Interesenti za ARC 2010

Člani foruma sporočamo, čestitamo...

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Po Dec 06, 2010 19:26

navigator napisal/-a:Joško, da ne bom samo skeptik, tale Pust pa je po mojem okusu.. povsem :lol:

Tudi meni je takšen način popotovanja bližji. ARC World je res dirkanje. ARC pa je enkratni dogodek, ki lahko olajša in opogumi marsikaterega udeleženca na prvo prečenje oceana. Vsaj jaz to tako dojemam.

Lp Edo
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Po Dec 06, 2010 22:19

Srečko Pust je v penziji in si lahko privošči daljšo odsotnost. Mi je pa všeč njegov način dojemanja sveta in ljudi.
Ja, ARC čez Atlantik na način, kot je organiziran, marsikoga vzpodbudi na to avanturo, prečenje oceana. Marsikdo potem ostane kar tam, na Karibih ali gre še celo kam dalj.
Verjamem, da take sanje sanja marsikdo med nami, registriranimi morjeplovci na forumu. Nekaterim se bodo v naslednjih letih uresničile :D Trenutno zelo aktivno opremljajo jadrnice.

LP :D
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Uporabniški avatar
frenks
Desetnik

Prečenje Atlantika

OdgovorNapisal/-a frenks » Sr Dec 08, 2010 12:21

Verjetno na to pomisli vsak jadralec, enim pač paše solo, enim pa v družbi, meni vsekakor v družbi, pa ni zato nič narobe. Pa še pozdrav vsem morjeplovcem glede na to, da se prvič oglašam.

Sicer pa ste me že videli na enih od fotk (ki jih je uploadal tikva), na tisti "fejstnagnjeni elanki"
Nazadnje spremenil frenks, dne Sr Dec 08, 2010 12:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
EDO
Admiral

OdgovorNapisal/-a EDO » Sr Dec 08, 2010 12:25

Joško napisal/-a: Nekaterim se bodo v naslednjih letih uresničile :D Trenutno zelo aktivno opremljajo jadrnice.

LP :D

In kdo so tisti "nekateri" :?: :lol: A je kakšen z inicijalkami JM :wink:

Edo

P.S.
Joško, a si dobil gradivo, ki sem ti ga poslal?

Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Sr Dec 08, 2010 16:03

JM trenutno še ni med njimi! Pravi, da mu zaenkrat časovno še ne znese. :lol:

Skrivnost, kdo ima v planu prečenje Atlantika pa ti izdam na najinem srečanju. Če boš imel čas :) ISAF tečaj so opravili meseca maja.

Za gradivo se ti pa najlepše zahvaljujem, smernice so podane. Ali kost za glodanje! :D
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Uporabniški avatar
frenks
Desetnik

Rezultati

OdgovorNapisal/-a frenks » Sr Dec 08, 2010 23:52

A so komu jasni rezultati, Irena je bila ves čas nekaj mest za Mimo, zdaj pa jo krepko vodi, čeprav je na zemljevidu cca- 200 Nm za Mimo ???
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Dec 08, 2010 23:58

Po miljah in po googlu kaže, da je Mima v prednosti, Irena pa za njo. Kje pa si videl kaj drugega? Je pa zanimiva Dora Lea Lemešiča. Malo ji še manjka.

LP
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
frenks
Desetnik

OdgovorNapisal/-a frenks » Če Dec 09, 2010 00:02

Uradni rezultati na http://live.adventuretracking.com/Leaderboard/arc2010 Irena 116, mIma pa 128

Dora pa je še predvčeraj zasedala visoko 3. mesto Cruisin Division.

Težko verjamem, da je hendikep tako velik.
jadralka
Višji štabni vodnik

Arc 2010

OdgovorNapisal/-a jadralka » Če Dec 09, 2010 18:59

Mesta računajo po neki formuli glede na velikost barke. Danes pa so začeli objavljati uvrstitve po dejanski uvrstitvi, ne glede na velikost in vrsto barke, 1 je bila na cilju motorna barka. Barka Mima je večja in dosega večjo hitrost. Barka Irena je zelo težka in žal počasnejša v slabem vetru in doseže pravo hitrost v močnejših vetrovih. Je potovalna barka, zgrajena je bila za oceane in je že od proizvajalca kvalificirana kot A-za oceansko plovbo, čeprav je bilo potrebno za uradno A- registracijo opremiti barko z vsem kar dejansko tudi za prečkanje atlanitika zahteva ARC. Bavaria ocean 40 je lastniška barka, z dvema kabinama in salonom. Tudi jadra ima zelo težka, zato potrebuje malo več vetra. Zato je koristen genaker, seveda če je pravi veter. Barka je bila že od vsega začetka namenjena daljšim potovanjem brez hitenja, skratka uživanju in ne tekmovanju oz. regatam. Imela pa je za seboj že več kot 10.000 milj, preden je začela prečkati atlantik. Milje si je nabrala 3 x na poti do Grčije, enkrat do severnega dela Turčije - Carigrada in seveda po jadranskem morju, vključno z italijansko obalo. Še meltemi v Egejskem morju ji ni prišel do živega, čeprav jaz nimam nobenega domotožja po meltemiju, ki tudi ponoči ne da miru, temveč piha neutrudno noč in dan. Naju je za 14 dni primoral, da sva bila na sidru, kjer je ves čas pihalo okoli 30 vozlov in več, zunaj pa je dosegal preko 40 vozlov in na postaji sva vsak dan samo poslušala kako jadrnicam lomi jamborje. Sem vesela, da sem kapitana z malo argumenti prepričala, da imava sedaj 100 m verige, ki ti v Grčiji dostikrat pride še kako prav. Žal je takrat zlomilo jambor tudi eni slovenski barki. Barke v takem vremenu ne moreš zapustiti, čeprav na obalo lahko plavaš. Samo ena izkušnja več. Jonsko morje je neprimerno bolj prijazno.

Držim pesti, da Mima in Irena ter vse ostale barke varno pripljujejo na St. Lucijo.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

Re: Arc 2010

OdgovorNapisal/-a Novinec » Pe Dec 10, 2010 08:21

jadralka napisal/-a:Držim pesti, da Mima in Irena ter vse ostale barke varno pripljujejo na St. Lucijo.

Tudi mi, jadralka, držimo pesti!

Zanima me, kako in kdaj pa spravijo barke nazaj? Jih pustijo za en čas v eni od marin na suhem ali kar v vodi in potem ko so umirjeni vetrovi na severu, prečkajo nazaj do Slovenije?

LP
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"

...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
EDO
Admiral

OdgovorNapisal/-a EDO » Pe Dec 10, 2010 09:37

Dora je danes zjutraj prispela na cilj ob 6.56 po UTC. Čestitke :!:

Edo

jadralka
Višji štabni vodnik

Arc 2010

OdgovorNapisal/-a jadralka » Pe Dec 10, 2010 09:51

Slavko bo barko dal iz vode, plan je da bo maja prečkal atlantik in da barka pride nazaj.

Čestitke Dori tudi z moje strani, saj se je njena taktika, da prečka atlantik severneje izkazal za zelo modro, saj ni imela težav z brezveterjem.
Uporabniški avatar
frenks
Desetnik

OdgovorNapisal/-a frenks » Pe Dec 10, 2010 11:35

Svaka čast vsakemu, ki da to izkušnjo skozi... Upam, da jo bom tudi jaz kmalu...
jadralka
Višji štabni vodnik

Arc 2010

OdgovorNapisal/-a jadralka » To Dec 14, 2010 11:56

Čestitke posadki Mime in kapitanu Matjažu, da jih je varno pripeljal na cilj.
Uporabniški avatar
frenks
Desetnik

OdgovorNapisal/-a frenks » To Dec 14, 2010 12:36

Tudi jaz se pridružujem, enako tudi Ireni, čeprav bo še malo trajalo...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti