No kje naj začnem
ta nou'
Moderatorji: moderator2, moderator
- tomazgabrovsek
- Praporščak
- Kraj: LUBLANA
ta nou'
Lep pozdrav vsem morjeplovcem forum bolj kot ne spremljam pasivno (vem ja predstaviti bi se moral ko sem se registriral)
No kje naj začnem
Z morjem in vsem kar je z njim povezano. Moram povedat da smo z družino hodil na morje na crveni vrh(zraven savudrije) kjer je moj stari oča zgrasil vikend še v tistih časih. In tako smo hodili tja dol v tisto majhno hiško minimalno po 2 familiji(od štirih). Velikokrat sem imel občutek kot da moji žlahti ni tolk važno kopanje saj se npr. moja teta kopanje predstavlja kot počasno lezenje v vodo in 2 min notri bit pol pa čimprej ven in v senčko(če sploh kakšno na tisti betonski plaži:) in pa neprestano kartanje šnopca al pa taroka). No naš očka se je odločil da ne bo trpel več te prostorske stiske, vmešavanja v os. zadeve in še in še... No tako smo se ko sem zaključil prvi razred odpravil na jug in sicer na korčulo v majhno mestece lumbarda. Prvi dve leti smo bolj z avtom raziskovali otok, potem je pa fotr nagovoril gazdo, da nej da tisto elanovo banjico noter
ampak uživali nismo kej dost ker se nam je tomos pokvaril in sta nas dva francoza vlekla iz otočka v našo uvalo. In fotr je bil jasno zatežen in smo tisto leto s5 sam od daleč gledal tiste otočke tam. Naslednje leto smo dol prpeljal kot novga t 4,5 a je mel kratko nogo in je blo treba odzadaj sedet da ni skoz motor ''poprdaval'' Naslednje leto smo motor convertali v dolgo nogo in ni blo več problemov... Naj povem da sem se prav zaljubil v ta arhipelag, sploh otoček sutvara in pa stupe(gor je oštarija) sta ful ql. Letos sem investiral v majhno gumico da bomo jaz, brat in pa bratranc mal glisiral tod okoli sam bo treba še izpit nardit... Meni osebno se zdijo južni otoki ''ta bol'' sploh ker so zeloooo zeleni/. V prihodnosti si bi želel imet tako manjšo jadrnico do dolžine 7 m ali pa morda elanov gliser, sam glede na zdajšnje stanje se mi bolj splača za rjuhe odločit
(pri gazdi jadrnico tam pustit pa mu dat kakšen ojro več). No toliko iz moje strani, lp Tomaž 
No kje naj začnem
Die Volksmusik geht nie kaputt
Pozdravljen še en ljubitelj Korčule

Nazadnje spremenil marcus, dne To Apr 09, 2013 10:55, skupaj popravljeno 1 krat.
no rain, no rainbow
-
rjavolasa skipperka
- Viceadmiral
- Kraj: LJUBLJANA
- tomazgabrovsek
- Praporščak
-
velikimedo
- Kontraadmiral
- Kraj: CELJE
- tomazgabrovsek
- Praporščak
hvala za takšen odziv. moram še povedat da sem se odkar hodmo' tja dol naučil hrvaško dobr govort. Najbolj se mi pa dopade njihov dalmatinski naglas
ki je bolj prijaznejši kot tista standardna hrvaščina z končnicami -ije (mljieko
) A ma kdo kakšne izkušnje z njihovo lenobo ? bi blo zanimivo da bi na forumu kakšno debato o tem načel
saj je konec koncev tud doživetje domačinov tudi del dopusta
Die Volksmusik geht nie kaputt
- od kapitana zena
- Admiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti