Kolegu je riknil Merc 4.3; serviser v Puli mu je predlagal nakup novega motorja Quest marine; bojda so to motorji na osnovi Merca, vendar drugega proizvajalca; cena je "ugodna", cca 3000E + PDV
Jaz prvič slišim za tole zadevo, pa sem bil malce v dilemi, ko me je kolega povprašal za mnenje.
Je morda že kdo imel izkušnjo s temi motroji???
Sicer pa več najdete na:
http://barrmarine.net/wordpress/43l-gm- ... ne-engine/
QUEST MERINE ENGINE
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Ja, motor je samo baza, brez kolektorjev, altenatorja in skkopke, ima pa uplinjač, oz. elektroniko, benc. črpalko, svečke.
Mislim, da je cena kar ugodna, kolk imam v spominu cene v EU, motorji so v ZG na zalogi, garancija velja dve leti, če ti vgradi njihov serviser (cca 500 EUR), z malce spretnosti dobiš nazaj še PDV......, bom napisal kaj več, ko bo (in če se bo) kolega odločil za menjavo.
Priporočal pa sem mu, naj vzame MPI, sedaj ima uplinjač; možno pa je dobit obe verziji.
Mislim, da je cena kar ugodna, kolk imam v spominu cene v EU, motorji so v ZG na zalogi, garancija velja dve leti, če ti vgradi njihov serviser (cca 500 EUR), z malce spretnosti dobiš nazaj še PDV......, bom napisal kaj več, ko bo (in če se bo) kolega odločil za menjavo.
Priporočal pa sem mu, naj vzame MPI, sedaj ima uplinjač; možno pa je dobit obe verziji.
Ja s temi MPI je včasih kakšen problem, vendar sem jaz osebno tudi za MPI varianto... Kot prvo je bistveno bolj varna, saj je gorivo striktno ločeno, kar je lahko pri uplinjaču problem. Kot drugo pa je mirno delovanje vedno in povsod. Časi Zastave 101, ko si za vžiganje moral najprej potegniti "čok" ali "zaug", pa potem dodati malo plina in nato obrniti ključ so mimo... In tudi na čolnu osebno ne bi prenesel, da nikoli ne veš a bo vžgal ali ga boš zalil in bo potrebno počakati naslednjih 5 minut... Vsekakor MPI, pa čeprav je to še ena elekrtronika, ki lahko odpove poslušnost več... Poleg vsega pa motor pridobio tudi nekaj dodatnih konjičev.
LP
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov