"Prepucavanje" dveh naših članov... :)

Člani foruma sporočamo, čestitamo...

Moderatorji: moderator2, moderator

polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Mar 11, 2014 18:04

Kokr pravjo,ni švoh moj kalodont,kurbarijo pa kr v Texovi rubriki zganjaj :lol:
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » To Mar 11, 2014 18:05

al napisal/-a:Ne vem no... meni se ne zdiš ravno prijazen. Pa tudi pišeš tako, da te je RES težko razumeti. Preberi si malo svoje objave.

Malo se umiri in če imaš kaj pametnega za povedati, ker se že izpostavljaš, kot poznavalec morja, potem to napiši. Če želiš biti žaljiv, se pa umakni ali pa to povej v živo in ne kot tipičen slovenceljski forumaš, skrit za nickom...

Ko prebiram tvoje prispevke ni nič pametnega, samo neko teženje, kaj in kako kdo napiše. Potem pa pišeš, ne se vtikati v moje objave a ravno ti se v vsako.

Lahko pa prosiš admina, da postaneš moderator in potem nas brišeš. Do takrat pa mislim (pa to sem tudi že napisal), da naj velja dvoje: brez žalitev in z argumentiranimi objavami.

Očitno si prebral tisti moj prosti spis glede foruma a ti sigurno ne pripomoreš k boljši kvaliteti foruma, pa ne glede kako se ti to zdi, da imaš prav.

Kdo pa ima po tvoje dva ali več nickov? To me pa res zanima.

Sem začel umirjat, tko ko ti zgoraj, zdej pa zopet na novo odpiraš vse. :roll:
Ne pusti se povlečt dol na njihov nivo. Tam so v prednosti.
al

OdgovorNapisal/-a al » To Mar 11, 2014 18:21

Fino, če si začel.
Jaz bom pa končal, kadar bom sam želel.
Sicer pa je ta tema namenjena prepucavanju in je primerna za to debato, čeprav mislim, da se midva ravno ne "prepucavava".

Meni bi bilo super, da kaj argumentiraš, kar napišem. Ker če ne je pa to res bolj "facebook style", kot pišeš.
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » To Mar 11, 2014 18:24

Povej kaj nisem argumentiral, kar sem napisu. Bom popravil :wink:

lp
al

OdgovorNapisal/-a al » To Mar 11, 2014 18:32

Za začetek lahko odgovoriš na vprašanje kdo ima več nickov, kar si pisal, da veš.
Nato lahko napišeš (na nežaljiv način) kaj in kdo te moti.
Potem lahko prebereš vse svoje pikre objave in jih osmisliš z argumenti (npr. pišeš zame, da sem se poslavljal in nekaj v tem stilu, jaz ti odgovorim, da si preberi ti pa potem nič... vsaj reči, oprosti, slabo sem prebral ali pa zmotil sem se... ne pa nabijanje na nabijanje).

Bo šlo?
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » To Mar 11, 2014 18:50

O več nikih so govorili drugi da obstajajo. Poišči. Boš zmogel :?: Naj ti MT pomaga.

Pikre sem pisal na večkratne enake objave, objave podobne objavam, katere so se zminirale , tudi na primitiven način (pa ne od mene), recimo o friganih sardelah, potem pa se objavi enako o teranu, kjer sem "pikro" opozoril na podobnost. Odgovor je pa bil zlo inteligenten. Pa še na kake cvetke sem odgovoril pikro.

Kaj pa to pomeni: Oprosti, slabo sem prebral ali pa zmotil sem se, kot ti pišeš.
Tega še tuki nisem zasledil. A je to kaj v povezavi z navtiko ali navigacijo

:?: :roll:
al

OdgovorNapisal/-a al » To Mar 11, 2014 19:01

Eh, zdaj se pa na druge zgovarjaš in si spet piker. No morda mi bo pa res MT pomagal. MT?

A kaj pomeni "oprosti, zmotil sem se"? Vidiš, ker tega ne veš, se težko pogovarjava...
To pomeni, da prepoznaš in priznaš svojo napako, se za njo opravičiš, če že nekaj trdiš, kar ni res... A ti pač nabijaš in nabijaš. Morda je kje smisel tega početja a jaz vsebine nisem razbral... Skratka. Spet nisi nič povedal.
Če se spustim na tvoj nivo: v tvojih objavah je tudi zelo malo navtike ali navigacije.

Ja, to je "čar" foruma. Debatiraš z nekom, s katerim najbrž niti kave ne bi spil...

Sicer sem pa prepričan, da si "star" član, ki je zaradi nečesa užaljen in še bolj sem prepričan, da se strinjaš s tistim mojim prostim spisom, samo zdaj sva pač po nesreči malo "zaštrikala"...

Btw: kdo je bil moderator2 in kje je Nikola T. ?
:wink:
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Mar 11, 2014 19:45

marenostrum napisal/-a:
gregor.n napisal/-a:Alo, pa dajte v življenju še kaj pametnega počet in pravočasno jemljite tablete, kot vam je predpisal zdravnik, pa bo svet lepši. :wink:

Si me pa mal razočaru. Zdej tut v "Ugani lokacijo" limaš babe á la Tex :oops:

lp

Vidim da se tud na estetiko nič ne spoznaš, ti bom razložu: sploh ne gre za "babo", fotka je huda, sem ponosen nanjo, pa še posneta je točno na tisti plaži o kateri je blo govora. :wink:

pa lep pozdrav v dolino Šentflorjansko...
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Mar 11, 2014 20:21

Slika
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Mar 11, 2014 20:35

Slika
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Sr Mar 12, 2014 07:49

al napisal/-a:Eh, zdaj se pa na druge zgovarjaš in si spet piker. No morda mi bo pa res MT pomagal. MT?

A kaj pomeni "oprosti, zmotil sem se"? Vidiš, ker tega ne veš, se težko pogovarjava...
To pomeni, da prepoznaš in priznaš svojo napako, se za njo opravičiš, če že nekaj trdiš, kar ni res... A ti pač nabijaš in nabijaš. Morda je kje smisel tega početja a jaz vsebine nisem razbral... Skratka. Spet nisi nič povedal.
Če se spustim na tvoj nivo: v tvojih objavah je tudi zelo malo navtike ali navigacije.

Ja, to je "čar" foruma. Debatiraš z nekom, s katerim najbrž niti kave ne bi spil...

Sicer sem pa prepričan, da si "star" član, ki je zaradi nečesa užaljen in še bolj sem prepričan, da se strinjaš s tistim mojim prostim spisom, samo zdaj sva pač po nesreči malo "zaštrikala"...

Oj oj Al. Če ti ne razbereš poante, še ne pomen da je ni. Je pač ne vidiš :wink:

Za moderatorja2, pa si en med redkim , kter ni ugotovu, kdo se skriva za temu imenom. Samo namig. V pojasnilo brisanje, je mod.2 na dolgo in široko pojasneval, zakaj je pršlo do tega :idea: :idea: :idea: Se ti kaj sveti, al pa si še vedno u temi.

lp
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Mar 12, 2014 07:59

Potem mi pa pomagaj in mi razloži bistvo tvojega pisanja.

Z ostalimi mojimi ugotovitvami se pa strinjaš ne? :D
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Mar 12, 2014 07:59

haha, marenostrum, očitno si pa ti malo bolj v temi, kot ostali...
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Sr Mar 12, 2014 08:02

Tex napisal/-a:haha, marenostrum, očitno si pa ti malo bolj v temi, kot ostali...

Ah Tex, tebe so tko in tko skor vsi tuki dal na IGNOR, ker si preveč blond. Bom tut jaz njih posnemu.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Mar 12, 2014 09:25

Tole je bilo napisano že včeraj, pa nisem hotel drezati, ko je kazalo, da al zna bolje.

Pa kaže, da tudi to, da al zna bolje, ni bilo dovolj.

Poleg marenostrum-a po nekaterih ostalih temah se je malo strgalo še nekaterim drugim pri odgovorih na oglase - tudi tole ne more več škoditi.

marenostrum napisal/-a:
al napisal/-a:Eh, zdaj se pa na druge zgovarjaš in si spet piker. No morda mi bo pa res MT pomagal. MT?

Oj oj Al. Če ti ne razbereš poante, še ne pomen da je ni. Je pač ne vidiš :wink:

Za moderatorja2, pa si en med redkim , kter ni ugotovu, kdo se skriva za temu imenom. Samo namig. V pojasnilo brisanje, je mod.2 na dolgo in široko pojasneval, zakaj je pršlo do tega :idea: :idea: :idea: Se ti kaj sveti, al pa si še vedno u temi.

lp

Po namigih kaže, da je marenostrum/karkoli je že bil prej če je kaj bil prej imel v mislih mene.

Atilone je novembra lani začel - zdaj umaknjeno - temo 'Moderator,Moderator2' s temle
atilone napisal/-a:Če seveda ni tajna. Kdo je moderator, včlanjen eno leto, brez ene same objave? Kdo je moderator 2, kateri je bolj aktiven, na novo registriran, z eno objavo ?

Pa je potrebnih toliko modsov. Nekje kar pet njih ?

Če sem preveč radoveden, se opravičujem.

LP

Po tem je bilo precej različnih mnenj, ni pa bilo odgovora na to vprašanje.

Moj prispevek je bil 18. v temi - torej sem solidno počakal, preden sem se razpisal - glasil se je pa takole:
Marjan Tomki napisal/-a:
  • admin se odloči, kdo in pod kakšnim imenom bo moderiral forum
  • 'moderator'... za potešitev radovednosti tistih, ki jim to ne da miru - in upam, da admin ne bo imel nič proti če pojasnim - je bil narejen enostavno zato, da admin preizkusi, kakšne pravice je potrebno dati uporabnikom, da bodo lahko na enem ali več podforumih urejali oziroma moderirali teme
  • Glede na težave, ki jih je imel kasaudio (in zaradi česar je forum izgubil zelo dobrega moderatorja) in potem, ko admin nekaj časa zaradi dela enostavno ni utegnil sam moderirati delov foruma, kjer nihče od nas dotedanjih ni imel pravic, je sedaj 'moderator2' po vsem sodeč poskus za uporabniško ime, povezano samo z urejanjem in ne z drugimi objavami in hkrati nekdo, ki lahko ureja mislim da vse dele foruma.

Kdorkoli že to je, kaže, da to delo opravlja kar OK, verjetno pa bo z vajo - in če mu kdo pametno da pripombe - sčasoma še boljši.

In moderator2 ni anonimen nič bolj, kot kateri koli uporabnik. Admin ve, kdo je, enako pa se da na forumu - po možnosti utemeljeno in vljudno, prosim - 'pobuniti', če bi imel kje 'pretežko roko'.

Prednost pa je, da - če pride do kakega spora okrog urejanja - ne bo kakega nepotrebnega ognja v strehi pri njegovih običajnih prispevkih.

Zaradi tega prispevka s pojasnilom je po vsem sodeč atilone - in ko sem kasneje pogledal, verjetno še kdo - menil, da sem moderator2 jaz.

Ni mi jasno, zakaj se nekaterim od vas ostalih zdi, da mi ni nerodno zatežiti - in tudi težiti dolgo, če menim da je treba - pod svojim imenom?

In komu se zdi smiselno, da napišem prispevek, za katerega se potrudim, da vse v njem drži, pa potem umaknem temo, v katero sem ga napisal? In to n-krat?

Tistim ostalim - razen atilone-ja, ki mu je padel 'mrak na oči', čim se je s kom sprl in potem ni videl nobene logike več - ampak ostalim, ki so tako mislili, bi bilo lahko jasno, da ne bom šel brisat svojih prispevkov, pojasnil in tako naprej, pa jih bo potem drugič treba čarati znova.

Saj lahko vidite - če je treba odgovarjati enako večkrat, napišem enkrat in potem vsakič naslednjič povezavo tja.

Atilone je menil, da mu je velika zmaga, ko je našel in na forum nalepil moje ime in priimek. Ne vem za ostale, ampak jaz tudi na forum ne pišem reči, katerih bi me bilo lahko sram, pa če je pod vzdevkom ali pod imenom.

Če se motim - tudi če je včasih malo težje priznati - je to poštena zmota, in za tako menim da me zanjo ni treba biti sram, in s tem je povezan moj 'podpis', ki je tako atilone-ja kot zdaj marenostrum-a tako zelo motil.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta