Priklop na alternator na yamahi F8CMHS izvenkrmnem motorju

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

McSan
Višji praporščak

Priklop na alternator na yamahi F8CMHS izvenkrmnem motorju

OdgovorNapisal/-a McSan » Sr Maj 23, 2012 22:24

Izgleda, da nimam sreče z temi alternatorji. Komaj sem "zrihtal" alternator na veliekm mercruiserju, že imam tezave z priklopom elektrike na pomožni yamahi f8. Zastopnik Delta team Krško mi je razložil, da je potrebno rdečo žico priklopiti na + akumulatorja , - pa na maso. + mora biti priklopljen že ob zagonu, da dobi alternatur vzbujanje, nato pa na tej isti žici daje 12 v in poni akumulator. Tako sem naredil vendar po zagonu motorja ne dobim 12 v na rdeči žici (ko jo odklopim iz akumulatorja), niti nobenega toka če dam vmes ampermeter.
Skratka ali je že kdo priklapljal izvenkrmno yamaha na akumulator in koko?,
LP
Nazadnje spremenil McSan, dne Sr Maj 23, 2012 22:48, skupaj popravljeno 1 krat.
lisac3
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a lisac3 » Sr Maj 23, 2012 22:46

To tud mene zanima, namreč imam Yamaho40 in ne vem kako se priklopi še zraven da polni akumulator?
McSan
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a McSan » Sr Maj 23, 2012 23:13

Še slikica žic... rdeča na vrhu je priklopljena na accu...
Slika
McSan
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a McSan » Če Maj 24, 2012 22:29

Samo v informacijo, če bo kdo rabil priklopiti podoben izvenkrmni motor. Problem je bil v masi. Maso sem vezal na sprednji del ohišja, kar pa je broblem, izgleda, da nima povezave z blokom motorja. Ko sem prestavil maso na blok motorja, mi je začel alternator polniti. Rdeča pa je prava za priklop na akumulator..., ja kdo bi si mislil, sem bil prepričan, da je z maso vse OK, dokler nisme začel merit...
LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov