Marina Hramina na Murterju in hrvaski izrodki na Murterju

Člani foruma sporočamo, čestitamo...

Moderatorji: moderator2, moderator

Poletni veter
Kapitan
Kraj: Ljubljana

Marina Hramina na Murterju in hrvaski izrodki na Murterju

OdgovorNapisal/-a Poletni veter » Ne Jul 29, 2012 10:09

Pozdravljeni,

sem se vrnil iz jadranja po lepi naši, kjer slovencev očitno ne marajo več....toliko nonšalatnega odnosa do gostov še nisem doživel...pa hodim v lepo našo že 49 let, pa gre vasko leto na slabše...ne vem a je to politika ali pa hrvati enostavno ne znajo z gosti...

Zdaj pa k temi : smo bili eno noč v marini Hramina na murteju...so nas parkirali daleč od WC -jev in recepcije, ob neki plavi ograji, voda umazana da redko vidiš kaj takega, ponoči le v barko prišel maček ( ali podgana ? ), babe na recepciji neprijazne , raćun za 35 feeet barko pa 475 kun...dol sem padu..

Torej, to marino vam definitivno odsvetujem...

No, pol smo šli pa še tankat...čakamo na prosto pumpokar neki časa...pridemo na vrsto in počasi se primikam k pomolu...prielti en fišerman s 5 -6 hrvaškimi opicami in se parkira n amoje mesto ...sem se skoraj vanga zaletu...gor pa 5 nabidanih potetoviranih 2 metsrkih hrvaških opic...smo prosteritali vsi ki smo čakal na tankanje, pa ni nić pomagalo, samo po pički bi jih dobil....črpalakr se je čist usral, jim je hitro natankal , sam da so šli...pol mi je pa razlagal, da so to eni lokalni mafiozoti...

JEBEŠ TAKO HRVAŠKO DRŽAVO...hrvaška je prekrasna, samo hrvatov ne bi smel bit tam..

sem presenečen , da kej takega pišem...
bmk
Kapitan
Kraj: Ljubljana - Borik - Korčula

OdgovorNapisal/-a bmk » Pe Avg 03, 2012 15:21

A je pri nas kaj drugače? Opice so podobne, cene so podobne, samo Murtra nimamo.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Avg 03, 2012 16:25

Najbolje je ostati v Deželi kjer se kaj takšnega ne more zgoditi
Ja ali nisi vprašal preden si prenočil koliko stane?
Če so lakalni razgrajači nimaš kaj, uno banco so najbrž natankali predno bi se vi zavezali sam nimaš kaj se strinjam red mora biti.takim opicam se je najbolje izognit saj jih vidiš prvič in zadnjič.bi pa tudi mene pogrelo na prvo žogo.
no grem čez en teden dol upam da ni tolk hudo.
lp
jadralec-mihy
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a jadralec-mihy » Ne Avg 05, 2012 20:22

pri nas se včasih tudi osebe v uniformi tak obnašajo, pa je vse ok
zakaj se tam ne bi
Poletni veter
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Poletni veter » Ne Avg 05, 2012 22:48

no ja, v sloveiji moram rečt ( ali se mi pa samo zdi ? da teh balkanskih manir nekako ni več tolk zlo veliko....drugač sem pa veliko v nemčiji in tam pa tega res ni več, amapk vrsta velja za vse in ti ni treba skrbet, kje se bo kdo vrival...ne pa da ima tisti ke večji, bolj mišičast in bolj nesrmen prednost...me vesli, das mo se teh jugovičev rešil...jugonsoatlk sem asamo še kar se tiče čevapov, filmov pa muzike... pa jadrana seveda...
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Avg 06, 2012 15:10

Ahhh, što južnije, to tužnije! In ne pozabit, da mi v SLO nismo nikakršni biseri! Če pride švaba k nam, je prišel na Balkan, no pa naj bo, na polovico balkana... Tak je tudi odnos... In računajte, da se švabo v SLO počuti nekako tako, kot mi malce južnije. Pač po stopničkah, vsaka država proti jugo-vzhodu je za eno štengo nižje!

Predolgo smo bili v skupni državi in tak odnos se nas je prijel, vsaj malo! Srečo imamo (pa tudi velik del Hrvaške) samo v tem, da smo bili en lep čas pod Marijo Terezijo in naprej Francem Jožefom, ki sta nam dala, šole, izobrazbo, kulturo, železnice, ceste, pomole, svetilnike... Če tega ne bi bilo, bi bili zelo verjetno na ravni kakega Kosova... :?
al

Re: Marina Hramina na Murterju in hrvaski izrodki na Murterj

OdgovorNapisal/-a al » Po Avg 06, 2012 16:37

Poletni veter napisal/-a:Pozdravljeni,

sem se vrnil iz jadranja po lepi naši, kjer slovencev očitno ne marajo več....toliko nonšalatnega odnosa do gostov še nisem doživel...pa hodim v lepo našo že 49 let, pa gre vasko leto na slabše...ne vem a je to politika ali pa hrvati enostavno ne znajo z gosti...

Zdaj pa k temi : smo bili eno noč v marini Hramina na murteju...so nas parkirali daleč od WC -jev in recepcije, ob neki plavi ograji, voda umazana da redko vidiš kaj takega, ponoči le v barko prišel maček ( ali podgana ? ), babe na recepciji neprijazne , raćun za 35 feeet barko pa 475 kun...dol sem padu..

Torej, to marino vam definitivno odsvetujem...

......
sem presenečen , da kej takega pišem...

Zanimivo a ne?
To je cca 65 eur za nočitev, kar je oderuško.
Podaljšaj do Grčije. Tam za ceno 175 eur dobiš en mesec veza z elektriko in vodo za to dolžino barke (Preveza; vem ker sem vprašal).

Pa navtike ni nič manj kot na Hrvaškem.

Moje izkušnje na Hrvaškem z barko so samo pozitivne in sem res veliko na morju a ob tem, da upoštevam:
1.) ne hodim v marine
2.) tankat itak ne rabim na dopustu (diesla)
3.) ne hodim na boje
4.) jem samo v "preverjenih" gostilnah, kar pa jih lahko naštejem na prste ene roke
5.) izogibam se "večjih" turističnih krajev

Se pa letos pozna upad navtičnih gostov. Na Dugem otoku (Veli rat) sem bil presenečen nad tem, kako malo boj so imeli zasedenih. In zvečer se pogovarja en Hrvat s fantom, ki kasira boje. Rekel je, da ima danes zasedenih 21 od 73 mest in da je bilo lani ob tem času vse polno.
Italjanov manjka!

Saj upad Italjanskih gostov se pozna tudi v Grčiji.
Pogovarjal sem se z enim Italjanom (Grand Soleil 53, gor družina) in mi je rekel, da ne hodi več na Hrvaško, ker je enostavno oderuško draga (privezi, ribe itd...) ter, da kljub temu, da ima barko parkirano nekje daleč zgoraj, se raje zapelje dol.

To seveda ni rešitev za vse in še vedno bomo hodili na Hrvaško. Tudi zato, ker ima res lepo morje.
A v gostilne se bo zahajalo manj, ker nikoli ne veš kje te bodo olupili. Prav tako v marine in razne veze. Tisto vodo se da že dobiti. Recimo na Visu sem se lani ustavil čez dan in rekel, da grem samo na kofe pa sem še natankal in potem odjadral.

Rekel bi samo to, da mogoče što južnije to tužnije ne drži najbolj, ker če vzamem samo Hrvaško se mi zdi, da je ravno južnije najboljše.

Če pa gledam širše je pa recimo jug Italije prekrasen, poceni. Letos sem se vezal na rivi v Brindisiju (voda+elektrika) 34eur za 43feet.
Grčija pa itak. Pa sem zelo realističen in če primerjam Jonsko in Hrvaško morje mi je Hrvaško neprimerno bolj všeč.
A Grki se znajo iti turizem.
Prvo kar so naredili so spustili cene in se tako poizkušajo prilagoditi situaciji.
Mene enrkat niso nategnili za hrano. Je pa res, da grem vedno v kuhinjo in se vse tam zmenim (to je pri njih v navadi).
Letos sem jedel tako 1.1 kg orade za 28 eur (prišel v gostilno, izbral ribo, smo dali na tehtnico in malo poglihali...). Pečene, servirane na mizo.
Ne vem kako je na Hrvaškem s cenami rib letos a ne verjamem, da dobiš za to ceno...

Mislim, da se jim mora kljub vsej tej lepoti morja zgoditi en pretres in naj se začnejo truditi. Potem mogoče tudi 65 eur ne bo veliko za vez v marini....
Poletni veter
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Poletni veter » Po Avg 06, 2012 22:11

al, ja, se glede cen v hrvaskih gostlinah :na vruljah smo 4 osebe druzina dali 1200 kun...v biogradu plosca in cevapi v gostilni arkada 650 kun, pa je bilo zanic.....torej, cene hrane v nebo, kvalitetampa vse slabsa.....po gostilnah na hrvaskem me ne vidijo vec, jem samo se makarone nna barki....hrvati ropajo kar se da, pol pa jokajo da ni gostov....pa ko te ropajo , se ti niti nasmehnejo ne....poden od podna.....naslednje leto se vkrcamo na barko in ne gremo v nobeno marino vec....
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Avg 06, 2012 22:23

Hehe, so te pa res razpizdili :)

Sej bo, sej bo.
No kar se cen tiče smo dali štirje (od tega ena punca- je manj oz nič) za 2kg zobatca...friški, friški... iz zmrzovalnika:(...2100 kun. Liter odprtega belega, par kalamarov za predjed, 4 solate ena fanta. Lokacija Iž.

Ma uživat moraš na morju. Veš, koliko Hrvaška stane in kaj lahko pričakuješ. S tem se moraš sprijazniti pred plovbo in se prilagoditi svojim željam in zmožnostim.

Jaz ful uživam na Hrvaškem (razen avgusta, ko me gužva ne vidi).
Pa nič od tistega kar sem napisal ne delam "izinat".
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Avg 07, 2012 00:13

.

Ja , bi se dalo razpisat o tem.

Precenjeni in pika!

Ne morem razumet, da "lučke uprave" kasirajo za noč od 75- 121 kun. Marine pa od 46-55 EUR-ov. Razlika je samo nekaj dest metrov, v ceni pa ohoho. Res je, da v marini dobiš vodo, elektriko, WC, tuše,..., toda v apartmaju oz. hotelski sobi tudi dobiš vse to, za tak denar. Pa za dni, ki jih plačaš, ne deliš teh priključkov z nikomer.
Rad bi videl kalkulacijo kot osnovo za ceno.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Avg 07, 2012 08:49

Meni njihova formula (45 = 365) ni všeč. Da si morajo v 45 dneh nagrabiti za celo leto. To se pozna v Istri, kjer lepo delajo celo leto in so cene temu primerne.
Je pa res, kar je napisal Al. Najhujša je severna in srednja Dalmacija. Od Ista do Hvara. Južnije so že malo manj skomercializirani. Najhujši pa je zame Murter. Tam so že rojeni lopovi!
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
aljaz554
Praporščak

OdgovorNapisal/-a aljaz554 » Sr Avg 08, 2012 12:17

ja mi smo pa skoz na murterju ze 12 let pa mamo samo dobre izkusnje v jezerih dobis porcijo giric in pomfrija za 25 kun pa tok da en ne more pojest letos ima prvo let coln bolj majhen vendar nikjer nic ne tezijo ko sem se s prijatli na coln smo sli tankat gumico smo bli na murterju na pumpi lepo postrezeni nihce se ni urinil tankali smo 400l pa je bilo vse okej tam o kaksnih gorilah niti ne sanjajo ce se urines pride ven en 2,2m visok tip pa nabit se ka ustrasis in se kar v vrsto postavis lepo nazaj tako da o slabi postrezbi ne moremo govorit
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Avg 08, 2012 12:29

kr en napisal/-a:Meni njihova formula (45 = 365) ni všeč. Da si morajo v 45 dneh nagrabiti za celo leto. To se pozna v Istri, kjer lepo delajo celo leto in so cene temu primerne.

Se strinjam Kr en... letos smo najbolje jedli v Puli (Pješčana uvala, konoba Lanterna) in to za precej manj denarja, kot na otokih.
Wolf
Kontraadmiral
Kraj: KRANJ- VOLME

OdgovorNapisal/-a Wolf » Sr Avg 08, 2012 18:14

Bomo pa drugo leto malo več Cobba uporabljali če se ne bodo naši južni sosedi poboljšali :D
Jaz sicer Cobba še nimam ker ste spomladi nekateri greboti vse pokupili, Gorenjci pa kupujemo samo ko je akcija :oops: Ali ima kdo kakšno informacijo če se bodo ti žari še kaj ugodno prodajali?
KJER SE KOPNO KONČA SE ŽIVLJENJE ZAČNE
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Pe Avg 10, 2012 12:32

aljaz554 napisal/-a:ja mi smo pa skoz na murterju ze 12 let pa mamo samo dobre izkusnje v jezerih dobis porcijo giric in pomfrija za 25 kun pa tok da en ne more pojest letos ima prvo let coln bolj majhen vendar nikjer nic ne tezijo ko sem se s prijatli na coln smo sli tankat gumico smo bli na murterju na pumpi lepo postrezeni nihce se ni urinil tankali smo 400l pa je bilo vse okej tam o kaksnih gorilah niti ne sanjajo ce se urines pride ven en 2,2m visok tip pa nabit se ka ustrasis in se kar v vrsto postavis lepo nazaj tako da o slabi postrezbi ne moremo govorit

Ja jest tudi. Sam ponavadi dobim porcijo tune :P
FISHING & SAILING IS LIFE

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta