Da še opravim formalnost za nazaj ...
Tik pred sezono sem naredil izpit se kak teden prej pa nabavil Ranierija 5,22 z Yamaho 100. No za mano je cca 200 milj po okolici Korcule. Za drugo polovico avgusta pa planiramo se malo Paga oz. Losinja.
Torej lepo vas vse pozdravljam ...
Peter
pozdrav
Moderatorji: moderator2, moderator
pozdrav
Ufffffffffffff čestitam k super nakupu in prevoženih miljah
Pozdravljen in dobrodošel med Morjeplovci
Ko se vrneš, kaj opiši letošnjo plovbo, kajti Korčula je moja destinacija
LP
Pozdravljen in dobrodošel med Morjeplovci
Ko se vrneš, kaj opiši letošnjo plovbo, kajti Korčula je moja destinacija
LP
no rain, no rainbow
Marcus s Korcule smo ze nazaj
Druga polovica avgusta namenjena Pagu ali Losinju.
Letos smo se na Korculi. Dva otroka ( 1 in 3 leta) sta botrovala da smo se drzali bolj otoka in krozili ob njem. Locirani smo bili v Pupnatski luki. Destinacije so bila pa od Vignja na Peljescu pa do Prizbe in se malo naprej v drugi smeri.
Prihodnje leto pa na Lastovo in mogoce do Mljeta.
Letos smo se na Korculi. Dva otroka ( 1 in 3 leta) sta botrovala da smo se drzali bolj otoka in krozili ob njem. Locirani smo bili v Pupnatski luki. Destinacije so bila pa od Vignja na Peljescu pa do Prizbe in se malo naprej v drugi smeri.
Prihodnje leto pa na Lastovo in mogoce do Mljeta.
pozdrav
Krasno, kaj ste si vse ogledali, saj Pupnatska luka je zame najlepša uvala, kar jih je menda.
Jaz sem tam doli skoraj doma in me veseli, da se nekateri Morjeplovci skorajžijo obiskati te prekrasne otoke. Tudi Prižba na malem polotoku je lepa in Pelješac tudi.
Škoda, da niste obiskali Karbune in Tri porte na Korčuli, ali pa ste
Boš videl kako čudovita sta šele Lastovo in Mljet, ki ima skoraj 90% samo gozdov.
Zame je Pag kot Goli otok napram Mljetu. Svetujem ti, da se drugo leto oborožiš z navtičnimi kartami (zaradi čeri!) in čimveč prej prebereš na internetu o zanimivostih in lepotah teh otokov.
LP in mirno morje
Jaz sem tam doli skoraj doma in me veseli, da se nekateri Morjeplovci skorajžijo obiskati te prekrasne otoke. Tudi Prižba na malem polotoku je lepa in Pelješac tudi.
Boš videl kako čudovita sta šele Lastovo in Mljet, ki ima skoraj 90% samo gozdov.
Zame je Pag kot Goli otok napram Mljetu. Svetujem ti, da se drugo leto oborožiš z navtičnimi kartami (zaradi čeri!) in čimveč prej prebereš na internetu o zanimivostih in lepotah teh otokov.
LP in mirno morje
no rain, no rainbow
Marcus ...
Mljet kot otok poznam smo bili tam 2x na dopustu .. sicer brez colna .. tako da planiramo obisk se s colnom. V Pupnatski luki smo bili letos cetrtic in seveda letos prvic s colnom ... Je pa Pupnatska luka nasa destinacija za glavni dopust zagotovo se za naslednjih kar nekaj let tako da bo se casa za raziskovanje ostalih bliznjih otokov in uval:)
Karte imam poleg tega pa imam tudi GPS, tako da mislim da ceri nebi smele povzrocat tezav ... vsaj upajmo tako
Kje na Korculi pa ti dopustujes?
Mljet kot otok poznam smo bili tam 2x na dopustu .. sicer brez colna .. tako da planiramo obisk se s colnom. V Pupnatski luki smo bili letos cetrtic in seveda letos prvic s colnom ... Je pa Pupnatska luka nasa destinacija za glavni dopust zagotovo se za naslednjih kar nekaj let tako da bo se casa za raziskovanje ostalih bliznjih otokov in uval:)
Karte imam poleg tega pa imam tudi GPS, tako da mislim da ceri nebi smele povzrocat tezav ... vsaj upajmo tako
Kje na Korculi pa ti dopustujes?
skull ja že kar nekaj časa sem v Uvali Grščica na južni obali Korčule zahodno od Prižbe.
Moram poudariti gostoljubnost tukajšnjih domačinov, saj imam izven sezone vedno gratis apartman in kmalu te vzamejo za svojega, potem si ga pa nadrsal, ker moraš paziti, da greš z 0,00 promila na plovbo, da ni potem tisto: veter v laseh in travarica v zobeh.
Če planiraš obisk Mljeta, si oglejte Uvalo Polače, sigurno sidranje in dobre restavracije. samo priporočilo je, da si prej ogledaš in lociraš čeri, ki so na poti, katere so označene v kartah.
Dobra informacija za Morjeplovce, ki prihajajo s kopnega v Grščico, je, da imajo na pomolu dvigalo za plovila in široko rampo za spust čoln v morje.
Moram poudariti gostoljubnost tukajšnjih domačinov, saj imam izven sezone vedno gratis apartman in kmalu te vzamejo za svojega, potem si ga pa nadrsal, ker moraš paziti, da greš z 0,00 promila na plovbo, da ni potem tisto: veter v laseh in travarica v zobeh.
Če planiraš obisk Mljeta, si oglejte Uvalo Polače, sigurno sidranje in dobre restavracije. samo priporočilo je, da si prej ogledaš in lociraš čeri, ki so na poti, katere so označene v kartah.
Dobra informacija za Morjeplovce, ki prihajajo s kopnega v Grščico, je, da imajo na pomolu dvigalo za plovila in široko rampo za spust čoln v morje.
no rain, no rainbow
No to je uporaben podatek da je dvigalo tudi v Grascici. Jaz sem letos dvignil in spustil v marini v Korculi. A mogoce ves kako je kaj s ceno v Grascici... sicer mi je primernejsa Korcula, ker imam na poti se bencinsko in pa mislim da je tudi malo blizja Pupnatski luki.
Za drugo leto moram edino preveriti se ceno dvigala v Lumbardi.
Drugace pa ja domacini so res super tako da smo tudi mi ze bi se temu reklo druzinski
Pa se kar je poglavitno .. privez direkt pod apartmajem in apartma tik ob vodi
[/img]
Za drugo leto moram edino preveriti se ceno dvigala v Lumbardi.
Drugace pa ja domacini so res super tako da smo tudi mi ze bi se temu reklo druzinski
Pa se kar je poglavitno .. privez direkt pod apartmajem in apartma tik ob vodi
pozdrav
Torej Uvala GRŠČICA, dvigalo na pomolu in levo je še rampa za spust čolnov v morje s prikolice. Glede cene je pa tako, jaz nisem nikoli videl, koliko ja plačal kakšen tujec, ampak vsi so bili zadovoljni. Jaz sem jim n.pr. ponudil mislim okoli 150 Kn, pa sem jih skoraj užalil. Takole izgleda lokacija:
Sedaj pa najvažnejše, zato sem tudi prilepil še to sliko. Lepo se vidi ožina zaliva, ko se izpluje ven. Na sredini ožine je namreč 1m pod gladino velika čer kot kopast podvodni zgoraj sicer zaokrožen hrib, t.i. "crna seka", na katero je že marsikateri nasadil svojo brodico na pol. Zato se je treba ob izplutju na odprto morje držati desno ali levo ob obali in malo gledati v vodo, seveda prvič:
Najbližja benzinska črpalka od Grščice je 11 km daleč v Veli luki
LP
Sedaj pa najvažnejše, zato sem tudi prilepil še to sliko. Lepo se vidi ožina zaliva, ko se izpluje ven. Na sredini ožine je namreč 1m pod gladino velika čer kot kopast podvodni zgoraj sicer zaokrožen hrib, t.i. "crna seka", na katero je že marsikateri nasadil svojo brodico na pol. Zato se je treba ob izplutju na odprto morje držati desno ali levo ob obali in malo gledati v vodo, seveda prvič:
Najbližja benzinska črpalka od Grščice je 11 km daleč v Veli luki
LP
no rain, no rainbow
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost