veriga v morju
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
veriga v morju
Kaj bo v morju na pri tleh dalj zdržalo, oziroma kako dolgo; Navadna veriga 13mm ali pocinkana veriga 10mm? Pripeta bo skozi betonski blok...
Vsi pontoni so pripeti z pocinkanimi verigami po več let...
Jaz bi se odločil za pocinkano...
kren za navadno, ker je eko osveščen, in z cinkom noče onesnaževati morja...
Lahko pa se odločiš tudi za SS verigo... ( ampak za to pa pravijo da lahko ob sunkih poči
)
Šalo na stran, kupi pocinkano in mir...
Jaz bi se odločil za pocinkano...
kren za navadno, ker je eko osveščen, in z cinkom noče onesnaževati morja...
Lahko pa se odločiš tudi za SS verigo... ( ampak za to pa pravijo da lahko ob sunkih poči
Šalo na stran, kupi pocinkano in mir...

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Kako dolgo zdrži, bo predvsem problem galvanike. Normalno bi veriga morala zdržat nekaj let.
Sam imam corpo morte in 10mm verigo. Po dveh sezonah je veriga, razen, da je bilo na njej 3kg školjk, izgledala, kot nova. A, ko sem se potopil, je sledilo presenečenje. Nekje na globini 2,5m je bila veriga v dolžini pol metra totalno požrta. Od 10mm členov je ostalo morda 2-3mm premera členov. Nad in pod tem mestom, pa je bila praktično nedotaknjena.
Zato sem zamenjal filozofijo in na utež montiral cca 1,5m debele ladijske verige (30mm členi in krepko preko 50 kg teže), na katero sem navezal debelejšo privezno vrv. Sedaj zadeva funkcionira brez težav.
Sam imam corpo morte in 10mm verigo. Po dveh sezonah je veriga, razen, da je bilo na njej 3kg školjk, izgledala, kot nova. A, ko sem se potopil, je sledilo presenečenje. Nekje na globini 2,5m je bila veriga v dolžini pol metra totalno požrta. Od 10mm členov je ostalo morda 2-3mm premera členov. Nad in pod tem mestom, pa je bila praktično nedotaknjena.
Zato sem zamenjal filozofijo in na utež montiral cca 1,5m debele ladijske verige (30mm členi in krepko preko 50 kg teže), na katero sem navezal debelejšo privezno vrv. Sedaj zadeva funkcionira brez težav.
Nazadnje spremenil zlatko83, dne Če Jun 07, 2012 11:47, skupaj popravljeno 1 krat.
nati napisal/-a:jaz ti svetujem sledeče.če boš betoniral kocko sam si na kocki naredi ušesa iz rosfraj palice na katero pripneš verigo.po par letih samo pripneš novo verigo.preverjeno.l.p.
Dobra ideja, samo ne pride v poštev. Kocke so že zbetonirane (90x90X50) in čakajo na pomolu na kupce - eden izmed njih sem tudi sam. 300€/kos. Marsikdo bo rekel nateg, ampak cesarju je treba dati kar mu pripada. V nasprotnem primeru tvegaš, da se ti plovilo čudežno odveže
Naredil bom tako: okrog kocke pocinkana 13mm, ki se bo končala 2m stran z dodatno utežjo 25kg, od tam naprej 5m pocinkane verige 10mm (katero bom po portrebi menjal), zadnje 2m do boje pa bo vrv 14mm.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov