rosso napisal/-a:Imel si srečo, da si zadel kombinacijo, ki deluje. .
No, no...
Da stvar deluje mora adapter (verjetno) omogočati RTS/CTS handshake, kar pa podpira večina, če ne kar vsi novejši adapterji (ali se motim?). Do sedaj je še zmeraj delalo, pa sem preizkusil kar nekaj kablov. Res pa je, da so bili večinoma uporabljeni z driverji FTDI ali Prolific. Lahko tudi ovržem trditve ki jih navajajo na linku ki si ga dal glede Prolific driverja, saj sem se ravno danes ukvarjal z njimi na win7 64 bit in delujejo. očitno so izdali novo verzijo driverja, ki deluje! Tudi adapter na sliki uporablja prav te driverje na win7 64bit.
PS
Sem preveril tisti kabel iz mimovrste... uporablja prolific driver. No vsaj meni ta driver in z njim povezan čip delujeta OK.
Verjetno si govoril o tem forumu:
http://www.etecownersgroup.com/post/USB-Serial-Devices-5167017?trail=15Tu je govora o morebitnih problemih z latenco. To je mogoče, vendar verjetno le pri čipih z notranjim pomnilnikom (kot so nekateri FTDI), pri običajnih pa se prenos podatkov dogaja hitro - navadno je latenca 1, 2, ali 3 ms. (Full-Speed USB Frame s 64 bajti je na 1ms). Če je zelo obremenjen računalnik nekoliko več.
No malo sem zašel s teme...
rosso napisal/-a:Glede testiranja brez uporabe ustreznega konektorja bi imel zadržek. Konektor na motorju bo slej kot prej, zaradi te uporabe, imel razširjene kontakte...
Kabli gredo na ta način precej mehkeje v ležišče, kot bi šel navaden konektor in ne obremenjujejo kontakta, saj v tem primeru deluje kabel kot vzmet in ne obratno.
rosso napisal/-a:nikoli nisi siguren zakaj npr. povezava PC to EMM ne deluje in pozoren moraš biti na dobro povezavo GND (USB na DB9 in nato na DIAG izhod - 3 spoji) - verjetno si ne želiš, da bi se ti zaključil kakšen uhajavi tok preko COM izhoda EMM-ja, ko bi testiral motor v kakšni marini.
Katerikoli izhod na rs232 signalih ni, vsaj po mojem poznavanju, nikoli vezan direkno čez logična vrata (IO) na napajanja ampak je vedno vmes nek zelo šibak generator (npr. charge pump, pull up...), zato se ob napačnem priklopu napetost takoj sesede zaradi priklopljenega akumulatorja, ali pa zaradi toka čez zaščitne ESD diode. Kakršenkoli škodljiv tok v primeru napačne vezave ne bi smel biti problem, saj bi v tem primeru bila nevarnost uničenja že zaradi statične razelektritve pri dotiku konektorja z roko. Zadnja zaščita pa je še USB izhod, ki spodbije pri 500 mA, kar pa je mogoče že nekoliko preveč
No malo sem zabluzil. Če se v kaki točki motim, bom vesel komentarja.
rosso napisal/-a:Glede SW, z verzijo 4.6 se lahko diagnosticirajo motorji do modelnega leta 2012. Za te motorje je potrebna ver. 5.1 ali višje (mislim da smo sedaj na ver. 5.4.5.7). Kabel je isti v obeh primerih.
Sam uporabljam verzijo 2.??. Če je kaka ideja, kje dobiti novejšo se priporočam.