Koprski mandrač
Moderatorji: moderator2, moderator
Koprski mandrač
Zanima me sledeča stvar. Kaj se dogaja zadnje čase v koprskem mandraču, da človek enostavno nima več kam poriniti svoj barke. Domačini opažamo, da se po koncu poletja zasidralo na priveze kar dosti plovil katerih lastniki so doma iz LJ, MB, CE itd., o katerih prej ni bilo ne duha ne sluha v Kopru. Opaziti je, da so nekateri privlekli svoja plovila iz plačljivih okoliških marin in jih pustili tu na zimovanju. Osebno nimam nič priti nobenemu, toda take stvari pa se mi zdijo nedopustne.
Re: Koprski mandrač
veslo napisal/-a:Zanima me sledeča stvar. Kaj se dogaja zadnje čase v koprskem mandraču, da človek enostavno nima več kam poriniti svoj barke. Domačini opažamo, da se po koncu poletja zasidralo na priveze kar dosti plovil katerih lastniki so doma iz LJ, MB, CE itd., o katerih prej ni bilo ne duha ne sluha v Kopru. Opaziti je, da so nekateri privlekli svoja plovila iz plačljivih okoliških marin in jih pustili tu na zimovanju. Osebno nimam nič priti nobenemu, toda take stvari pa se mi zdijo nedopustne.
Kaj so na plovilih tudi te registracije za videt, MB, LJ CE, itd.
No malo za hec.
Ampak vedno, in to ni pogojeno na letni čas, ko pridem dol, grem obvezno pogledat po mandračih in tudi marinah.
Kaj se tiče mandračev, sem si vedno pri nemalo plovilih zadal vprašanje, "a to še sploh plava"?. Stare batane in malo večje lesenjače , so bile v takem stanju, da niti kot reklama iz neke davne preteklosti, za KP, IZ itd, ne pridejo v poštev.
Verjetno je to vzrok, da "kontinentalci", z novejšimi ( in tudi uporabnimi ) plovili najdejo prostor, kateri je bil prej brez veze zaseden od takega neplovnega objekta.
Ampak temu ni kriv Morjeplovec, ampak vaša mestna komunala, katera je po vsej verjetnosti dala odstranit taka plovila.
Alora prijatli, jutri na komunalo in dobili boste vse potrebne odgovore ( kateri pa se verjetno ne razlikujejo kaj dosti z mojim pisanjem).
LP od kontinentalca ( kateri ŠE ni zasedel komu prostora ).
ps: potem pa še eni optimisti govorijo" Mare nostrum", če se že začenja borba med dvo milion. narodom za lavor slane vode.
Mene pa zanima, kje bi se čisto regularno lahko dobilo takle privez. Ali je to komunala? Namreč, vem da imajo naši sosedje v Opatiji in okolici velike probleme, tam si kar kradejo priveze, tudi kapetanija ni ravno striktna pri delitvi.
Jaz sem imel sicer srečo, dobil sem dober privez in branil ga bom z življenjem
.
Jaz sem imel sicer srečo, dobil sem dober privez in branil ga bom z življenjem
Pozdravljeni
V Kopru je res še prava anarhija.
Čaka se na občinski odlok ki bo na novo podelil komunalne priveze.
Mora pa biti gotovo še ustje badaševice ,da bodo tja lahko vrnili čolne ,ki so jih zaradi del prestavili na pomole..
Upravljalec komunalnih privezov pa ime pisarno v prvem nadstropju na levi strani v poslovnem objektu na Koprski tržnici.
lp
V Kopru je res še prava anarhija.
Čaka se na občinski odlok ki bo na novo podelil komunalne priveze.
Mora pa biti gotovo še ustje badaševice ,da bodo tja lahko vrnili čolne ,ki so jih zaradi del prestavili na pomole..
Upravljalec komunalnih privezov pa ime pisarno v prvem nadstropju na levi strani v poslovnem objektu na Koprski tržnici.
lp
Atilone: se v popolnosti strinjam s tabo glede starih in razpadajočih čolnov. Na nekaterih je že toliko školjk, da človeku ni potrebno imeti vzgajališča, enostavno greš tja do barke in si jih nabereš tudi do 100 kg. Ni MB, LJ, CE, oznak na barkah, zato pa greš na stran agencije za pomorstvo in tam vidiš po številki kdo je lastnik določenega plovila. 
Tudi v našem mestu (celinskem) lahko kupi parcelo npr. pirančan. Saj občinska pripadnost ne more že po difoltu diskvalificirati ostalih državljanov. Ali pač ?
Zanimivo, da se to dogaja v Ljubljani z "urbano", kjer je župan Janković, v Kopru, kjer je župan popović, in morda še kje
Zanimivo, da se to dogaja v Ljubljani z "urbano", kjer je župan Janković, v Kopru, kjer je župan popović, in morda še kje
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Do komunalnega priveza bi moral imeti dostop vsak državljan. Pristanem na to, da se privilegij lokalcev kaže v ceni, na druge privilegije ne! "Plavajoče" podrtije lokalcev to potrjujejo. "Škaf" je slovenski, ne primorski. Davke plačujemo vsi. Primorski turizem filamo notranjci.
Pa še nekaj. Ker imajo dostop do komunalnih privezov samo lokalci, prihaja do zlorab, preprodajanj, nedoločene odgovornosti ob primeru eko "pizdarij" ipd. Še vsak notranjc, ki je bil vztrajen, je preko lokalca za provizijo prišel do priveza. V čem je keč? Verjetno v krepitvi prijateljstva med Slovenci.
Tole z ič/ć, pa je malo mimo, fantje, že zdavnaj!
Pa še nekaj. Ker imajo dostop do komunalnih privezov samo lokalci, prihaja do zlorab, preprodajanj, nedoločene odgovornosti ob primeru eko "pizdarij" ipd. Še vsak notranjc, ki je bil vztrajen, je preko lokalca za provizijo prišel do priveza. V čem je keč? Verjetno v krepitvi prijateljstva med Slovenci.
Tole z ič/ć, pa je malo mimo, fantje, že zdavnaj!
Ne morem si kaj, da se ne bi popolnoma strinjal z Marchijem.. Naše morje je privilegij in last vseh Slovencev, pa naj se pišejo na ić ali pa ne..a bonitete si lastijo samo tisti, ki so zraven te luže, in ne morem mimo tega, da sem bil zadnji vikend v Seči po dolgem času, in videl vso Slovensko ljubezen do našega morja.. in da o plovilih ne govorim.. Portorož je meka, a malo naprej na koncu, kjer se je pisala zgodovina ki jo Slovenci lahko primerjamo samo z velikimi, na Solinah in v Seči, tam pa je sramota za vse nas.. veliko vas je, ki veste kako je tam, čolni potopljeni, svinjarija da si ne upaš stopit v morje.. če mu lahko sploh še rečemo morje.. a lokalci bi iz tega dreka radi še kasirali... madona menda pa nas res nimajo do konca za norca..al pa sem jaz na povsem napaćnem forumu.. baje je tole forum za ljubitelje morja in življenja na njem in ob njem???
MORJE, ŠIROKA CESTA..
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost