ČISTKA PLOVIL V KOPRSKI OBČINI
Moderatorji: moderator2, moderator
Tole so komunalni privezi občine koper s katerimi upravlja Komunala Koper:
Upravljamo s petimi občinskimi pristanišči:
Mestno pristanišče Koper (od Mandrača pri Triglavu vključno do pomola)
Mandrač Badaševica
Območje pomola Sv. Katarina
Mandrač Valdoltra
Pomol Adria Ankaran
link: http://www.komunalakoper.si/index.php?p ... e_root=209
Upravljamo s petimi občinskimi pristanišči:
Mestno pristanišče Koper (od Mandrača pri Triglavu vključno do pomola)
Mandrač Badaševica
Območje pomola Sv. Katarina
Mandrač Valdoltra
Pomol Adria Ankaran
link: http://www.komunalakoper.si/index.php?p ... e_root=209
Vidim na ceniku da imajo celo različni ceni za dnevni privez. Eno za domača ter drugo za tuja plovila. Samo nikjer ne piše ali je to po oznaki KP, IZ, PI.... ali po zastavi SLO, EU, NZ..., oziroma po katerem predpisu jih ločijo.
Pa vendar bi morali biti vsi državljani SLO oz. EU enako obravnavani. Isto načelo se je pred leti navajalo ob ukinitvi dvojnih cen pri plačilu cestnine za avtoceste (čeprav se je potem podražila za domače uporabnike
)
Pa vendar bi morali biti vsi državljani SLO oz. EU enako obravnavani. Isto načelo se je pred leti navajalo ob ukinitvi dvojnih cen pri plačilu cestnine za avtoceste (čeprav se je potem podražila za domače uporabnike
Veliko vetra in mirno morje
novica je že stara, pa vseeno
v Valdoltri kaznujejo črne priveze:
http://www.primorske.si/Razno/Varno-na-morje.aspx
http://www.primorske.si/Razno/Varno-na- ... rivez.aspx
( KOPER> Maj je čas, ko večina lastnikov čolnov pripravi svoje plovilo za poletne dni. Maj je tudi čas, ko se nekateri odločijo, kljub skromnemu družinskemu proračunu, da bodo kupili nov ali rabljen čoln. Ko plovilo kupijo, pa misleč, da je najhujše že mimo, pridejo na Upravo za pomorstvo in nameravajo vpisati čoln na svoje ime, pri tem pa se ne zavedajo, da najhujše šele prihaja. In to najhujše je stalni privez.
Šele kasneje ugotovijo, da je bilo lažje čoln kupiti kot pa zanj dobiti privez. V zadnjih letih se je namreč število čolnov povečalo in s tem povpraševanje po novih privezih, ki - tako v krajevnih pristaniščih kot v marinah - ne sledijo povpraševanju. Poleg tega se tudi zaradi nekaterih novih omejitev v občinskih odlokih o krajevnih pristaniščih lastniki čolnov pogosto odločijo, da si bodo privez uredili na črno, izven območij pristanišč, na mrtvem sidru (corpo morto), ne da bi za to dobili ustrezna dovoljenja.
Največ takih primerov je izven območij pristanišč Valdoltra in Sv. Katarina ter v Strunjanskem zalivu. Uprava za pomorstvo je morala zaradi kršitev določil pomorskega zakonika proti takšnim lastnikom čolnov sprožiti postopek pri prekrškovnem organu. Globa za takšen prekršek je 417,29 evra, kar pa ne pomeni, da je s plačilom zadeva rešena, saj lahko naslednji dan sledi nova globa, pa naslednji dan spet, kar lahko nazadnje znese zajetno vsoto denarja.
Zato s premislekom - če ni zagotovljenega stalnega priveza, ne hitite z nakupom čolna, svetujejo na upravi za pomorstvo.
Rubriko pripravlja Uprava republike Slovenije za pomorstvo (www.up.gov.si, ursp.box@gov.si) )
v Valdoltri kaznujejo črne priveze:
http://www.primorske.si/Razno/Varno-na-morje.aspx
http://www.primorske.si/Razno/Varno-na- ... rivez.aspx
( KOPER> Maj je čas, ko večina lastnikov čolnov pripravi svoje plovilo za poletne dni. Maj je tudi čas, ko se nekateri odločijo, kljub skromnemu družinskemu proračunu, da bodo kupili nov ali rabljen čoln. Ko plovilo kupijo, pa misleč, da je najhujše že mimo, pridejo na Upravo za pomorstvo in nameravajo vpisati čoln na svoje ime, pri tem pa se ne zavedajo, da najhujše šele prihaja. In to najhujše je stalni privez.
Šele kasneje ugotovijo, da je bilo lažje čoln kupiti kot pa zanj dobiti privez. V zadnjih letih se je namreč število čolnov povečalo in s tem povpraševanje po novih privezih, ki - tako v krajevnih pristaniščih kot v marinah - ne sledijo povpraševanju. Poleg tega se tudi zaradi nekaterih novih omejitev v občinskih odlokih o krajevnih pristaniščih lastniki čolnov pogosto odločijo, da si bodo privez uredili na črno, izven območij pristanišč, na mrtvem sidru (corpo morto), ne da bi za to dobili ustrezna dovoljenja.
Največ takih primerov je izven območij pristanišč Valdoltra in Sv. Katarina ter v Strunjanskem zalivu. Uprava za pomorstvo je morala zaradi kršitev določil pomorskega zakonika proti takšnim lastnikom čolnov sprožiti postopek pri prekrškovnem organu. Globa za takšen prekršek je 417,29 evra, kar pa ne pomeni, da je s plačilom zadeva rešena, saj lahko naslednji dan sledi nova globa, pa naslednji dan spet, kar lahko nazadnje znese zajetno vsoto denarja.
Zato s premislekom - če ni zagotovljenega stalnega priveza, ne hitite z nakupom čolna, svetujejo na upravi za pomorstvo.
Rubriko pripravlja Uprava republike Slovenije za pomorstvo (www.up.gov.si, ursp.box@gov.si) )
Sem napisal, tam ko je govora o povoženem plavalcu pred Bernardinom, da moraš vseeno kje pluješ, gledat naprej, da čim prej opaziš oviro.
No tukaj v tej temi, bi bilo tudi priporočljivo gledat naprej, pri plutju.
Se ti hitro lahko zgodi, zaradi količine omenjenih, da naletiš na eno tono težek, betonski "plavajoči objekt", katere se uporablja za vezanje bark. Imenujemo jih tudi "korpo morto".
Tukaj se "odgovorni" delajo butle iz samih sebe
LP
No tukaj v tej temi, bi bilo tudi priporočljivo gledat naprej, pri plutju.
Se ti hitro lahko zgodi, zaradi količine omenjenih, da naletiš na eno tono težek, betonski "plavajoči objekt", katere se uporablja za vezanje bark. Imenujemo jih tudi "korpo morto".
Tukaj se "odgovorni" delajo butle iz samih sebe
LP
No d še jaz malo pojamram v zvezi s temi črnimi vezi.
Pred leti sem enemu sedaj vem kretenu prodal čoln, ta osebek zadeve v 3 letih ni uspel prepisati nase. Jaz mongol pa nimam kopije kupoprodajne da bi dokazoval da sem prodal. No in miško je privezal čoln v sveti katarini na cegle in luška je po registraciji jasno meni poslala kazen 400 oz 200 ojrov da moram plačati ker imam na črno vezan čoln. itak mi je zavrel sem šel včeraj dol ker imam lih fraj eno prikolco za čoln sem ga potegnil ven mu na vezu pustil flašo z mojo številko pa naj on mene išče.
A se strinjate?
Pred leti sem enemu sedaj vem kretenu prodal čoln, ta osebek zadeve v 3 letih ni uspel prepisati nase. Jaz mongol pa nimam kopije kupoprodajne da bi dokazoval da sem prodal. No in miško je privezal čoln v sveti katarini na cegle in luška je po registraciji jasno meni poslala kazen 400 oz 200 ojrov da moram plačati ker imam na črno vezan čoln. itak mi je zavrel sem šel včeraj dol ker imam lih fraj eno prikolco za čoln sem ga potegnil ven mu na vezu pustil flašo z mojo številko pa naj on mene išče.
A se strinjate?
Saj to tudi jaz malo sumim, sicer jaz sem toliko fer in pošten da če bi me poklical da jo je zgubil bi mu rekel naj da 10 eur za neumnost in bi mu overil še eno ker v tako situacijo postavim v svojo koži in vem kako bi men bilo če bi nekaj kupil,usjal pogodbo in bi un rekel jeb.. ga plačaj še enkrat. No zdaj ko me je pa razp... je pa naj..bal.Moram plačatkazen se pravi ga moram kretena kreditirat in še plac mi jemlje za uno svinjarijo od čolna ki ga ima vsega obraščenega po dnu da g bom moral še drgniti če ga bom hotel zdilat.
pozdravljeni, sem nov član pa vam podam še nekaj info v kolikor vas zanimajo.... v kp se pozna čistka, zadnjih par tedno se je veliko plovil umaknilo ter nekaj prerazporedilo, cena priveza naj bi se tudi dvignila...za 5-7metrov naj bi bilo nekje 700€, pomole ob obali naj bi tudi dodelali in naredili stopnico za lažji dostop, odlok o dolžini do 8m so tudi umaknili...na čakalni listi naj bi bilo najmanj 300 prosilcev....bom verejtno tudi sam poklical da vidim situacijo...lp
No da epilogiramo mojo zadevo.
Tip se je 3 tedne po tem ko sem mu zaplenil čoln javil in nekaj jadikoval zakaj sem mu spizdo čoln na koncu pa se mi je zahvalil za uslugo ker sem mu prišparal kar nekaj kazni.
Včeraj sem mu ga peljal nazaj. Plačal mi je celotno kazen(V roku 8 dni je pol) ampak on je ta rok zamudil pri meni
in par evrcov za gorivo pa sva ga stresla nekam na travo v katarini in ker imam sedaj kopijo kupoprodajne zaradi mene če ga parkira na kopersko obvoznico.
Je pa tako, ko ga je dajal not so mu na luški rekli da ja da ni pa ni panike in tudi sedaj ko je šel spet spraševat so mu rekli da ja da ni hudega če je tam. Ampak pazi to tip je primorec kar se pač po govoru sliši a čoln ker ni bil prepisan pa ni bil primorec v mojem primeru ljubljančan.
Tako da......

Tip se je 3 tedne po tem ko sem mu zaplenil čoln javil in nekaj jadikoval zakaj sem mu spizdo čoln na koncu pa se mi je zahvalil za uslugo ker sem mu prišparal kar nekaj kazni.
Včeraj sem mu ga peljal nazaj. Plačal mi je celotno kazen(V roku 8 dni je pol) ampak on je ta rok zamudil pri meni
Je pa tako, ko ga je dajal not so mu na luški rekli da ja da ni pa ni panike in tudi sedaj ko je šel spet spraševat so mu rekli da ja da ni hudega če je tam. Ampak pazi to tip je primorec kar se pač po govoru sliši a čoln ker ni bil prepisan pa ni bil primorec v mojem primeru ljubljančan.
Tako da......
Nekaj znancev morjeplovcev ima barke privezane v Jernejevem kanalu. Tam so stacionirani že preko 15 let. Vendar se tudi pri njih že pozna gonja proti celincem. Do letos ni bilo nobenega problema, razen občasnih šikaniranj. Letos pa so že nekajkrat tudi vlomili v barke. Mojemu znancu v zadnjih mesecih kar 3krat!!! Saj smo hujši kot Hrvati!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta