Pozdravljeni
Imam čoln Elan 15 SC in Suzuki 70 z original eliso 13,5 X 15.
Ali ima kdo izkušnje z večjim korakom elise - recimo 13 1/4 X 17 ali čim podobnim.
Že v naprej hvala
SUZUKI DF 70 propeler
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Motorja še nisem uporabljal na tem čolnu. Glede na to da je standardna elsa s korakom 15 in se uporablja na 6.5 metrov dolgih čolnih, predvidevam, da lahko uporabim večjo. Ne želim izgubiti sezone zaradi odkrivanja tople vode. Vsi, ki jih poznam s primerljivo kombinacijo čolna in motorja imajo 70 ali 75 dvotaktne z elisami z 17 ali 18 korakom. Vem, da je potrebno prilagoditi velikost in korak elise na čoln in obrate, ki jih doseže motor.
Prakso sem imel z Yamaho 50 4 takt na vplinjače in bi za tako kombinacijo lahko dal precej dobro mnenje ( 12 korak za smučanje hitrost do 28 vozlov, 13 za vse ostalo - hitrost za do 32 vozlov, 14 korak ne ne kombinacija - samo melje in je praktično neuporabno).
Če ima kdo čoln (gliser - športni čoln) do 5 m z Suzukijem df 70 in je že preizkusil različne kombinacije bi prosil za mnenje oziroma izkušnje.
Prakso sem imel z Yamaho 50 4 takt na vplinjače in bi za tako kombinacijo lahko dal precej dobro mnenje ( 12 korak za smučanje hitrost do 28 vozlov, 13 za vse ostalo - hitrost za do 32 vozlov, 14 korak ne ne kombinacija - samo melje in je praktično neuporabno).
Če ima kdo čoln (gliser - športni čoln) do 5 m z Suzukijem df 70 in je že preizkusil različne kombinacije bi prosil za mnenje oziroma izkušnje.
Jaz imam na 5m fishermenu suzuki 70 in propeler 17. Je v redu, zglisira hitro, smučamo brez problema, se mi pa motor ne zvrti na več kot 5200 obratov (max je 5500). Se pa s tem ne obremenjujem, ker se običajno vozim na 4000 obrati. Imam tudi 15 inčnega za rezervo. Z njim pridobim 200 obratov in izgubim nekaj hitrosti.
Mislim, da bo zate boljši 17", če ga lahko dobiš.
Mislim, da bo zate boljši 17", če ga lahko dobiš.
mirno morje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov