal eno rostfrei ploščo z luknjicami cca 1-1.5mm debelo namenjeno prav za to,vendar jo je zelo težko ukrivit!
je kdo že kako drugače to urejal?
Lp.
Fotka in čoln sta od Stojko-ta... Ja, imam tudi problem s sidrom, ker se dotika trupa. Nabavil sem premčni bokobran, pa ne pomaga. Če pa 'lopato' od sidra Bruce zakrivim, tako da bo bližje pravemu kotu, potem pa sidro ne bo več opravljalo svoje funkcije. Imam pa še eno idejo in sicer da na ročaj sidra navarim nek omejevalec, ki bo (ko bo pritisnil ob kolesce) preprečil, da se sidro pomakne še bolj nazaj....
to sem našel jaz:
http://www.avto.net/mornar2003/view/ad.asp?ID=83677
a se da to tudi samo prilepiti ali moram vijačit?
Lp.
http://www.avto.net/mornar2003/view/ad.asp?ID=83677
a se da to tudi samo prilepiti ali moram vijačit?
Lp.
a-lex napisal/-a:Meni je zadevo iz pravega inoxa (ne rjavi) naredil mojster v ladjedelnici Izola, zdaj je to Jahtni center. Cena z montažo na barko je bila cca 150 E in je res ok.
Lahko pa se odločiš in kupiš za sistem naredi sam v kakšni tuji navtični trgovini.
Tudi meni se zdi najbolj pametno narediti nosilec kot se spodobi, ne pa lepiti nekaj na čoln, nosilec mora biti vsaj 5cm bolj naprej, na tej barki je popolnoma zgrešeno narejeno.
Roman 1 napisal/-a:Jaz sem 5mm debel in 1 cm širok inoks trak privil na vrat sidra in ga tista plastična podložka na nosilcu zadrži, da ne more špica sidra udarit v premec. To sem privil na takšno sidro, kot je na tvoji sliki pred vijak v rdečem krogu
Roman 1, s čim si privil trak? Sicer nevarnost padca sidra lahko rešiš na način, da si v bunkerju fiksiraš kakšen karabin, ki ga natakneš na verigo kot varovalko, da ti sidro ne more pasti dol...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov