Teak vzdrževanje: Starbrite, Teakwonder....
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Teak vzdrževanje: Starbrite, Teakwonder....
Kakšna priporočila? Sem brskal po arhivu, ampak dlje od odgovora, da je najboljša krtača, nisem prišel.
Jaz ga imam samo po sedežih v kokpitu. Včasih sem si želel barko, ki ima palubo pokrito s tikom, danes nič več.
Torej, po moje najbolj zaje**š, če tika nič ne očistiš, ampak samo olje čez. Potem postane še bolj temen (povdarjeno svijnski) in grd.
Torej jaz bom:
1) najprej teak celaner - uporabljam Hemplov - beli prah, posuješ čez tik, počakaš 20 min, nato drgneš z gobico. Ven gre svinjarija, ki se nabere od atmosferske onesnaženosti (saje).
2) nato čez olje, nekateri pred tem priporočajo še uporabo sealer-ja (zapre pore) ali brightner (Starbrite).
Zame je kriterij, koliko je tik svinjski (črn) od atmosferske onesnaženosti. Če je lepo siv, ga ne bi pipal. Umazane pore so mi pa odvratne ... zato se spravim to spucati; je pa možno, da je korak sealer+olje res nepotreben.
Torej, po moje najbolj zaje**š, če tika nič ne očistiš, ampak samo olje čez. Potem postane še bolj temen (povdarjeno svijnski) in grd.
Torej jaz bom:
1) najprej teak celaner - uporabljam Hemplov - beli prah, posuješ čez tik, počakaš 20 min, nato drgneš z gobico. Ven gre svinjarija, ki se nabere od atmosferske onesnaženosti (saje).
2) nato čez olje, nekateri pred tem priporočajo še uporabo sealer-ja (zapre pore) ali brightner (Starbrite).
Zame je kriterij, koliko je tik svinjski (črn) od atmosferske onesnaženosti. Če je lepo siv, ga ne bi pipal. Umazane pore so mi pa odvratne ... zato se spravim to spucati; je pa možno, da je korak sealer+olje res nepotreben.
Ali bi kdo poskusil šampon, razsvetlejevalec in sealant za teak od topguarda. Pač imajo cel sistem
Če je pol tako dober, kot njihove politure je fantastičen.
Razsvetljevalec menda zares tudi deluje
http://www.youtube.com/watch?v=I-Ime1b0C74
Zaščita pa ni mastna in apliciranje izgleda enostavno
Naslednji teden bom naročeval...
Če je pol tako dober, kot njihove politure je fantastičen.
Razsvetljevalec menda zares tudi deluje
http://www.youtube.com/watch?v=I-Ime1b0C74
Zaščita pa ni mastna in apliciranje izgleda enostavno
Naslednji teden bom naročeval...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov